forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:48:08

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 3 4 5 6 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia  (Przeczytany 62767 razy)
Stat
Go


Email
Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« : 2012-04-12, 12:55:25 »

Consumpcja tłuszczy nasyconych versus długość życia - Saturated Fat Consumption versus Life expectancy - http://dl.dropbox.com/u/48656216/Studia%20Epidemiologiczne/Saturated%20Fat%20Consumption%20versus%20Life%20expectancy.jpg

Poziom cholesterolu versus długość życia - Cholesterol Level versus Life expectancy - http://dl.dropbox.com/u/48656216/Studia%20Epidemiologiczne/Cholesterol%20Level%20versus%20Life%20expectancy.jpg
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #1 : 2012-04-12, 12:59:24 »

Jakieś wnioski?
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #2 : 2012-04-12, 13:14:34 »

Jakieś wnioski?

Wnioski się same nasuwają. Ta statystyka potwierdza teorię Żywienia Optymalnego.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #3 : 2012-04-12, 13:18:49 »

Poważnie?  Shocked
Bo wiodące autorytety żywieniowe twierdzą wręcz odwrotnie!  Confused


Wszystko zależy od PROPORCJI między GSO.
I to jest właśnie genialne proste, choć niezrozumiałe dla wielu, w tym co odktył Dr Kwaśniewski.
Nic nie zataił, podał do publicznej wiadomości ponad czterdziaści lat temu!

PS
wszystko na ten temat w książce "Jak nie chorować?"  Very Happy
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #4 : 2012-04-12, 17:51:40 »

I w paru innych dobrych pozycjach  Very Happy
Wszystkie Wasze książki bardzo lubię i często do nich wracam  Cool
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #5 : 2012-04-16, 04:19:48 »

Konsumpcja tłuszczy nasyconych versus ilość przypadków śmierci (na 100 000 ludności) spowodowanych chorobą wieńcową serca. - Saturated Fat Consumption versus Coronary Disease Deaths - http://dl.dropbox.com/u/48656216/Studia%20Epidemiologiczne/Saturated%20Fat%20Consumption%20versus%20Coronary%20Disease%20Deaths.jpg

Konsumpcja tłuszczy nasyconych versus ilość przypadków śmierci (na 100 000 ludności) spowodowanych udarem mózgu - Saturated Fat Consumption versus Stroke Deaths - http://dl.dropbox.com/u/48656216/Studia%20Epidemiologiczne/Saturated%20Fat%20Consumption%20versus%20Stroke%20Deaths.jpg

Konsumpcja tłuszczy nasyconych versus ilość przypadków śmierci (na 100 000 ludności) spowodowanych wszystkimi chorobami sercowo-naczyniowymi - Saturated Fat Consumption versus All CVD Deaths -  - http://dl.dropbox.com/u/48656216/Studia%20Epidemiologiczne/Saturated%20Fat%20Consumption%20versus%20All%20CVD%20Deaths.jpg

Niewtajemniczonym podaję, że wartość "R-squared" jest miarą dopasowania linii trendu do danych. Im większa wartość tym bliżej linia trendu dopasowuje się do danych i tym lepiej je reprezentuje. (R-squared = 0 (min.) - oznacza brak dopasowania, R-squared = 1 (max.) - oznacza dopasowanie idealne.
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #6 : 2012-04-16, 04:22:26 »

p.s.
Aha - zapomniałem dodać iż dotyczy to śmierci osób w wieku do 65 lat.
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #7 : 2012-04-16, 04:45:02 »

Zapisane
piosza
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #8 : 2012-04-17, 09:57:23 »

Bardzo ciekawe dane. Zwraca uwagę wysoka pozycja Francji i Szwajcarii.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #9 : 2012-04-17, 10:18:54 »

Te wysokie pozycje Fancji i Szwajcarii niektórzy "naukowcy" przypisują dużemy spożyciu serów dojrzewających.
Na szczęście drudzy "naukowcy" udowodnili, że "spożycie znacznych ilości sera żółtego powoduje raka pęcherza", aby ser nie był zbyt drogi.  Wink Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235


Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #10 : 2012-04-17, 10:25:16 »



"W Polsce bardziej znany jest tzw. paradoks francuski. Chodzi w tym wypadku o Francuzów, którzy jedzą tłusto i uwielbiają gęsie wątróbki, pochodzące zresztą z hodowanych w Polsce gęsi, a mimo to często żyją dłużej niż ci, którzy są wegetarianami. "

http://www.naukawpolsce.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_naukapl.pap.pl&_PageID=19&s=szablon.depesza.blog&dz=szablon.depesza.blog&dep=387462&data=&lang=PL&_CheckSum=-1272349600
Zapisane

Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #11 : 2012-04-18, 09:03:52 »



"W Polsce bardziej znany jest tzw. paradoks francuski...

