adampio
Go
|
Ostatnio kombinowalem troche z roznymi plackami, ktorymi mozna zastapic ziemniaki czy tez chleb wyszlo mi cos ciekawego. Problem polega na tym, ze nie moge podac proporcji poniewaz kazdy bedzie pewnie robil swoje ilosci.
Ja robie to tak:
150 gr ugotowanej kaszy jaglanej 2 jajka 100 ml smietanki 38%
Tu BTW w 100 gr to 1:2,6:0,7
Miksujemy na rowna mase, ktora powinna miec konsystencje gestej smietany i smazymy na smalcu.
Jest to podstawa kazdego placka. Do kaszy jaglanej z jajkami w mikserze mozna dodac to co kto lubi np: gruszke, jablko, albo do zmiksowanej masy dodac np utarta cukinie. Fantazja nie ma granic.
Smakuje bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A na DO mozna jesc kasze?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na ŻO na pewno można - choc ja nie jadam, a na DO pewnie trzeba indywidualnie ustalic z lekarzem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W ostateczności ze zdrowym rozsądkiem. Ale to już desperacja.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Rzeczywiscie, nie pomyslalem / zapomnialem, ze kasza jaglana jest niejadalna. Zapomnijcie o tym przepisie a najlepiej gdyby "admin" go skasowal, bo jeszcze ktos, w desperacji, mnie oskarzy o trucie optymalnych.A takiego celu nie mam
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
lol ja wole make ziemniaczana,ladnie zageszcza
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A skoro temat maki sie pojawil to ktos moze wkoncu sprostowac temat "glutenu" Gdzies czytalam ze Admin pisal ze gluten powstaje dopiero jak sie doda drozdze do maki?a sama maka jest ok??? mysle o mace pszennej nie ziemniaczanej
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zawsze dziwiło mnie, że jak się dostaje wybór, to przeciętny zawsze wybiera śmieci! Na zdrowiu szwankuje i pretensje później ma! Jada się żólteczka, masełko, mięsko tłuściutkie, sery i inne frykasy, trochę śmieci z wit.C i żadne gluteny, fruktozy i reszta dietetycznych urojeń nie wchodzi w rachubę. Mąki się nie jada, bo zboże czyni niewolnikiem, jak pięknie zauważył i opisał Pan Engels. PS dzienna dawka mąki dla kapłana, gdy brak innego źródła węglowodanów wynosi: "weźmiesz (własną - mój dopisek) garść najprzedniejszej mąki, zmieszasz z wodą i upieczesz na kamieniu". Pomyłka nie wchodzi w rachubę, no chyba, że dłoń będzie cudza... Dla niewolników zaś jest: "chleba naszego powszedniego..." Bo Biblia jest napisana głównie dla tych, co rozmawiają z Bogami, a nie dla tych, co się do Nich modlą. Przyjąć za "gavroszkowe baboki" i głupoty, bo napisałem za szczerze.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No bez przesady. Fr. Engels pisał bardzo ciekawe rzeczy, łącznie z przewidzeniem Wojny Światowej wywołanej przez Rzeszę. I nie ma się go co bać.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ojciec Pio tez to przewidzial, tylko sporo wczesniej
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
No to wszytsko wiadome:) jak zwykle zwiezle i na "temat"
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bo Biblia jest napisana głównie dla tych, co rozmawiają z Bogami, a nie dla tych, co się do Nich modlą. Przyjąć za "gavroszkowe baboki" i głupoty, bo napisałem za szczerze. O!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Biblia to zwykła książka, a ci, co rozmawiają z Bogami, do niczego jej nie potrzebują przecież.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo Biblia jest napisana głównie dla tych, co rozmawiają z Bogami, a nie dla tych, co się do Nich modlą. Przyjąć za "gavroszkowe baboki" i głupoty, bo napisałem za szczerze. O! I masz babo placek...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Biblia to zwykła książka, a ci, co rozmawiają z Bogami, do niczego jej nie potrzebują przecież. Zaklinanie rzeczywistosci jest bardzo nienaukowe, wiesz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|