wisienka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No bardzo fajna technologia. Bardzo mi się podoba, póki będzie sałata o smaku szynki, a nie szynka o smaku sałaty!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No bardzo fajna technologia. Bardzo mi się podoba, póki będzie sałata o smaku szynki, a nie szynka o smaku sałaty! Na tym drugim to chyba niewiele by zarobili, historia jednak pokazuje że nie takie absurdy się nakręca. No i chcieliby zapewne odtłuścić niektóre produkty, oby pomidory i mleko tylko. Czułbym się bezpieczniej gdyby tym sponsorującym wybudować wielki basen, napełniony świeżą gotówką. Oczywiście w jakimś przytulnym miejscu ze stałą opieką np. Wyspa Wielkanocna...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Spokojnie! Rynek spożywczy w Polsce jest liczony na 75-80mld US$, więc te podawane w artykule kwoty są jeszcze globalnie nieistotne. Do tego zawsze w pierwszej kolejności takie "wynalazki" testują na zjadaczach "żywego błonnika", czyli póki co nie ma problemu.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Będzie dużo błonnika z tego nano-techno, ludzie będą bardziej zdrewniałe.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"...Co więcej, stosując nanocząstki blokujące trawienie, naukowcy już teraz potrafią zamienić część tłuszczy i cukrów na inne, pożądane substancje, np. błonnik lub witaminy." Ja dziękuję za taki boczek, w którym tłuszcz zamieniono na błonnik...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja też dziękuję...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kombinują jak ludzi tym sianem czy makulaturą karmić. Tanio i hurtowo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Białka ma w przyszłości brakować dla wszystkich (pewnie już brakuje) to można ludzi trocinami wypchać ...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bez żadnej wojny. Trochę sztuczek i... klękajcie narody. Tak "elegancko".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kolejna klęska urodzaju zbyt dobrego jakościowo zboża - no to faktycznie problem, będziemy importować paszę?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najpierw będziemy zboże tanio eksportować, a dopiero na wiosnę drogo importować. Bo magazynowanie dużo kosztuje...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Elewar" starczy...