Autor
|
Wtek: Nabiał (Przeczytany 317774 razy)
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dobre, ale slone jak pierun , lepiej brac te mniejsze, fajnie w zebach skrzypia Fajnie sie tez je smazy. Fajne sa tez te Faruki z Mlekowity co jak paluszki wygladaja. Ja generalnie lubie i jak nie mam pomyslu co zjesc w pracy to na wypadek gloda sobie biore zeby miec pod reka na gloda, co mi muskle pozjada
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale to obowiązkowo trzeba śmietanką popijać, bo słoność przygasi. Albo słusznie masłem poprzekładać, też daje radę. Zyon, jak będziesz samą kazeinę jadł, to Ci dopiero muskle poznikają, bo to na rogi i racice jest. Weź se chłopie choć żółtek czy skwarów dorzuć!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak urosna rogi zamiast muskli to pojde robic kariere do TVN Ostatnio nie chce mi sie pichcic z rana do tyry, wole pospac dluzej i poregenerowac sie Zoltka se w domu dojem w koglu moglu ze smietanka albo w budyniu Ostatnio tak mam faze na zoltka.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie moge jesc calych jajek coby bialek nie pomieszac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A chalazy oddzielasz sumiennie? Bo to też inne białko, siarczyście powiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie wiem co to będzie . na obiad wszystko pomieszałem, co się da nerki cielęce , słoninę wieprzową , śmietana , masło , to z białek - łój wołowy ( chyba też ma trochę ze skwarkami ) , aha w plackach ziemniaczanych białko z jajka , no i białko z kartofla , Kręgosłup mi zaczął doskwierać już nawet przed obiadem !! I tylko nie wiem , czy to jest tego wina , - czy tego, że podniosłem niefachowo ciężar w piwnicy ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z kartofla się nie liczy, tylko zwierzęce białka się liczą. A, no i jeszcze ze strączkowych i orzechów. Weganie mają przerypaniutkie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Z kartofla się nie liczy, tylko zwierzęce białka się liczą. A, no i jeszcze ze strączkowych i orzechów. dodałem jeszcze do tego grzyby, kilka sztuk, aby sos miał odpowiedni aromat. W DDP grzyby są produktem wysokobiałkowym. A dałem borowiki, to już w ogóle przegiąłem dziś na resztce sosu szpikowo - grzybowego , zrobiłem żółtkowicę ze szczypiorkiem. I na tym koniec 4 dniowej epopei z nerkami cielęcymi
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Grzyby wysokobiałkowe? Mnie tam uczyli, że to głównie cukier taki jak u stawonogów i owadów, a tylko połowa azotu związana w białku, bo reszta to związki niższe, szczególnie mocznik, no ale niech będzie, że wysokobiałkowe. A w ogóle, to nie powinienem się już wypowiadać na temat dietetyki, bo niech każdy samodzielnie dochodzi do nieszczelności jelit...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, że powinieneś od czasu do czasu wrzucić jakąś zgrabną ciekawostkę, choćby tego typu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W DDP grzyby są produktem wysokobiałkowym. No tak jak woda, powietrze i smalec. Oj zrylo wam beret to DDP, w sumie powiedziialbym Do Dupy Panie z take dieto.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
grzyby ? B : T 1: 0,2 i do tego białko grzyba reaguje chyba krzyżowo z białkiem marchewki , o ile pamietam ale dla mnie to zbyt skomplikowane Zyon - naczytałem się na forum
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale nie tego co potrza?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kiedyś, przyznaje się, że jak każdy rasowy optymalny - rotowałem . 4 dni , weekend miał być mleczny i już tak zostało . Jakoś kawa bez śmietanki mi nie podchodziła, a wysokobiałkowy smalec nie pasował do kawy wina forum
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Grzyby wysokobiałkowe? Taki urok trollogii, jest stwierdzenie z sufitu, bez podania źródła informacji i się miele, chyba że to taka gimnastyka umysłowa typu kręciek oparta na projekcji synoptycznej, a to miłej zabawy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Adaś, chyba nie myślisz, że ktoś będzie powtórnie oglądał godziny filmów z jej udziałem, żeby ci przyjemność zrobić. A ty powiesz, że to wyrwane z kontekstu, albo że to był dowcip. Myślę że forumowicze , bez tego mają wyrobione już zdanie . A pewnie też wiesz, że o reakcjach krzyżowych białek roślinnych ( truskawek z agrestem ) możesz poczytać, na początku książki DDP czyli plus minus 10 stron od strony 104 . Jestem pewien, że posiadasz ją w wersji elektronicznej i drukowanej .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Och, jestem pewien, ze posiada tez wydanie kolekcjonerskie z drewniana szkatulka i klecznikiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|