Diogenes z Synopy
Go
|
nigdy tak drogo nie kupiłem śmietanki -- 200 ml po 1,75zł nie uht z Czarnkowa. Czysta . UHT mlekowity też po tyle jest w Sretto o pojmności 0,33 l po 2,9 zł . U mojego pana Zenka ( prywaciarza ) jest zawsze Łaciata 0,5 l po 4,49zł ( uht).
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Laciata ma ohydny, metaliczny smak, nie lubie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tez jej nie kupuję , tylko - gdy robię deser lajt . Do kremów używam tortowych 36.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja do popijania zoltek lubie smietanke i zott mi najbardziej smakowo-konsystencyjnie pasi. Kiedys bralem rewelacyjnie gesta z OSM Piaski ale za czesto jest kwasna juz podczas zakupu. Cos im szwankuje z transportem chyba.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A ja piję każdą, byle wolty były, nawet łaciata 30% mi wchodzi. Ta Zott w kubeczkach ze sreberkiem na deklu, to jak woda rzadka jest u mnie. Najlepiej mi Piątnica 36% wchodzi, ale to trza łyżeczkę, bo jakichś GMO tam ładują dla gęstości.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
U mnie łaciata jest obecnie na pierwszym miejscu jako szybki posiłek. Pyszna, uhata i kartonik łatwiej transportować od tych kubeczków. Z wyższych stężeń zdecydowanie Delik 36%.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ja biorę jak leci w zależności od tego w którym sklepie jestem - byle było napisane 30%. Najbardziej mi smakuje taka w woreczku z krótkim terminem ważności z miejscowej mleczarni, ale tylko w Leclercu ją sprzedają.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
lubie smietanke i zott mi najbardziej smakowo-konsystencyjnie pasi.
zrobiłem wczoraj zotta jako bitą śmietanką, bardzo dobrze się ubija i niezły smak. w Sresco po 2 zł - 200ml - promocja.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale podobno po śmietance się dostaje kataru i śluzu, choć naukowcy twierdzą inaczej...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kupiłem litrową śmietankę 30% w kartonie, tak z braku pomysłu na obiad. Starczyłaby na 2-3 posiłki, ale jakoś tak zagadałem się z kumplem, a to klient zapytał o coś i w 15 minut wydudliłem literek. Dobry obiad, prawie na 3000kcal.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raczej nie, ale kto wie? Do 0,5l jestem przyzwyczajony, zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a te mydło jak wygląda? jak żel pod prysznic ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem, wygląda na to, że nigdy się jeszcze nie przejadłem tłuszczem w ten sposób. A jadłem już po 450g na dobę.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Taka mydelnica w okrężnicy .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To minerały, z których mogą się tworzyć różne rodzaje mydła, Reniu. Jakby co, to mam się świetnie, ale kolacja już bez tłuszczu będzie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale rano może być niepożądany objaw...
|
|