Autor
|
Wtek: Orzechy (Przeczytany 210690 razy)
|
MariuszM
Go
|
Gdzieś sobie przeczytałem,że 70-80g fruktozy, to nie takie złe, jak malują. Choć ja odradzałbym takie ilości na DO,ŻO (70-80% T) Jak patrze na mojego siostrzeńca (jego posturę) przepale te cukry, aż miło. Niczym ja za młodych lat pół blachy drożdżowca i 0,5L mleka Siostra śmieje się, że jest niedożywiony, a "młody" potrafi zjeść albo same parówki albo placki ziemniaczane z śmietaną albo banany albo sok albo całe jajka albo jogurt albo serek topiony ala Hochland uwielbia chrząstki mówi coś,że dobre na stawy som-gra w piłkę, dużo biega, jeździ na rowerze itd
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wyjątkowo pyszne węgierki są w tym roku... Potwierdzam i świetny dżem z nich wychodzi właśnie tego roku! Dżem czy powidła...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak dzieci mają dostęp do wartościowego białka, to z węglowodanami sobie poradzą. Byle nie za tłusto jadły. Niedobór białka przy nadmiarze spożytych węglowodanów szybko prowadzi do cukrzycy typ I.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dżem czy powidła... Dżem, powideł nie robimy, bo za długo to trwa ...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak dzieci mają dostęp do wartościowego białka, to z węglowodanami sobie poradzą. Byle nie za tłusto jadły. Niedobór białka przy nadmiarze spożytych węglowodanów szybko prowadzi do cukrzycy typ I.
Dzięki za takie informacje...niby się wiedziało ale się zapomina...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tylko powtarzam po Kwaśniewskim!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Niedobór białka przy nadmiarze spożytych węglowodanów szybko prowadzi do cukrzycy typ I.
Warto na powyższe mieć baczenie, szczególnie w okresie wzrostu.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Z tego co zaobserwowałem jada "na czuja". Jak ma ochotę na białko, to nie dojada z talerza ziemniaków lub chleba. W takich sytuacjach słyszy się z chlebkiem, z chlebkiem, wtedy ja "wchodzę " do akcji i staram się podpowiedzieć/doradzić babci, siostrze. Nic na siłę, a białka nigdy za dużo , zresztą sam je dobrze reguluje. Koniec off topu
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Koniec off topu Akurat
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Koniec off topu Akurat Na żartach się nie znasz?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Znam się. Nawet na DŻ. (Mogą być Dobre Dzieci, to mogą być też Dobre Żarty) Według tego, co mi mój rozumek podpowiada: Dobry żart jest wtedy, kiedy wszystkich dotyka, a nikogo nie rani.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z tego co zaobserwowałem jada "na czuja". Dzieci mają jeszcze niespaczony złą wiedzą instynkt samozachowawczy, więc świadomie, same nie są wstanie się krzywdzić. Z wydatną pomocą rodziców, co chcą dobrze dla swojego dzidziusia, choć ten się drze w niebogłosy np z przejedzenia, często się jednak udaje dziś wychować jakiś syndrom metaboliczny.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Radzio, niestety... muszę Ci przyznać rację... Pod przymusem, to się nie liczy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
często się jednak udaje dziś wychować jakiś syndrom metaboliczny.
A jeśli z dzieciątkiem się pójdzie do pediatry, to ten już będzie wiedział, jak o taki syndrom zadbać, aby się go przez przypadek nie pozbyło! Bo dziś leczyć się trzeba od najmłodszych lat do samej śmierci! Tak to dziś jest urządzone, ale to lepsze niż dawniej zarobek na wojnie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Moze dawniej, ale dzis prowadzi sie wojny aby zarobic. !! Poza tym kiedy prowadzono wojny by nie zarobic? Oto jest pytanie. Wezmy, w naszym malym swiecie, kazda wojne / bitwe np w Syrii i zadajmy pytanie: o co tu chodzi? Jak nie wiesz o co idzie to idzie o pieniadze!!!A jezeli o pienidzach mowi tochodzi o wladze. Moze kolejnosc jest odwrotna ale skutek jes ten sam. To prawie prawo Archimedesa wdrozone w zycie spoleczenstwa. Problem polega na tym, ze nikt nie wierzy, ze fizyka w ogole istnieja w zyciu czlowieka. Ale tak jest. Bo madry czlowiek zanim cos zrobi pomysli nad konsekwencjami swojego czynu. Dzisiaj idzie sie za ciosem. Pozniej pomyslimy i wyciagniemy wnioski. A tak a propos, pewnie Renia skomentuje mnie jako anty poskiego, co to sie dzieje w naszej Polsce? Ludzi z mieszkan wyrzucaja, ksiegoawa stoi na warcie jako stroz, lekarza nazywaja konowalem a na glowe nauczyciela angielskiego zakladaja kibel na smieci!!!! Årowokacyjnie zapytam: o co tu idzie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Poza tym kiedy prowadzono wojny by nie zarobic? Oto jest pytanie. ...
Najpierw potrzebuję kilku podpowiedzi, co- w pytaniu- oznacza słowo "zarobić"? O jaki typ wojny chodzi? Zimna czy np. o miedzę? .... A tak a propos, pewnie Renia skomentuje mnie jako anty poskiego, co to sie dzieje w naszej Polsce?...
Ja osobiście nie wiem o co chodzi na uchodźstwie- ale zgaduję, że o zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pozostawie to bez komentrza, jesli pozwolisz.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Problem polega na tym, ze nikt nie wierzy, ze fizyka w ogole istnieja w zyciu czlowieka. Ale tak jest. Bo madry czlowiek zanim cos zrobi pomysli nad konsekwencjami swojego czynu. ... Poczytałem i zauważam, że to jest wieczór pełen problemów. Np. mój właśnie rozwiązałeś. Połączyłeś wiarę z nauką- w tym przypadku fizyką. Dla mnie jest to niebywałe, ale- jak czytam- możliwe i w dodatku banalnie proste- wystarczy uwierzyć. Fajnie Jestem Ci po raz kolejny coś winien.
|
|
|
|
|
|
|
|
|