forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 03:42:10

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sznycel z pieczarkami
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sznycel z pieczarkami  (Przeczytany 18734 razy)
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Sznycel z pieczarkami
« : 2012-09-12, 20:10:01 »

Oto moja kolejna "historyjka obrazkowa"... Wink

Składniki:

Łopatka wieprzowa bez kości                          1000g
pieczarki                                                        200g
cebula                                                           400g
smalec                                                          150g
jajko                                                             1 szt.


Mięso mielimy maszynką na grubych oczkach (jak przy wyrobie wędlin).

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b744de70d1186866.html

Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i smażymy na 50g smalcu (można razem na jednej patelni,
dając najpierw cebulę, a po zarumienieniu jej - pieczarki) dodając szczyptę soli i pieprzu.


http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25510f1fc6f147e7.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2130d1e79eee0442.html

Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, 2 łyżki wody, sól i pieprz (najlepiej świeżo zmielony)
i wygniatamy dokładnie składniki. Następnie formujemy dość duże, płaskie sznycle (mi dało ich 7) i obsmażamy je z dwóch stron na patelni.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb659cb2a3083501.html

Układamy sznycle w brytfannie i dodajemy tłuszcz z ich smażenia. Zakrywamy je pieczarkami z cebula i z pokrywka wkładamy je do piekarnia (200oC) na pół godziny, lub dusimy je pod przykryciem na patelni.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1410749fffb8797.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/431d97effc79c55a.html

Danie to nie jest specjalnie pracochłonne , a smaczne i efektowne.


BTW podam w następnym "odcinku"... Cool Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #1 : 2012-09-12, 20:16:42 »

Ładnie!  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #2 : 2012-09-12, 20:19:48 »

 Very Happy Zabrakło nam... Sad następnym razem muszę zrobić więcej...
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57193


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #3 : 2012-09-12, 20:22:23 »

Zabrakło? Sad
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #4 : 2012-09-12, 20:24:18 »

Poważnie... Confused
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57193


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #5 : 2012-09-12, 20:27:28 »

Czyli było smaczne!  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #6 : 2012-09-12, 20:29:33 »

Ja bardzo lubię dodatek pieczarek do potraw (w małych ilościach) to chyba widać po moich przepisach... Cool
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #7 : 2012-09-12, 20:40:03 »

BTW potrawy:

W porcji 100g znajduje się 10,1 g białka, 21 g tłuszczu i 1,8g węglowodanów.

B :T :W wynosi 1 :2 :0,2
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #8 : 2012-09-12, 20:45:43 »

Ło matko!  Shocked
Jak moja znajoma pani doktor z Przychodni Rejonowej by takie proporcje zobaczyła, to sam nie wiem, co by było!  Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #9 : 2012-09-12, 20:47:39 »

Lepiej jej się nie zwierzaj... Cool Laughing
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57193


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #10 : 2012-09-12, 20:50:51 »

Za długi ma staż, aby się obcym o swoim talerzu zwierzać Wink
Zapisane
friga
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #11 : 2012-09-12, 23:05:23 »

Wszystkie przepisy pysznie wygladaja Smile

Nie lepiej by bylo je dac do jakiegos jednego folderu?Bedzie latwiej znalezc:)
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #12 : 2012-09-19, 14:24:27 »

Podałam dalej - http://www.stachurska.eu/?p=9660 , dziękuję.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #13 : 2012-09-19, 15:08:30 »

Już zimny... Confused Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #14 : 2012-09-19, 15:11:59 »

Może za długo w lodówce leży?  Wink Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #15 : 2012-09-19, 15:26:21 »

Ja już bym się bała go spróbować... Rolling Eyes Chyba bym już wolała śmietanę bitą.... Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #16 : 2012-09-19, 15:28:30 »

Z kolana...  Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #17 : 2012-09-19, 15:28:54 »

 Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #18 : 2012-09-19, 15:33:02 »

Teraz będzie - "takie pyszne, że kolana lizać!"  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Sznycel z pieczarkami
« Odpowiedz #19 : 2012-09-19, 15:38:40 »

Tak...paluszki, kolana, a co potem... Rolling Eyes
Zapisane

Strony: [1] 2 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 20 zapytaniami.