Ukko
Go
|
Kupiłem sobie dzisiaj śmietankę z Pątnicy 36%, spodziewałem się płynnej konsystencji, a była gęsta, do tego w smaku trochę pod mascarpone podchodziła. Nie wiem czy coś im się etykiety nie pomyliły, albo coś w produkcji poszło nie tak, czy może ta śmietana tak ma.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Raz też miałam śmietankę 36% z Piątnicy i była gęsta. Smaku mascarpone nie miała... ale nie smakowała mi...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ta w czerwono-białym opakowaniu jest gęsta, tak została wymyślona.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Teraz czekam aż gdzieś będzie można kupić creme fraiche.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kupiłem sobie dzisiaj śmietankę z Pątnicy 36%, spodziewałem się płynnej konsystencji, a była gęsta, do tego w smaku trochę pod mascarpone podchodziła. Nie wiem czy coś im się etykiety nie pomyliły, albo coś w produkcji poszło nie tak, czy może ta śmietana tak ma. Moja ulubiona. To jest śmietanka zagęszczana. Znakomita na deser z łyżką miodu. Mają też 42% i ta jest jak woda, ale syci na pół dnia.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Teraz czekam aż gdzieś będzie można kupić creme fraiche.
Francja, Szwajcaria... Tu mniej.
|
|
|
|
|
|
|
ankylozaur
Newbie
Pe:
wiadomoci: 17
|
Mają też 42% i ta jest jak woda, ale syci na pół dnia.
Mają jeszcze? Ostatnio mi ze sklepów poznikała. Ze strony też zniknęła: było, nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U mnie w Leclercu jest nadal. Może końcówka?
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Szukałem kiedyś tej 42%, ale jakoś nie wpadła mi w rynce, teraz może już być za późno, pewnie za duże %, żeby sprzedaż wyglądała opłacalnie. U nas preferencje jeżeli chodzi o wysokie procenty leżą gdzie indziej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedyś "adampio" napisał, że w Danii jest...
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Nie pamiętam, czy dobrze zapamiętałem, ale chyba tu kiedyś czytałem, że korzystnie jest dodać trochę sacharozy do połączenia śmietanka/żółtka, żeby jakieś szlaki pobudzić czy coś?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ważniejsze jest, że jak po UHT dostanie się rozwolnienia, to wcale nie świadczy o "skazie", jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spróbuj utrzymać w jelicie łyczek Twojego ulubionego oleju z solą glauberską. Tomaszowi chodziło o aktywną osmotycznie laktulozę z UHT.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niektórym przez to udaje się wmówić "nietolerancję laktozy", bo dlaczego nie. A to całkiem efektywny środek przeczyszczający.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Śmietanka UHT tak samo działa...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wszystko uhate tak działa, ale nie na wszystkich jak zwykle.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
uhate
Z niemlecznych to foka uhatka jest dostatecznie tłusta.
|
|
|
|
|
|
|
|