forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-18, 00:47:16

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669556 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2346445 razy)
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1940 : 2013-04-04, 08:45:13 »

Nie pamietam potem ci powiem jak zajrze ale chyba same filmy

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1941 : 2013-04-04, 08:47:53 »

Chyba front squaty, jeśli trzymasz w pozycji końcowej cleana, na klatce.
Jeśli zwisają w rękach, po bokach tułowia, to raczej ciąg jakiś.
Weź dzień wolnego.
Mi już dawno dłonie przywykły, ale dawniej jak bolały, to robiłem jednego dnia zarzuty i rwania(po tym bolały najbardziej), następnego wyciskania i TGU, kolejnego siady i wymachy, trzymając końcami palców, a jak jeszcze czułem, to brałem dzień wolnego.
I dopiero powtórka kółeczka Very Happy
No front squaty w takim razie, daja bardziej niz goble, no ale nie dziwne bo 2 odwazniki. Rozwazam zakup 2 szesnastek, po prostu nie jestem w stanie robic dluzszych obwodow 24, bo jednak nie jest to dla mnie ciezar aerobowy, probowalem zaczynac 300 Maxwella ale panie masakra  Laughing

Moze powinienem robic odpoczynek ale mnie ciagnie strasznie a jeszcze wieczorami robie sobie bw, mostki, planki, pompki w staniu na rekach, drazek , kolka i takie tam..moze za duzo tego

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72202

« Odpowiedz #1942 : 2013-04-04, 08:52:40 »

Mi to jest dziwne, jak może ciągnąć do ćwiczeń... Shocked Rolling Eyes ja na to czekam a tu cisza... Confused Laughing

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41592

« Odpowiedz #1943 : 2013-04-04, 08:57:54 »

Mi to jest dziwne, jak może ciągnąć do ćwiczeń... Shocked Rolling Eyes ja na to czekam a tu cisza... Confused Laughing
Reniu, na pewnym poziomie, czy też po pewnym czasie regularnych ćwiczeń, mózg się upomina o swoją porcję hormonów.
Początkowo trzeba zagryźć zęby, ale potem już leci, czasem tak zapiernicza, że ciało nie wyrabia z regeneracją.
Czasem trzeba się zmuszać do lenistwa Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1944 : 2013-04-04, 09:00:29 »

Chyba front squaty, jeśli trzymasz w pozycji końcowej cleana, na klatce.
Jeśli zwisają w rękach, po bokach tułowia, to raczej ciąg jakiś.
Weź dzień wolnego.
Mi już dawno dłonie przywykły, ale dawniej jak bolały, to robiłem jednego dnia zarzuty i rwania(po tym bolały najbardziej), następnego wyciskania i TGU, kolejnego siady i wymachy, trzymając końcami palców, a jak jeszcze czułem, to brałem dzień wolnego.
I dopiero powtórka kółeczka Very Happy
No front squaty w takim razie, daja bardziej niz goble, no ale nie dziwne bo 2 odwazniki. Rozwazam zakup 2 szesnastek, po prostu nie jestem w stanie robic dluzszych obwodow 24, bo jednak nie jest to dla mnie ciezar aerobowy, probowalem zaczynac 300 Maxwella ale panie masakra  Laughing

Moze powinienem robic odpoczynek ale mnie ciagnie strasznie a jeszcze wieczorami robie sobie bw, mostki, planki, pompki w staniu na rekach, drazek , kolka i takie tam..moze za duzo tego
Zmniejsz objętość, albo zwiększ liczbę wolnych dni.
Sprawdzianom zawsze towarzyszą emocje, a to wyczerpujące jest.
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72202

« Odpowiedz #1945 : 2013-04-04, 09:01:02 »

Reniu, na pewnym poziomie, czy też po pewnym czasie regularnych ćwiczeń, mózg się upomina o swoją porcję hormonów.
Początkowo trzeba zagryźć zęby, ale potem już leci, czasem tak zapiernicza, że ciało nie wyrabia z regeneracją.
Czasem trzeba się zmuszać do lenistwa Cool

Czasami tak na mnie działało jak była ładna pogoda, to ciągnęło mnie na pole do biegania...

chill
Go

Email
« Odpowiedz #1946 : 2013-04-04, 09:53:53 »

Blade
Go

Email
« Odpowiedz #1947 : 2013-04-04, 09:57:01 »

