|
Gavroche
|
Czyli Admin nie zgadł... Jak kulą w śmietanę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Biczowanie i tłumienie jęków to popularna rozrywka w średniowieczu była...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dobre. Zwłaszcza jak zestawić tłuszcze mleczne z olejami
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wisienka
Go
|
A ja mam takie pytanie.W kartoniku z śmietanką 36% z Łowicza zawsze odkłada sie na brzegach samo gęste, wyleję do kawy w sumie niedużo z takiego kartonika a reszta zostaje, ostatnio pół kartonika zostało... potem muszę rozcinać kartonik i oczywiście to zjadam ( pychota ) ale zastanawiam się, czy to jest tak dlatego ,że to sam tłuszcz na tych brzegach zostaje czy to przez karagen tak sie robi? Czy ta płynna śmietanka będzie miała te 36% czy cały tłuszcz w tym gęstym zostaje na brzegach? Próbowałam już kombinować z tym, odcinałam od razu całą górę kartonika, wyjmowałam całą śmietanbkę do słoika i mieszałam żeby sie ten tłuszcz? połączył z resztą... ale wystarczyło chwilkę zamieszać i mi sie ubijała... Więc na razie kupuję śmietanki 30% do kawki bo w nich sie tak nie odkłada na brzegach.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak wożą po polskich drogach, to się przeważnie masło robi.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja też przez to wolę śmietankę 30%...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też przez to wolę śmietankę 30%...
Nawet jak się trochę zmaśli to 36 będzie mała więcej niż 30. Tylko co z tego?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
A ja mam takie pytanie.W kartoniku z śmietanką 36% z Łowicza zawsze odkłada sie na brzegach samo gęste, wyleję do kawy w sumie niedużo z takiego kartonika a reszta zostaje, ostatnio pół kartonika zostało... potem muszę rozcinać kartonik i oczywiście to zjadam ( pychota ) ale zastanawiam się, czy to jest tak dlatego ,że to sam tłuszcz na tych brzegach zostaje czy to przez karagen tak sie robi? Czy ta płynna śmietanka będzie miała te 36% czy cały tłuszcz w tym gęstym zostaje na brzegach? Próbowałam już kombinować z tym, odcinałam od razu całą górę kartonika, wyjmowałam całą śmietanbkę do słoika i mieszałam żeby sie ten tłuszcz? połączył z resztą... ale wystarczyło chwilkę zamieszać i mi sie ubijała... Więc na razie kupuję śmietanki 30% do kawki bo w nich sie tak nie odkłada na brzegach. Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
wisienka
Go
|
Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje. Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"... Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jak miałam śmietankę 36% ze "Śnieżki" z krótkim terminem ważności, to też mi tak miejscami gęstniała - głównie pod "wieczkiem".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...a nie miała karagenu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje. Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"... Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów. Moze od razu sprobuj kawe z maslem? Ja tak pije, bardzo sobie chwale, polecam i w ogole sobie teraz nie wyobrazam kawy bez masla
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja przed otworzeniem takiej smietanki, zawijam w jakas cienka reklamowke (uzasadnione, po paru bledach) i potrzasam miarowo i energicznie kilka razy. Wtedy masz jednolita konsystencje. Po takich eksperymentach na drugi dzień tez miałam ubitą...a właściwie "zmaśloną"... Czyli wychodzi na to,że to tłuszcz jest a nie przez karagen... No to do kawy pozostaje mi 30% a 36% do ubijania czy lodów. Moze od razu sprobuj kawe z maslem? Ja tak pije, bardzo sobie chwale, polecam i w ogole sobie teraz nie wyobrazam kawy bez masla Zyon, a nie uważasz, że kawa z masłem to idealny napój dla optymalnych łakomczuchów? Mnie takie cudo trzyma pół dnia bez głodu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
mozliwe
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A tu parę razy czytałem, co prawda w starszych wątkach, że ludzie z głodu szaleją. Kawelke z maselke, proszę państwa, bez rotowaństwa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|