|
renia
|
Ale tutaj nie pisze czy to szkło czy plastik. W słoiczkach są lepsze (tylko te kupuję, ale wolimy łagodny) - bo pasteryzowane, a w plastiki muszą sporo konserwantów wrzucić, aby jakoś ten ketchup nie pleśniał na tych ciepłych półkach w sklepie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego znajomy TIR-em wozi polską wieprzowinę na zachód (co pisałam), a w drodze powrotnej - zachodnią do nas... A Wy to świństwo kupujecie w Biedronkach... Ale żywą wieprzowinę tak wozi? Tak, na holu je ciągnie... czasami przed samochodem te świnie biegają, wtedy klaksonem je pogania... Jak przekroczą prędkość, to świnia dostaje mandat...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a w plastiki muszą sporo konserwantów wrzucić, aby jakoś ten ketchup nie pleśniał na tych ciepłych półkach w sklepie...
już sam plastik sprawia, że się nie psuje
Półtusze do nas wożą świeże i mrożone (na wyroby)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego "moja pani" mówiła, że mięso u nas lepiej smakuje niż u niej (to kupowane z marketów)...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dlatego "moja pani" mówiła, że mięso u nas lepiej smakuje niż u niej (to kupowane z marketów)...
Może ,ale nie zawsze .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Warszawa (PAP/PAP Legislacja) - Zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, od 25 lutego br. każdy rolnik utrzymujący świnie, nawet jedną sztukę na własne potrzeby, ma obowiązek zarejestrować siedzibę stada oraz prowadzić księgę rejestracji świń - poinformował w piątek resort rolnictwa. http://stooq.pl/n/?f=1026850
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No to sobie przesrali u rolnikow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Uuuu, to teraz sobie nikt świnki na balkonie czy w łazience nie wyhoduje, jak to dawnymi czasy bywało
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Warszawa (PAP/PAP Legislacja) - Zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, od 25 lutego br. każdy rolnik utrzymujący świnie, nawet jedną sztukę na własne potrzeby, ma obowiązek zarejestrować siedzibę stada oraz prowadzić księgę rejestracji świń - poinformował w piątek resort rolnictwa. http://stooq.pl/n/?f=1026850 To jest świństwo... Jak w czasie wojny...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Partyzantka jest od dawna, ale tym wymogiem, beda mieli podstawy do czestszych kontroli i mozliwosci karania. Do tej pory na uzytek wlasny nie trzeba bylo rejestrowac. No i wiadomo, ze horda nowych urzedasow sie przyda, bo wiadomo, petentow przybedzie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
już opowiadałem , że znajomy rolnik zamknął świński interes, gdy przyszli do niego na kontrolę i zabawek dla świń nie miał. Miał 6 świń i już nie ma. W bidronce pewnie kupi schab w promocji.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To robota unii, wymyslaja bat w postaci choroby jakichs dzikow a potem jak z platka. Biurokracja i gaszcz przepisow to jest to o co im chodzi, latwiej kontrolowac.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Wszystko oczywiście dla naszego dobra...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
już opowiadałem , że znajomy rolnik zamknął świński interes, gdy przyszli do niego na kontrolę i zabawek dla świń nie miał. Miał 6 świń i już nie ma. W bidronce pewnie kupi schab w promocji. A świnie to czym zazwyczaj się bawią?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
zabawek dla świń nie miał Jak PiS zechce utrzymać się przy władzy to powinien kretyństwom wypowiedzieć wojnę. To już może lepiej mieszkać w kraju jednopartyjnym gdzie wszystko wolno poza publicznym manifestowaniem religii i publicznym manifestowaniem niechęci do jedynej partii niż w kraju gdzie trzeba kupować zabawki dla zarejestrowanej świni. Chiny są takie właśnie pełne wolności praktycznych, a nie pozornych i kwitną.
|
|
|
|
|
|
|
|