renia
|
A nie dałoby rady zakupić takie ogórki kiszone przez sklep internetowy...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie da rady, bo stale zmieniam miejsce pobytu. Zostało mi jeszcze 4 tygodnie i wracam do kraju.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tyle da się przeżyć bez ogórków...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Zastąpiłem ogórki konserwowe świeżą papryką. Dawno mi tak papryka nie smakowała. Jeszcze trzy tygodnie i zacznie się problem z utrzymaniem diety, na której tylko ja jestem w domu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Papryka jest (nie)zdrowiuśka, bo zawiera dużo E-160c. A każdy wie, że jak E - to trucizna. E-160c rozpuszcza się w tłuszczu i alkoholu, więc lepiej na ŻO wybierać ładodniejsze odmiany, aby masełko za bardzo nie piekło.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie rozumiem co to jest to E i dlaczego jest szkodliwe. Masła nie jem, więc nie może mnie piec. Łagodniejsze odmiany papryki czy ogólnie warzyw?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko szorowac trzeba solidnie te papryki, bo pryskaja je czyms strasznie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ładne można sobie nawet w doniczkach wyhodować...i w ogródku też ładnie rosną, lepiej niż pomidory...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
za maly stosunek ceny do wydajnosci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
To bardziej dla oka niż opłacalności...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przez ten E-160c, to papryka nie nadaje się dla większości jako zagrycha do wody ognistej, bo staje się za ognista...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To bardziej dla oka niż opłacalności...
No i świadomość, że ekologiczna...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przez ten E-160c, to papryka nie nadaje się większości jako zagrycha do wody ognistej, bo staje się za ognista... Przynajmniej nie będą mieli "niewyparzonej gęby"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przez ten E-160c, to papryka nie nadaje się dla większości jako zagrycha do wody ognistej, bo staje się za ognista... Ja tam lubie od czasu do czasu tego ukrainskiego Nemiroffa z papryka w srodku Wtedy woda ognista wydaje sie tylko woda
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
że ekologiczna... Teraz nie ma, że "ekologiczna", bo jak nie opad radioaktywny, to inny smog...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Czas zakończyć eksperyment. Jeszcze tylko tydzień. Wracam zdrowy z obniżoną wagą, ale już chciałbym urozmaicić swoje jedzenie. Przybyłem trochę na wadze i to mnie trochę dziwi, bo węglowodanów bardzo mało ostatnio jadłem. Trochę za dużo jadłem smalcu i zawiesiłem bieganie, a białka tyle samo jadłem. Nie martwię się jednak tym, bo rodzina nie lubi jak jestem za bardzo wychudzony.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wracam zdrowy z obniżoną wagą, ale już chciałbym urozmaicić swoje jedzenie. Przybyłem trochę na wadze
To jak to w koncu rozumiec, bo ja nie rozumiem?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Daniel
Go
|
Bo najpierw ubyło mi 12 kg, a na sam koniec przybyło mi 2 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A tam, przecież każdy wie, że wegatraianizm jest zdrowy nawet dla zębów, bo tak twierdzą "naukowcy z tuczarni" i nie tylko... No wlasnie zauwazylem, ze jak czasami mi sie zdarzy wieczorem zjesc owoce (rzadko, prawie wcale ale byc moze czasami) albo cos owocowego, np borowki do omletu, to rano ciezo zeby umyc, bo szyjki bola. To te zdrowe, owocowe kwasy chroniacec czkliwo tak dzialaja ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
|