Zyon, jak rozumieć ten program - 2x 1/2 max jedno ćwiczenie, 6 ćwiczeń jako obwód. powtórzyć obwód 3 razy. więc w tym jednym ćwiczeniu ile razy macham? max np 10 wymachów - to jeden czy dwa razy 5 na rekę?
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1948 : 2013-04-04, 10:04:41 »

Zyon, jak rozumieć ten program - 2x 1/2 max jedno ćwiczenie, 6 ćwiczeń jako obwód. powtórzyć obwód 3 razy. więc w tym jednym ćwiczeniu ile razy macham? max np 10 wymachów - to jeden czy dwa razy 5 na rekę?
Mierzysz sobie te maxy a potem robisz w obwodzie polowy maxow, czyli lecisz swing pol maxa, clean & jerk na kazda reke, wioslowanie, zarzut etc. potem 60 sekund prerwy i od nowa caly obwod

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1949 : 2013-04-04, 10:06:28 »

Work Buy Consume Die
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #1950 : 2013-04-04, 10:19:19 »

Mierzysz sobie te maxy a potem robisz w obwodzie polowy maxow, czyli lecisz swing pol maxa, clean & jerk na kazda reke, wioslowanie, zarzut etc. potem 60 sekund prerwy i od nowa caly obwod
no ale w planie jest 2 razy 1/2 max. czyli co robię połowę maxa swingu i koniec w tym obwodzie? to po co jest napisane 2 x 1/2 max
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1951 : 2013-04-04, 10:22:06 »

no ale w planie jest 2 razy 1/2 max. czyli co robię połowę maxa swingu i koniec w tym obwodzie? to po co jest napisane 2 x 1/2 max
Dokladnie tak, robisz polowe maxa i robisz od razu nastepne cwiczenie tez polowe maxa (no chyba ze to wiatrak), potem polowe maxa nastepnego

Liczba przed cwiczeniem to jest liczba obwodow. w 2 i 3 tygodniu masz ich 3 a w ostatnim 4.

Work Buy Consume Die
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #1952 : 2013-04-04, 10:30:24 »

Dokladnie tak, robisz polowe maxa i robisz od razu nastepne cwiczenie tez polowe maxa (no chyba ze to wiatrak), potem polowe maxa nastepnego

Liczba przed cwiczeniem to jest liczba obwodow. w 2 i 3 tygodniu masz ich 3 a w ostatnim 4.

ok, dziękii. Trochę nieprezyzyjnie jest napisane, bo na dole w uwagach  jest, że obwód powtarzamy 3 razy
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1953 : 2013-04-04, 10:32:03 »

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1954 : 2013-04-04, 13:33:03 »

Mnie również podoba się to "prawo minimum"
Do   minimum     reps
Do minimum reps  and a    single  at  your  training  max.
Do  minimum  reps,  a  single  at    your  training  max  and  keep  working  up.  ev  Very Happy
chill
Go

Email
« Odpowiedz #1955 : 2013-04-04, 16:51:25 »

Wiedziałem że  Cię Gavro zainteresuje   ...
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1956 : 2013-04-04, 17:02:35 »

Wiedziałem że  Cię Gavro zainteresuje   ...
Jestem zwolennikiem treningów typu high frequency.
A Wendler zawsze lubił niską objętość, połączenie bardzo zgrabnie mu wyszło.
W przeciwieństwie do Johna Broza, który jest dość kontrowersyjny Very Happy
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #1957 : 2013-04-04, 18:55:30 »

chill
Go

Email
« Odpowiedz #1958 : 2013-04-04, 19:19:43 »

Cytuj z: Gavroche
W przeciwieństwie do Johna Broza, który jest dość kontrowersyjny Very Happy

Tu wspomniany John Broz  :

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/max_out_on_squats_every_day
chill
Go

Email
« Odpowiedz #1959 : 2013-04-04, 19:41:10 »

Ale w tym coś jest Smile :

But eventually you'd be running down the street tossing cans around and joking with your coworkers. How did this happen? You forced your body to adapt to the job at hand! If you can't' squat and lift heavy every day you're not overtrained, you're undertrained! Could a random person off the street come to the gym with you and do your exact workout? Probably not, because they're undertrained. Same goes with most lifters when compared to elite athletes.
Strony: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.048 sekund z 19 zapytaniami.