Tylko, że to właśnie nie żaden paradoks tylko trend (reguła) co wykazują powyższe statystyki. Zrobili z tego paradoks, żeby łatwiej im było tłumaczyć błędne teorie. Poprzez paradoks rozumiemy coś niezwykłego, nienormalnego, a tu taki sam paradoks dotyczy większej ilości krajów a przede wszystkiim takich ludów jak Masai, Inuit, Rendille, Todelau i Optymalni Very Happy, którzy zjadają naprawdę duże ilości tłuszczów nasyconych --->http://lewrockwell.com/miller/diets-low-risk-heart-disease.gif ; http://lewrockwell.com/miller/chd-deaths.gif
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #12 : 2012-04-18, 09:20:30 »

Co za wygłupy rysunkowe. Jak tak można podważać wieloletnie nieomylne badania naukowe?  Shocked
Co to jest za podważanie fundamentalnej zasady dietetycznej, że "nasycone tłuszcze zwierzęce są szkodliwe".

I zapamiętać cyt:
Stanowisko Komitetu Terapii Wydziału VI Nauk Medycznych Polskiej Akademii Nauk (1999)

(...)
wszystkie dotychczasowe duże programy badawcze (OSLO Study, STARS, Badanie 7 krajów, Framingham, Lifestyle Heart Trial i wiele innych) wykazały, że ograniczenie w diecie tłuszczów zwierzęcych i mięsa wieprzowego, zwiększenie podaży jarzyn i owoców oraz zmniejszenie kaloryczności diety powoduje zmniejszenie stężenia cholesterolu we krwi, ogranicza zapadalność na chorobę niedokrwienną, zawał serca, udar mózgu i inne choroby tzw. cywilizacyjne oraz przedłuża życie współczesnego człowieka. (...)

Podpisało się pod tym aż 30-tu wybitnych polskich naukowców, więc mają rację!  Wink

Podać listę?

PS
nie ma czegoś takiego jak "nasycone tłuszcze zwierzęce". Do terminologii medycznej ich szkodliwość weszła z uwagi na opaczne zrozumienie Wiedzy Dr-a Kwaśniewskiego, który stwierdził zgodnie z prawdą, że energetycznie najlepszymi tłuszczami są palnitynian i oleinian, choć w pracach popularnonaukowych nazawł je "zwierzęcymi tłuszczami nasyconymi", aby skierować uwagę krytykantów tam, gdzie można się łatwo wykazać, że się mylą.   Very Happy
Wiecie już skąd się wzięły "niezdrowe nasycone tłuszcze zwierzęce", których nie ma?  Laughing
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #13 : 2012-04-18, 09:33:02 »

I tu na potwierdzenie podobna statystyka zrobiona przez kogoś innego, tylko w innej formie: http://lewrockwell.com/miller/fat-heart-disease.gif

Trochę materiałów na ten temat zebrał Donald W. Miller, Jr., MD na swój (zwięzły i treściwy) odczyt p.t. "Enjoy Saturated Fats, They’re Good for You!" - https://www.google.com/search?ix=acb&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Enjoy+Saturated+Fats%2C+They%E2%80%99re+Good+for+You!&qscrl=1#hl=pl&qscrl=1&sclient=psy-ab&q=Enjoy+Saturated+Fats%2C+They%E2%80%99re+Good+for+You&oq=Enjoy+Saturated+Fats%2C+They%E2%80%99re+Good+for+You&aq=f&aqi=g-L1&aql=&gs_l=serp.3..0i19.10542l10542l0l10941l1l1l0l0l0l0l173l173l0j1l1l0.&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&fp=c1e5bb6bbf2a42e8&ix=acb
Zapisane
Stat
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #14 : 2012-04-18, 10:00:27 »

Co za wygłupy rysunkowe. Jak tak można podważać wieloletnie nieomylne badania naukowe?  Shocked

Ja nie podważam. Ja tylko zbieram dane, z autorytatywnych źródeł i wyświetlam je.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #15 : 2012-04-18, 10:33:09 »

i oleinian,

 Very Happy
oczywiście nie chodzi o oleinian, a stearynian...
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #16 : 2012-04-18, 10:34:58 »

Co za wygłupy rysunkowe. Jak tak można podważać wieloletnie nieomylne badania naukowe?  Shocked

Ja nie podważam. Ja tylko zbieram dane, z autorytatywnych źródeł i wyświetlam je.


Ale te dane nie istnieją dla oficjalnej dietetyki.  Confused
Tak, jak leczenie wielu "nieuleczalnych" chorób Dietą Optymalną.  Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #17 : 2012-04-18, 10:59:36 »

"Stat"
zbieraj dalej, bo dobrze linkujesz!  Very Happy
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #18 : 2012-04-18, 14:13:15 »

Ciekawe jak IŻiŻ wraz z PAN wytrzymuje ciśnienie, czując oddech "low carbowców" na plecach  Laughing Smile
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Badania epidemiologiczne (i inne) dotyczące żywienia
« Odpowiedz #19 : 2012-04-18, 18:37:03 »

Jakich "low carbowców"?
O kogo chodzi?  Shocked
Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.052 sekund z 19 zapytaniami.