forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 09:45:15

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669726 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  śmietanka UHT
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 28 Do dou Drukuj
Autor Wtek: śmietanka UHT  (Przeczytany 325194 razy)
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #340 : 2013-04-02, 16:19:06 »

Czyli Admin nie zgadł... Cool Laughing
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #341 : 2013-04-02, 16:21:35 »

Czyli Admin nie zgadł... Cool Laughing
Jak kulą w śmietanę.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #342 : 2013-04-02, 16:23:52 »

 Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #343 : 2013-04-02, 18:04:10 »

Czyli Admin nie zgadł... Cool Laughing

Chyba sobie chłostę zafunduję z tego powodu!  Shocked Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #344 : 2013-04-02, 19:23:36 »

Czyli Admin nie zgadł... Cool Laughing

Chyba sobie chłostę zafunduję z tego powodu!  Shocked Wink
Biczowanie i tłumienie jęków to popularna rozrywka w średniowieczu była...
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #345 : 2013-04-02, 20:57:32 »


Można i dzisiaj ją sobie zafundować... o tak... Very Happy Twisted Evil

http://www.youtube.com/watch?v=cz66xYVtST0
Zapisane

Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #346 : 2013-09-29, 11:52:51 »

Klikajac na tytuly mozna je przeczytac
http://www.uwm.edu.pl/kmizj/?page_id=297
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #347 : 2013-09-29, 12:48:19 »

Klikajac na tytuly mozna je przeczytac
http://www.uwm.edu.pl/kmizj/?page_id=297
Dobre.
Zwłaszcza jak zestawić tłuszcze mleczne z olejami Laughing
Zapisane
wisienka
Go


Email
Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #348 : 2013-09-30, 13:03:32 »

A ja mam takie pytanie.W kartoniku z śmietanką 36% z Łowicza zawsze odkłada sie na brzegach samo gęste, wyleję do kawy w sumie niedużo z takiego kartonika a reszta zostaje, ostatnio pół kartonika zostało... potem muszę rozcinać kartonik i oczywiście to zjadam ( pychota ) ale zastanawiam się, czy to jest tak dlatego ,że to sam tłuszcz na tych brzegach zostaje czy to przez karagen tak sie robi? Czy ta płynna śmietanka będzie miała te 36% czy cały tłuszcz w tym gęstym zostaje na brzegach? Próbowałam już kombinować z tym, odcinałam od razu całą górę kartonika, wyjmowałam całą śmietanbkę do słoika i mieszałam żeby sie ten tłuszcz? połączył z resztą... ale wystarczyło chwilkę zamieszać i mi sie ubijała...  Confused Więc na razie kupuję śmietanki 30% do kawki bo w nich sie tak nie odkłada na brzegach.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #349 : 2013-09-30, 13:05:27 »

Jak wożą po polskich drogach, to się przeważnie masło robi.  Confused
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #350 : 2013-09-30, 13:07:00 »

Ja też przez to wolę śmietankę 30%...
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #351 : 2013-09-30, 13:08:40 »

Ja też przez to wolę śmietankę 30%...
Nawet jak się trochę zmaśli to 36 będzie mała więcej niż 30.
Tylko co z tego?
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #352 : 2013-09-30, 13:10:52 »

A ja mam takie pytanie.W kartoniku z śmietanką 36% z Łowicza zawsze odkłada sie na brzegach samo gęste, wyleję do kawy w sumie niedużo z takiego kartonika a reszta zostaje, ostatnio pół kartonika zostało... potem muszę rozcinać kartonik i oczywiście to zjadam ( pychota ) ale zastanawiam się, czy to jest tak dlatego ,że to sam tłuszcz na tych brzegach zostaje czy to przez karagen tak sie robi? Czy ta płynna śmietanka będzie miała te 36% czy cały tłuszcz w tym gęstym zostaje na brzegach? Próbowałam już kombinować z tym, odcinałam od razu całą górę kartonika, wyjmowałam całą śmietanbkę do słoika i mieszałam żeby sie ten tłuszcz? połączył z resztą... ale wystarczyło chwilkę zamieszać i mi sie ubijała...  Confused Więc na razie kupuję śmietanki 30% do kawki bo w nich sie tak nie odkłada na brzegach.
Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.
Zapisane

Work Buy Consume Die
wisienka
Go


Email
Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #353 : 2013-09-30, 13:23:18 »

Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.

Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"...
Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #354 : 2013-09-30, 14:07:49 »

Jak miałam śmietankę 36% ze "Śnieżki" z krótkim terminem ważności, to też mi tak miejscami gęstniała - głównie pod "wieczkiem".
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #355 : 2013-09-30, 14:08:41 »

...a nie miała karagenu...
Zapisane

Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #356 : 2013-09-30, 14:09:20 »

Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.

Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"...
Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów.

Moze od razu sprobuj kawe z maslem? Ja tak pije, bardzo sobie chwale, polecam i w ogole sobie teraz nie wyobrazam kawy bez masla Very Happy
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #357 : 2013-09-30, 22:58:37 »

Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.

Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"...
Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów.

Moze od razu sprobuj kawe z maslem? Ja tak pije, bardzo sobie chwale, polecam i w ogole sobie teraz nie wyobrazam kawy bez masla Very Happy
Zyon, a nie uważasz, że kawa z masłem to idealny napój dla optymalnych łakomczuchów?
Mnie takie cudo trzyma pół dnia bez głodu.
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #358 : 2013-10-01, 05:52:46 »

mozliwe
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: śmietanka UHT
« Odpowiedz #359 : 2013-10-01, 07:13:18 »

A tu parę razy czytałem, co prawda w starszych wątkach, że ludzie z głodu szaleją.
Kawelke z maselke, proszę państwa, bez rotowaństwa Very Happy
Zapisane
Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 28 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 20 zapytaniami.