Diogenes z Synopy
Go
|
nie, też z Sierpca , nawalili go w każdym markecie jest na promocji w plasterkach po 135 g ,
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie w marketach jest jakiś z nieudanych partii...albo przeterminowany z nową naklejką. Ja kupuję w hurtowni, mięciutki, śliczniutki i smaczniutki...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pewnie w marketach jest jakiś z nieudanych partii...albo przeterminowany z nową naklejką. Ja kupuję w hurtowni, mięciutki, śliczniutki i smaczniutki... właśnie do tarcia źle , że mięciutki, ale fakt, że kiedyś kupiłem na wagę w kostce , a za 2 dni w plastrach ten sam ino konfekcjonowany i był inny w smaku !!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie trę, tylko kroję gruby plaster, albo dwa, a potem kroję go w poprzek. Takie paseczki. Zrobię zdjęcie i zobaczysz. Ale w poniedziałek, w niedziele zawsze jest jajecznica z boczkiem...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
u mnie nie wolno takiej prostoty robić nawet z tak prostych składników , musi być estetycznie , to pozostałość po układaniu w wachlarzyki rucoli z oczkami z krewetek
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
cóż , droga do prawdy była wyboista teraz, gdy przebywam sam , to piję śmietaną z kubeczka wprost , na pohybel oszustom
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z plastiku? A bisfenole i inne plastyfikatory?!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
od razu piję gdy wyjdę z markietu, aby nie podgrzewać , łykam ich wtedy mniej
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
głodny
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na głoda polecają Danio - smacznie i tanio...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na głoda polecają Danio - smacznie i tanio... ta, córka po 15 latach mi to wypomina , ja jej mówi to co tobie , córko ! oszukali nas za nasze własne pieniądze , zatrudniliśmy ich płacąc duże apanaże , żeby stali na straży naszego zdrowia ! No i wykład z filozofii , prezentujące kierunek, w który wskazuje się , że ludzie z natury są źli, a występują wyjątki . O tym drugim w ogóle nie wspominam ( że są przeważnie dobrzy , a zło jest sporadyczne )
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
czyli jak chcesz byc silny i szybki to wcinaj oscypki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To może trzeba podpowiedzieć tej pani Jelonek, że to zsiadłe mleko tylko na innych szczepach bakteryjnych? A jak się da samych drożdży, to nawet jakiś % wyjdzie. a dlaczego dodaje się ( przynajmniej w handlu takie występują ) do jogurtów , kefirów , maślanek - mleko w proszku ? Albo białka mleka ? Jaką rolę to spełnia ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Taniej wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To może trzeba podpowiedzieć tej pani Jelonek, że to zsiadłe mleko tylko na innych szczepach bakteryjnych? A jak się da samych drożdży, to nawet jakiś % wyjdzie. a dlaczego dodaje się ( przynajmniej w handlu takie występują ) do jogurtów , kefirów , maślanek - mleko w proszku ? Albo białka mleka ? Jaką rolę to spełnia ? Mnie się zdaje, że kiedyś czytałem o przepisach mówiących o minimalnej ilości białka w "napojach mlecznych" i może w ten sposób te normy wyrabiają.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
te normy białka mogą być właściwą odpowiedzią. białka walą do wszystkiego , czy to mleczne czy sojowe ,
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|