renia
|
A są żywe kultury bakterii w śmietanie?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to jakie! Przeważnie pałeczki Gram-dodatnie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Slowem smietana jest tak niezdrowa, ze trzeba ja zajadac litrami?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Powaiariowali ci ludzi normalnie Obeszlem kilka sklepow, gdzie zawsze kupowalem Presidenta a tu wszedzie wyczyszczone! "Zdrowe" jogursty, 8%, czy 12% stoja a 30 nie ma Udalo mi sie kupic wiaderko 24% i kubek 30 presidenta ale nie sadzilem, ze nasz narod taki niezdrowy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Powaiariowali ci ludzi normalnie Obeszlem kilka sklepow, gdzie zawsze kupowalem Presidenta a tu wszedzie wyczyszczone! "Zdrowe" jogursty, 8%, czy 12% stoja a 30 nie ma Udalo mi sie kupic wiaderko 24% i kubek 30 presidenta ale nie sadzilem, ze nasz narod taki niezdrowy Na dwoje babka wróżyła... albo ludzie wykupują albo zakłady mniej produkują... sam zauważyłem deficyt tłustości
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lepiej teraz schodzi śmietana tortowa (36% lub 30%) bo ta śnieżka z paczki i w spray'u przestała ludziskom smakować...
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja niestety mam tylko piatnice 36% ale tam jakaś skrobia kukurydziana i coś zageszczającego, jakaś pektyna... ale nie mam wyjścia
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co to jest "kwota mleczna"? Nie wolno za dużo eksportować? Agencja Rynku Rolnego ostrzega również, że w okresie 2012/2013 Polska może przekroczyć kwotę mleczną wynoszącą ok. 9,96 mld kg
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Co to jest "kwota mleczna"? Nie wolno za dużo eksportować? Agencja Rynku Rolnego ostrzega również, że w okresie 2012/2013 Polska może przekroczyć kwotę mleczną wynoszącą ok. 9,96 mld kg więcej i taniej będzie dla Optymalnych "mleczarzy"/pasterzy w raju ;P
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
(k)raju
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja niestety mam tylko piatnice 36% ale tam jakaś skrobia kukurydziana i coś zageszczającego, jakaś pektyna... ale nie mam wyjścia śmierć na miejscu, po 2 latach "używania" sobie No właśnie, cholerna warszawa... tu już nic nie ma zdrowego, nawet u prywatnego rzeźnika kości szpikowe wyrzucają bo im się nie opłaca sprzedawać, nie wspomnę o mielonej słoninie
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie ma w Wawie Intermarché, tam powinny byc takie smakowitości
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Nie ma w Wawie Intermarché, tam powinny byc takie smakowitości Muszę poszukać, dzieki za info
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W intermarche są kości wołowe ze szpikiem, stópki wieprzowe pocięte w plastry i na tacce (nie mylić z taczką ) ładnie zapakowane, skóry wieprzowe no i oczywiście różne gatunki mięsa. Na miejscu to wszytko kroją. Jest spory wybór...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Coś mi się widzi, bo braciszek google nie pokazuje, to nie ma sklepu w wawce
|