Gavroche
|
już opowiadałem , że znajomy rolnik zamknął świński interes, gdy przyszli do niego na kontrolę i zabawek dla świń nie miał. Miał 6 świń i już nie ma. W bidronce pewnie kupi schab w promocji. A świnie to czym zazwyczaj się bawią? W zasadzie wszystkim, chodzi o nudę klatkową. Zawiesza się różne rzeczy z bezpiecznych materiałów, daje piłki z lanej gumy, klocki drewna, może być słoma do żucia i rycia w niej, kaczany kukurydzy czy wiechcie drobnych gałązek. Jako zwierzęta stadne powinny mieć też zapewniony bezpieczny kontakt fizyczny ze sobą. To bardzo wysoko rozwinięte psychicznie zwierzęta, i tak należy je traktować, póki nie dostaną w łeb.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Człowiek patrząc na swoje upodobania wymyśla potrzeby zwierząt...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raczej tylko niektórzy wykazują na tyle empatii, by je zaspokoić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale by móc je zaspakajać, najpierw trzeba je znać... a nie ludzkie potrzeby przypisywać zwierzętom...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Potrzeba zabawy to cecha wszystkich ssaków, zwłaszcza młodych i udomowionych, nie tylko ludzi, nie zadzieraj nosa.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Świni jest potrzebna piłka, jak świni siodło...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chrum, chrum... Wolałbym mieszkać z oswojoną świnką, niż z kotem, na ten przykład. Psychika zbliżona do mojej.
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno z takich zachowań pochodzi wirus grypy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Muszę spytać tego gościa, od którego świniaka kupuję, czy "moja" świnia miała się czym bawić zanim ją poćwiartował. Bo to pewnie ma wpływ na smak mięsa, jak taka świnia jest zbyt zestresowana. Już wystarczy, że nieba nie widzi....
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Może chociaż dla tej następnej, co pewnie już tam w chlewiku rośnie, kupię jakąś piłkę czy grzechotkę?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale jak można z takiego przyjaciela później schabowe zrobić? Muszę spytać tego gościa, od którego świniaka kupuję, czy "moja" świnia miała się czym bawić obgryzają sobie ogonki dla zabawy, gdy nie mają zabawek - gryzaków. Z czego później zrobić ''ogonówkę '' ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może chociaż dla tej następnej, co pewnie już tam w chlewiku rośnie, kupię jakąś piłkę czy grzechotkę? Wyśmieje Ciebie, kup jej iPada...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może chociaż dla tej następnej, co pewnie już tam w chlewiku rośnie, kupię jakąś piłkę czy grzechotkę? Wyśmieje Ciebie, kup jej iPada... Dla kotów już są aplikacje: https://www.gamesforcats.com/
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Aż tak to ja się ze świniami nie spoufalam Wyśmieje Ciebie, kup jej iPada...
|
|
|
|
|
|
|
|
|