Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"...zakaz palenia w miejscach publicznych, nakładanie wyższych podatków na producentów niezdrowej żywności, wyrobów tytoniowych czy alkoholi, regulacje dotyczące reklamowania tych artykułów..." sam zysk dla państwa... A Dietą Optymalną się nie zainteresują bo ona "nie odpowiada zaleceniom IŻiŻ, nie jest odpowiednio przebadana i nie jest opisywana w prestiżowych pismach naukowych"... i nie ma z tego kasy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Państwo nie jest zainteresowane przdłużaniem wieku wegetacyjnego emerytów, bo na emerytury nie ma pieniędzy. Obywatel ma pracować do emerytury i jak najkrócej to świadczenie pobierać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pamietam że tłumaczyła się poźniej z tego, ale... poszło w eter i w odpowiednim momencie przypomną o tym
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ministra jak dożyje osiemdziesiątki, to zmieni zdanie, jak każdy małolat, dla którego kobieta w kiwcie wieku, to babcia na którą spojrzeć nie warto...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak właśnie jest...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I te dni coraz krótsze...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I coraz zimniej, za ciepełkiem się tęskni...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja się kieruję własnym rytmem życia a nie narzuconym przez państwo...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Nie żebym miał z tym problem ale już się zakręciłem i nie wiem co myślec o tym tekście z "Diety optymalnej" z rozdziału choroby serca : "Wolne kwasy tłuszczowe nasycone o długich łańcuchach są najlepszym "paliwem" dla serca , ale nie najlepszym żródłem energii.Gdy serce człowieka musi je spalać w większej ilości , to takie serce jest chore na chorobę wieńcową." Mógłby ktoś szybko łopatologicznie mnie poprawić jak trzeba ? Bo ja rozumiem że za np zjada daną ilśc fatu , poprzez wysiłek spalam baardzo dużo , i mam deficyty w przyjmowanym tłuszczu , serducho się telepie ... ? też przy niskim spożyciu fatu na żo ?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Podobno u tych "lovecarbów" (zero cabrs) , co lubią ketony serducho się telepie (tlenu brakuje?). No,ale podobno DO nie wyklucza węglowodanów, a raczej traktuje je jeno jako "oczko w głowie" Nie masz tak,że jak zjesz sobie stosowną ilość wungla (po dniach very,very low carb and high quality protein), to i serduszko pika w rytmie cza-cza wolno i spokojnie?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tu trzeba byłoby podpytać RafałaS, czy "biała rasa" jest wstanie tak efektywnie "przetwarzać" białko niczym mongloidzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tylko czy mongoloidzi rzeczywiście są pod tym względem bardziej przystosowani. Bo np. ten Innuit/Eskimo i inni z północy, zdaje się płacili długością życia w warunkach dużej dostępności białka/niedostatecznej tłuszczu. Różnica nawet jeśli jest, to czy wyraźna?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Mhmm.. Ale zakładając że zajadam ww , ale ogólne proporcjum miałbym jak dla odchudzającego się czyli B do T jak 1:2 -2,5 , i palę dużo fatu na wysiłku fizycznym , to zakładam teoretycznie że palę fat już swój dochodzę do jakiegoś tam niskiego bf , ale jako dodatkowy bonus w pakiecie dostaję kołatanie ? I wtedy hop siup trzeba dołożyć tłuszczu bom wychudzony .... Zero carb miałem epizod i tam jak na początku było ok , to póżniej kołatania raczej nie miałem , bo : - jadłęm sporo białka ( co takim zc wcale jak się teraz okazuje nie było ) bleee... - jadłęm syto tłuszczu Bardziej po czasie było znużenie niż kołatanie ... Wiadomo czym spowodowane - przerobem B na WW i kupą innej pracy ... - masakra Mi chodzi o te ograniczenie fatu w proporcji przy żo .... Czy za długo tak jechać i zjeżdżać do jakiś komiksowych bf'ów to tak nie bardzo i jak eskimo skracam sobie żywot .... Telepanie serduchem daje sygnał że ma dosyć racji tłuszczu jak dla kota A i jeszcze to przystosowanie u Eskimo ...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Inni pisali kiedys,ze kolatanie jest spowodowane zbyt duza iloscia T a mala iloscia Ww. Z moich eksperymentow wychodzi,ze sie rozchodzi o mala ilosc energii,glownie ATP. I tak 200gT i 50gWw to nie to samo co 300g T i 50g Ww przy zalozeniu- podobny wysililek fizyczny. Glodzenie energetyczne,jak kazde 'głodzenie' organizmu to lipa jest. Musze juz jadac >3g T na 1B tak mi bf polecial Inaczej jestem 'zly' bo głodny jak 'rasowy' Polaka. Do tego pogoda zimowa za oknem
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Tematyka jest okropnie złożona... Przed laty stwierdzono u mnie Zespół Barlowa.
|
|
|
|
|
|
|
|