Gavroche:"Po dłuższym czasie stosowania środki zmieniające stan świadomości wydają się bez sensu, mnie została tylko kawa, która działa jak marzenie."
No a kawa to nie zmienia świadomości? Właściwie to nie ale ją wyastrza. Tak jak amfetamina.
Gavroche:Rzucenie palenia, czy pozbycie się innych nałogów lub ich kontrolowanie jest zupełnie inną skalą na ŻO a w tradycyjnej diecie.
A przez co Żo działa w taki sposób jak nie przez biochemię?
Gavroche:Nie potrzeba sztucznych protez dla poprawy samopoczucia. Very Happy
A kawa to co? Smietankę czy masło jak zjesz?
Diogenes:Źródeł badań to jest wiele i wynik wychodzi zawsze w zależności od tego kto płaci.
Nie ufaj nikomu! Nawet sobie nieufającemu sobie!
Bez przesady. Badania prof Rafalskiego też były opłacane?
Gavroche:Że właściwa dieta minimalizuje chęć na substancje psychoaktywne, bo umysł i mózg są idealnie zgrane.
Wiem, że są. Tylko powiedz na jakim poziomie som zgrane i jakie są mechanizmy zgrywania.
Maniek:Reklama dźwignią handlu?
No nie. Raczej zapotrzebowanie.
Gavroche:Uzależnienie jest dobre dla gatunku, bo inaczej by go nie było.
Szczególnie morfina iv pomaga w przetrwaniu. Tylko dzięki niej ludzie przeżyli miliony lat
Gavroche:Powtarzasz androny za "specjalistami od uzależnień", którzy, podobnie jak lekarze, chcą leczyć, ale nie wyleczyć.
Chyba nie czytałeś tego co wkleiłem i pisałem. Johny pisze wyraźnie że chodzi o wyleczenie a nie o leczenie. Otrząśnij się.
Gavroche:Dlatego "leczenie uzależnień" ma tak kosztowny i rozbudowany aparat, i równie mało skuteczny co modlitwa.
Bo nie stosuja antagonistów nAChRs. ani ŻO
Gavroche:Uzależnienie jest, bo jest częścią nas, częścią bardzo starego biologicznego mechanizmu.
Tak, jest częścią z nas a konkretnie jest w (zepsutych) receptorach nikotyowych. Jak sobie je naprawisz (nie ważne czy ŻO czy czym innym) to uzależnienia się pozbędziesz. Proste.
Niestety terapia substytucyjna, o której ciągle mówisz nie naprawia tych receptorów.
Gavroche:Ćpuny nawet, żeby przestać ćpać, muszą coś ćpać. Laughing
To się nazywa "leczenie", jak mądrze pisał Johnny.
Nie. To się nazywa wyleczenie bo potem odstawiasz obydwie substancje.
Gavroche:Ćpuny to cipki i muszą coś ćpać, oczywiście dorabiając do tego ideologię,
A ty o czywiśnie nie zjesz śmietanki jeśli nie będzie jej w kawie. Smutne
Ja:Dobże, rze ludzie som mondży i nie wierzom w to całe ŻO, kture jest reklamowane na karzdym kroku i ryje karzdemu baniak. Chuj, rze dr Kwaśniewski wyleczył tysiące ludzi (na horoby kturych sie wyleczyć nie da) a miliony wyleczyły się same prawidłowo stosując tę całą dietę. rzal
Gavroche:Skoro tak twierdzisz... Very Happy
Nie. Właśnie tak nie twierdzę! Gdzie Twoja zdolność wnioskowania?!
Maniek:Zachowujecie się jakbyście coś jarali Wink
Mimesis
Gavroche ile jesteś już na ŻO?
Boby pyta ile jesteś na ŻO ? a ja mogę też ? Laughing
Gavroche:Oczywiście, nigdy nie byłem. Cool
Patrząc dookoła nie robi ono dobrze. Laughing
Gdzie ty patrzysz, chlopie?