administ
Go
|
Wiadomo, jak E - to chore i trujące, choćby takie E-260! Fuj!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
E tam!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to dopiero jest toksyna!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedyś "to" się kupowało, nawet do napojów (jak nie było cytryn), a teraz to nawet nie wiem czy samodzielnie jest do kupienia w handlu...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiadomo, jak E - to chore i trujące, choćby takie E-260! Fuj! E250 tez zabija, jest w tych sloikach z Lukowa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Jak spadnie na głowę z dużej wysokości, to pewne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Kiedyś "to" się kupowało, nawet do napojów (jak nie było cytryn), a teraz to nawet nie wiem czy samodzielnie jest do kupienia w handlu... Powiem Ci, że nie spotkałem jeszcze spożywczaka bez kwasku cytrynowego (suchego), no może budki jarzynowe mają inaczej bo mają interes w promowaniu cytryn.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie interesuję się kwaskiem cytrynowym i nie zwracam na to uwagi - gdzie jest a gdzie go nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A to musisz mieć strasznie miękką wodę, że Ci czajnik do gotowania wody, ani nerki kamieniem nie zachodzą i potrzeby odwapniania nie masz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Odkamieniałam dzbanek elektryczny i ekspres do kawy - octem...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To chyba 50 metrów od zabudowań.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Odkamieniałam dzbanek elektryczny i ekspres do kawy - octem... Też wolę ocet. Ma taki zdecydowany i antyseptyczny zapach. W odkamienianiu sprawdza się dużo lepiej niż kwasek, ale nie wiem na czym to polega.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lodówkę też dobrze jest myć wodą z octem, a potem jeszcze samą wodą, aby "zapachu" nie było. Ponoć usuwa ewentualne pleśnie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Odkamieniałam dzbanek elektryczny i ekspres do kawy - octem... Też wolę ocet. Ma taki zdecydowany i antyseptyczny zapach. W odkamienianiu sprawdza się dużo lepiej niż kwasek, ale nie wiem na czym to polega. Bo lejesz sam ocet, który ma 10%, nie dolewasz wody i masz === 10% kwas. Kwasek się sprawdzi jak użyjesz 50g kwasku cytrynowego i pół litra wody === 9% kwas.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak zwykle kulą w płot. Kwas octowy i kwas cytrynowy to dwa różne kwasy i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|