renia
|
Minister Zdrowia interesuje się ewentualnym wprowadzaniem nowych ustaw, nowych form ubezpieczeń i refundacji leków, a nie zdrowiem narodu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Minister musi chociażby taką odpowiedź podpisać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Minister Zdrowia interesuje się ewentualnym wprowadzaniem nowych ustaw, nowych form ubezpieczeń i refundacji leków, a nie zdrowiem narodu... Ej tam, dla nich ważne jest tylko, aby "służba" zdrowia nie wychodziła na ulicę strajkować. Nic więcej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze, że ci ciężko chorzy nie dadzą rady strajkować, bo to by było...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Minister Zdrowia i cały rząd nie muszą czekać w kolejkach do specjalistów...im nie jest źle...tak przynajmniej sądzą, że oni z wszystkich dolegliwości się wyleczą z pomocą "służby"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nic by nie było, bo zawsze tak jest, że dostaną parę złotych podwyżki i cicho siedzą, póki inflacja nie zeżre podwyżki i trochę więcej - jak zwykle zresztą... Wszystko odbywa się w skali roku, przy czym podwyżki inflacyjne wprowadzają w mroźne miesiące, gdy ludzie siedzą w domach i nie są skłonni do buntu, a podwyżki pensji przeważnie przed wakacjami, aby biedakom humor poprawić. I tak się kula ta "demokracja" od 1989r.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Minister Zdrowia i cały rząd nie muszą czekać w kolejkach do specjalistów...im nie jest źle... My też nie musimy, przyjmują nas bardzo grzecznie, od ręki i bez problemu... Nawet jak już kontrakt z NFZ wyczerpany i to bez umówienia - drzwi zawsze otwarte. Że też ludzie narzekają na Służbę Zdrowia - dziwne!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... to bez umówienia - drzwi zawsze otwarte. Mogę wiedzieć jakie to są drzwi? (nie chodzi mi o gatunek drewna)...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
_ Po których, otwarciu i wypowiedzianym grzecznie powitaniu, usłyszysz - 100 złotych...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobry obyczaj nakazuje obecnej służbie zdrowia przyjmować byłą służbę zdrowia za darmo i bez kolejki. Nie wynika to jednak z dobroci serca, a z czystego wyrachowania, ponieważ obecna służba zdrowia jak dożyje, to będzie w przyszłości byłą służbą zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Panie drogi ministrze! Styczeń tuż tuż... Może tym razem? http://webranking.pl/2317/glukometry/Abbott, Roche, a może jakiś Bayer lub jeszcze coś innego? Tak się natknąłem i nasunęła mi się porada, tym razem dla Ministerstwa Zdrowia. Te firmy i ich produkty to absolutny przeżytek sprytnie konserwowany do dzisiaj. Nic tylko będą warować na straży przestarzałych technologii. Cały świat mają zdominowany tym swoim badziewiem. Jeżeli państwo chce dobrze dla pacjentów i przy tym oszczędzić, to powinno zaprzestać refundacji pasków do glukometrów. Ich producenci są na tyle prężni że poradzą sobie na rynku bez pomocy państw, z pożytkiem dla tychże i dla pacjentów.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Moim zdaniem "pytanie", to nie jest dobry kierunek.
I tak to jest jak ignorant włącza się w dyskusje nie mając pojęcia o czym pisze A skoro już doczytałem co to jest interpelacja poselska, to może pytanie powinno brzmieć tak: Szanowny Panie Ministrze! Sytuacja w polskiej służbie zdrowia pogarsza się z każdym rokiem. Zadłużone szpitale, brak pieniędzy na podwyżki dla lekarzy i pielęgniarek, emigracja polskich specjalistów, to tylko niektóre problemy obrazujące obecny stan. Jednocześnie pomimo stale rosnących funduszy, przybywa chorych szczególnie w tzw. chorobach cywilizacyjnych oraz dramatycznie powiększa się liczba otyłych wśród dorosłych i co gorsza dzieci. 40-ci lat temu polski lekarz dr Kwaśniewski opracował przyczynowe leczenie chorób, które potwierdzone zostało przez polskie ośrodki naukowe. W związku z powyższym czy Ministerstwo Zdrowia zapoznało się z wynikami badań i co zamierza zrobić w celu wdrożenia przyczynowego leczenia chorych zgodnie z zaleceniami dr Jana Kwaśniewskiego. Oczywiście to tylko nakreślenie intencji, tekst należałoby dopieścić i to mocno, oraz dołożyć wyniki badań.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Moze gdyby podpisali sie pod tym prowadzacy badania np z Poznania, wzmocnloby to sile odzialywania na glowe
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Blackend pięknie. Gdyby to ode mnie zależało dałabym nie tylko Ministrowi Zdrowia to pytanie ale Tobie stanowisko Ministra Zdrowia...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
dadalbym mozliwosc wyboru miedzy DO a DJ inaczej minister moze sie pogubic
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Moim zdaniem "pytanie", to nie jest dobry kierunek.
I tak to jest jak ignorant włącza się w dyskusje nie mając pojęcia o czym pisze A skoro już doczytałem co to jest interpelacja poselska, to może pytanie powinno brzmieć tak: Szanowny Panie Ministrze! Sytuacja w polskiej służbie zdrowia pogarsza się z każdym rokiem. Zadłużone szpitale, brak pieniędzy na podwyżki dla lekarzy i pielęgniarek, emigracja polskich specjalistów, to tylko niektóre problemy obrazujące obecny stan. Jednocześnie pomimo stale rosnących funduszy, przybywa chorych szczególnie w tzw. chorobach cywilizacyjnych oraz dramatycznie powiększa się liczba otyłych wśród dorosłych i co gorsza dzieci. 40-ci lat temu polski lekarz dr Kwaśniewski opracował przyczynowe leczenie chorób, które potwierdzone zostało przez polskie ośrodki naukowe. W związku z powyższym czy Ministerstwo Zdrowia zapoznało się z wynikami badań i co zamierza zrobić w celu wdrożenia przyczynowego leczenia chorych zgodnie z zaleceniami dr Jana Kwaśniewskiego. Oczywiście to tylko nakreślenie intencji, tekst należałoby dopieścić i to mocno, oraz dołożyć wyniki badań. No teraz to i nawet ja pojąłem. Tylko jakby prościej. Wielce Szanowny panie Ministrze! Kilkadziesiąt lat temu mój mój Przyjaciel wydreptywał ścieżki do pana "starszych" kolegów i gówno mu i mnie i nam to dało. Może Pan się ocknie- panie Ministrze!?!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
dadalbym mozliwosc wyboru miedzy DO a DJ inaczej minister moze sie pogubic Mariusz, właśnie podałeś trudny wybór- pogubi się.
|
|
|
|
|
|
|
|