Gavroche
|
Słusznie Miłość jest najważniejsza.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kilka? Dziwna anatomia Może to i dobrze, bo kto gra w karty ten ma łeb...W I E L K I! Dopiero by dziwnie było! A co powiesz na taki myk:- kto wygrywa w karty ... wiadomo!
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Ahuuu! A na przyk³ad Przyjaciel mój za to, co napisa³ o paleniu, nie dostanie ani grosza. Z pewno¶ci±!- poniewa¿ nie jest to informacja dla groszy. W świecie, w którym rządzi pieniądz, w systemie gospodarki monetarno-rynkowej można to nazywać dwojako: albo altruizmem, albo frajerstwem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli to o mojej postawie, to poproszę frajerstwo. (słynne "mniejsze zło" ) Mniej drażni, a poza tym facet mego pokroju to egoista i tego chociażby u swojej żonki zmienić nie potrafię ... na razie. Z mojej obserwacji definicja wygląda tak: Altruista- to ktoś taki, kto odczuwa potrzebę, aby być dojonym. Frajer- to ktoś, kto nie odczuwa takiej potrzeby, ale i tak należy go wydoić- ... jak jest z czego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A waleczne serce, w takim razie?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Anakin. A jak Ty swą postać postrzegasz na tle zaproponowanej przez Ciebie wersji świata? Masz taki wybór, jaki samodzielnie zaproponowałeś.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Anakin. A jak Ty sw± postaæ postrzegasz na tle zaproponowanej przez Ciebie wersji ¶wiata? Masz taki wybór, jaki samodzielnie zaproponowa³e¶.
Dość już o tym pisałem chyba. Mnie się obecny porządek rzeczy nie podoba. Jestem przeciwnikiem monetarnego porządku wartości. Jestem fanem projektu Venus. Chcę przyszłości, w której wszyscy ludzie tworzą "kolektywny rój", sieć połączonych umysłów działających na rzecz przyspieszenia rozwoju technologicznego i naukowego na tej planecie. Bardzo podoba mi się maksyma podpięta pod Lizaka (Android Lollipop): Be together. Not the same.W ogóle kocham Google'a. Niestety ludzie wywodzący się z czasów PRL i pochodnych mają spaczony światopogląd i wszystko widzą przez pryzmat minionych czasów, całkowicie ignorując dzisiejsze realia. Zresztą, często są to "informatyczni analfabeci", dla których smartfon, to rzecz tylko do telefonowania .
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Doskonale to rozumiem! Tobie chodzi o to, abym- niestety jako starszy- przygotował dla Ciebie extra zaawansowaną technologicznie rakietkę, abyś Ty z kolei mógł poszukać bratnie Ci dusze w kosmosie. Niestety, z obliczeń wynika, że ja Cię do lasu wlokę i jeszcze zabawek nie pozwalam wziąć ze sobą.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja np zima smartfonem skrobie szyby w samochodzie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cholerka, o tym nie pomyslalem Ale sie pochwale, ze innym uzylem tez smartfona zeby podlozyc pod noge stolu, bo sie ciagle przechylal i sie nam z kieliszkow rozlewalo...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Ups! Neta mi przycina, pewnie młodzież coś na YT wrzuca!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A kapsli pod nogą nie było? kapsla to byle matol potrafi podlozyc, a byc zaawansowanym uzytkownikiem smartphona nie kazdy potrafi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
MariuszM
Go
|