Dasna
Go
|
Ja jestem zdrowa i nie potrzebuję produktów "specjalnej troski" . Laktoza mi nie przeszkadza. Zwabił mnie tłuszcz. Kupiłam 2 malutkie opakowania do kawy. Ciekawa jestem ile % tłuszczu ma ich masło i czy nie jest jakoś"ulepszone?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Stawiam na standardowe 82%
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Stawiam na standardowe 82% Ukraińskie masło kupuję albo w sprawdzonej budce na bazarze albo w sklepie 82,5%.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak ultra-light - to szkoda pieniędzy. Lighty mleczne strasznie tuczą na diecie hamerykańskich tuczników.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
I pewnie dlatego eksportują do USA.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Stawiam na standardowe 82% Ukraińskie masło kupuję albo w sprawdzonej budce na bazarze albo w sklepie 82,5%. Ilość tłuszczu w maśle zależy od normy unijnej, krajowej, branżowej albo zakładowej. Zależy co się opłaca.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Firma Valio chwali się , że sprzedaje fermentowane mleko , które można pic jak napój w gorące dni i jest wolne od tłuszczu. Eeee coś mi tu nie pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kupiłam dzisiaj 3l śmietanki 30% bez konserwantów (6 x 0,5l "Śnieżka") - wcześniej musiałam ją w hurtowni zamówić. Do jednego kubeczka dolałam trochę maślanki i zostawiłam go na szafce kuchennej. Zobaczę czy mi ta śmietanka zgęstnieje i skwaśnieje...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Maślankowe szczepy nie są złe do kwaszenia śmietanki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze wiedzieć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja dodałam maślanki mrągowskiej z kartonika...
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
|
|