Zyon
|
Poszukuje bardzo konkretnych materialow najlepiej ksiazek (jezeli takie sa) o Jozefie Kurasiu "Ogniu". Dawno, dawno temu lecial film na kanale Polonia o kontrowersjach jakie wzbudzilo nazwanie ulicy jego imieniem. Od tamtej pory obejrzalem pare filmow, przewertowlalem sieci, poczytalem swietnego bloga Zolnieze Wykleci i przewertowalem na wylot forum historycy.org etc. Czy jest jakas papierowa pozycja zajmujaca sie wylacznie jego osoba? Pytam kolege historyka, ktory jako obeznany w temacie moze wiedziec nieco wiecej. bo fascynuje mnie ta postac.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niektórzy nie pamiętają ostatniej dekady, a co dopiero odleglejsze czasy. Nawet Myszka Mikkiego z UPR nie pamiętają.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Niektórzy nie pamiętają ostatniej dekady, a co dopiero odleglejsze czasy. Nawet Myszka Mikkiego z UPR nie pamiętają. Ale się plaskaczem przypomniał. Facet dotrzymuje swoich obietnic.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pewnie teraz wygra wybory i będzie rządził z tą nową prawicą samodzielnie, bo przecież "młodzieży" pewno zaimponował...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pewnie teraz wygra wybory i będzie rządził z tą nową prawicą samodzielnie, bo przecież "młodzieży" pewno zaimponował... I będzie wyzywał na pojedynki. Wrócą czasy szpady, koni, pistoletów. Ach, sekundanci uzgodnią czas i miejsce pojedynku. Myślę, że trup będzie słał się gęsto?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Odbiega od normy zdecydowanie, a z latami widać, że mu się pogłębia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co za ideowa kobieta!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Chodziłam przez pewien czas do podstawówki jej imienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas był patronem Karol, ale ten Świerczewski, co to się kulom nie kłaniał...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
U nas był patronem Karol, ale ten Świerczewski, co to się kulom nie kłaniał... Taaak, tow. Walter.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Odbiega od normy zdecydowanie, a z latami widać, że mu się pogłębia! Tez tak chce, biorac pod uwage, ze obecnie norma to kunktatorstwo, koniukturalizm, kapusiostwo, kumoterstwo, kolesiostwo i ku.....o
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Chodziłam przez pewien czas do podstawówki jej imienia.
W podstawówce moja szkoła nazywała się "Martyrologii Piaśnicy". Trudne dla dzieciaków to było do wymówienia... Ponoć jedna studentka pisząc pracę licencjacką napisała szkoła im. "Marty Rologi z Piaśnicy...i oblała... głównie za te bzdury...
|
|
|
|
|
|
|
|