Zyon
|
Czyli ze smietanka to tylko smietana+szczepy bakterii? Tak pytam, bo np widzialem przepis na 5 zoltek plus 200ml smietanki i sie zastanawiam czy smietana tez bedzie ok. Smakowo to jest roznica? Widzialem tylko smietanke UTH np laciata albo mlekovita, innej raczej nie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Czyli ze smietanka to tylko smietana+szczepy bakterii?
Pokićkało się Tobie....Śmietanka jest słodka a śmietana ukwaszona... Ja już nie mam z tym problemu...
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
ja piję śmietankę 30% firmy "President" i ona zawsze jest gęsta a w składzie nie pisze o zagęszczaczach..jedynie że posiada żywe kultury bakteri mlekowych. Tę śmietankę mogę kupić w Piotrkowie tylko w Carrefourze, z innych sklepów już jest jakby wycofana bo nie widzę jej na półkach. Carrefour jest też u nas w trakcie likwidacji...ciekawe czy następca REAL będzie sprowadzał moją ulubioną śmietanę....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale to jest smietana a nie smietanka. Przynajmniej tak pisze na opakowaniu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A Piątnica 36 % ma teraz skrobię modyfikowaną, przynajmniej u mnie Tęsknię za angielskim double cream 52 %, moc!
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A Smietana 18% może też być?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Może być, tylko trzeba jej wypić np. o 60% więcej niż trzydziestki. A i podstawa: kto ma lactose intolerance ten w nagrodę, po wsze czasy śmietanki pić nie będzie. Dla niego chleb, bób, groch, fasola, czosnek, cebula i cienkie niepasteryzowane piwo podstawą diety.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja tam czosnek lubie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Może być, tylko trzeba jej wypić np. o 60% więcej niż trzydziestki. A i podstawa: kto ma lactose intolerance ten w nagrodę, po wsze czasy śmietanki pić nie będzie. Dla niego chleb, bób, groch, fasola, czosnek, cebula i cienkie piwo podstawą diety. Przereklamowana ta nietolerancja. Znam co najmniej trzy osoby, które mając na to "papiery", małymi kroczkami się oddaliły od problemu i żłopią mleczne, panie!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I nie rotuja? Widac nie byli u cebulowej lekarki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ja tam czosnek lubie Ja też, ale nie sam, tylko z mięsem...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wiadomo, ze to tylko przyprawa, ja np lubie z twarogiem i smietana
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ja tam czosnek lubie Ja też, ale nie sam, tylko z mięsem... ...a ja z mężem... żeby wzajemnie "zapach" nie przeszkadzał... Ale jemy go sporadycznie. Pewnie za rzadko. Mój teść jadł często czosnek i dożył sędziwego wieku...Ale ja chyba więcej go (czosnku) nie potrzebuję, bo leży on u nas w kuchni w koszyczku cały czas i jakoś mnie na niego nie ciągnie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja uwielbiam rozgniesc pare zabkow czosnku i wrzucic do kubka ze smietana, do tego pieprz i sol i mozna lyzkami jesc A i do miesa super taka polewa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
chleb, bób, groch, fasola, czosnek, cebula i cienkie niepasteryzowane piwo podstawą diety. A zapomniałem listę uzupełnić o najnowsze doniesienia "naukowe": liście wg "on i on" i żurawinę wg Gacionga, albo wspak...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i dolej oliwy do ognia...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko kogo wybrac, rolnika czy zbieracza? Zeby nie pomieszac zbytnio
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No, nie! Muszę dodać, że każdy ma lactose intolerance, tylko niektórzy - bezobjawową... Dla nich pasterska strawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na wszelki wypadek rotuj.... Strzezonego pan bog strzeze
|