Radzio
Go
|
Bezwzględnie. Bo jak- leworęczny? Na szczęście jest tylu napędowych, że jeden więcej, czy mniej- kierunek jest niezmienny. Ale żeby nie było, sile poświęcam 40h tygodniowo, a może mniej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Białko z jaj- to też nabiał. Coś już wiem.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Jak leworeczny to siely w prawo nie napedzi Cos dobrze jednak przeczuwałam
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nabiał mi się kojarzy nieodparcie z krówką i a propos tego mam pytanie. Dla ludzi i zwierząt drapieżnych źródłem składników do produkcji własnych tkanek łącznych jest kolagen zjadany w "niższym" gatunkowo mięsie i tkankach. A jakie rozwiązanie stosują przeżuwacze i inne trawożerne, weganie na ten przykład ?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
4Flex ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
http://www.nokaut.pl/szukaj/kolagen-tabletki.html - można i tak. Kolagen ma taki skład aminokwasowy, że tylko niedobór vit. C i dostępność lizyny ogranicza jego produkcję. Dlatego na dietach typu 5*wio taniej i wydajniej jest kupować lizynę i vit.C w tabletkach niż kupować "gotowy" rybi kolagen. Przeżuwacze zaś mają tak zbilansowaną dawkę pokarmową aby zdrowiśkie były i jak najwięcej mleka dawały, więc nie mają przeważnie żadnych problemów dzięki ekonomice produkcji i trzem przedżołądkom.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie pamiętam!
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kolagen ma taki skład aminokwasowy, że tylko niedobór vit. C i dostępność lizyny ogranicza jego produkcję.
Otototo! Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki... szkoda, że są "szkodliwe"... Pamiętam jak jeszcze nie byłam na DO i szukałam występowania różnych witamin i minerałów w produktach spożywczych. Wkurzało mnie to, że najwięcej cennych witamin i minerałów było w "niejadalnych" produktach takich jak jajko i wątróbka...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Eee, to niedobory miałaś O niedoborach mówiąc, Adminie masz jakieś? Zajrzałem właśnie na DD i tam JW upiera się z tymi niedoborami na ŻO. Cenię wiele tekstów pana Witolda, ale Ty jesteś długo "na Kwasniewskim" biegasz, piszesz z sensem, poczucie humoru też jest oznaką zdrowia, więc o co kaman? Ja już długo na LC, są też wieloletni weganie i ani widu, ani słychu tych niedoborów Coś mi tu zgrzyta... I to nie żadna prowokacja, wasze spiny mnie nie interesują, ploty też
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Eee, to niedobory miałaś Pewnie miałam... i uzupełniać mogłam tylko suplementami...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Coś mi tu zgrzyta... I to nie żadna prowokacja, wasze spiny mnie nie interesują, ploty też A "spiny" to takie do włosów, tylko większe, zapewne są?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... Coś mi tu zgrzyta... I to nie żadna prowokacja, wasze spiny mnie nie interesują, ploty też A "spiny" to takie do włosów, tylko większe, zapewne są? Dużo większe czasami A ploty to takie płoty, co druga sztacheta wystąp
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przecież jest, zdaje się, karnawał.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tegoroczny karnawał krótki ma być, to i zachorowań jakby mniej... może być.
|
|
|
|
|
|
|
|