forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-17, 23:27:47

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669556 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2346319 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41592

Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #2000 : 2013-04-05, 13:02:10 »

tak - szczególnie marsz z obciążeniem. Przy dużym obciążeniu zmęczenie wyraźne przy krótszym dystansie. A odpada uderzenie przy lądowaniu stopy na gruncie. No i jak używam kijków odpychając się to fajnie "podpompowana" góra Wink
Dzięki, bo już myślałem, że tylko ja uważam marsz, za godny faceta wysiłek Very Happy
w sumie najbardziej naturalny jakby nie było. Chociaż bieganie też. Ale kto nie spróbował założyć na plecy kamizeli porzadnej, to nei dowie sie, że można oszczędzic czas - po co biec 10 km, jak z kamizelą na mój gust wystarczą 3 km Wink Swoją droga ciekawe, o ile wzrasta spalanie w porównaniu do marszu bez ociązenia?
Kiedyś szukałem, ale nic nie znalazłem.
Ja chodzę 10-15 km, ale mam lżejszą kamizelkę Laughing
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #2001 : 2013-04-05, 13:27:49 »

tak - szczególnie marsz z obciążeniem. Przy dużym obciążeniu zmęczenie wyraźne przy krótszym dystansie. A odpada uderzenie przy lądowaniu stopy na gruncie. No i jak używam kijków odpychając się to fajnie "podpompowana" góra Wink
Dzięki, bo już myślałem, że tylko ja uważam marsz, za godny faceta wysiłek Very Happy
w sumie najbardziej naturalny jakby nie było. Chociaż bieganie też. Ale kto nie spróbował założyć na plecy kamizeli porzadnej, to nei dowie sie, że można oszczędzic czas - po co biec 10 km, jak z kamizelą na mój gust wystarczą 3 km Wink Swoją droga ciekawe, o ile wzrasta spalanie w porównaniu do marszu bez ociązenia?
Kiedyś szukałem, ale nic nie znalazłem.
Ja chodzę 10-15 km, ale mam lżejszą kamizelkę Laughing

ja się dopiero rozkręcam Wink teraz był tydzień na 2 - 2,5 km, przyszły będzie na 4 Wink 30 kg to już fajnie czuć. No i ogólne zainteresowanie wzbudzam Wink
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2002 : 2013-04-05, 20:29:35 »

Czyli bieganie jest jednak bezkonkurencyjne dla zdrowia - czysta, miarowa betaoksydacja tlenowa, bez skoków ciśnienia i zakwaszania z glukagonem w tle i wypałka śmieci metabolicznych.  Very Happy
Tylko kiedy szutry podeschną?  Rolling Eyes
Aj tam, zaraz bezkonkurencyjne Very Happy
Wymachy dzwonkiem da się tak wyregulować by w miarę stabilne były, a i szybki marsz z obciążeniem podobnie do biegu działa.

Ile mierzą Twoje kijki:  wzrost x 0.66 + 5cm , czy może  ręka zgięta pod kątem prostym w łokciu i rękojeść  wystaje 2cm nad dłoń?
Może chodzący skorzystają z takiej podpowiedzi. Very Happy Bo ciężar balastu już jest znany.  Wink Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2003 : 2013-04-06, 10:16:49 »

Do użytkowników @Gavroche i @Blade z prośbą, gorącą prośbą jak poranna kawa z masłem!  Very Happy
Zbieram informacje, bo pewnej starzej pani kije na wiosnę zamierzam kupić, a to już tuż tuż- obiecałem. Very Happy Tużtuż

Jak długie macie kije? Cool
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41592

« Odpowiedz #2004 : 2013-04-06, 10:26:33 »

Do użytkowników @Gavroche i @Blade z prośbą, gorącą prośbą jak poranna kawa z masłem!  Very Happy
Zbieram informacje, bo pewnej starzej pani kije na wiosnę zamierzam kupić, a to już tuż tuż- obiecałem. Very Happy Tużtuż

Ja kija na spacerach nie używam Laughing
Dawniej tak, teraz jakoś skapcaniałem...
A kijki do tzw. nordic walking to tylko Blade ma o nich pojęcie, bo ja nie używam Very Happy
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18116

« Odpowiedz #2005 : 2013-04-06, 11:27:48 »

A może kije regulowane?
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #2006 : 2013-04-06, 11:47:05 »

Czyli bieganie jest jednak bezkonkurencyjne dla zdrowia - czysta, miarowa betaoksydacja tlenowa, bez skoków ciśnienia i zakwaszania z glukagonem w tle i wypałka śmieci metabolicznych...
Ano właśnie. Jak się to ma do zdrowia to nawet łatwo sprawdzić w praktyce, w pewnych warunkach. Widzę to u siebie. Jednakże bieg biegowi nierówny. Sprint a maraton to różne biegi.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2007 : 2013-04-06, 11:54:08 »

Ja kija na spacerach nie używam Laughing
Dawniej tak, teraz jakoś skapcaniałem...
A kijki do tzw. nordic walking to tylko Blade ma o nich pojęcie, bo ja nie używam Very Happy

Dziękuję za trud. Very Happy A na odpowiedź @Blade poczekam, ponieważ pod takim obciążeniem musi pracować nie byle jaki kij. Cool

A ja... ja kija będę używał dopóty, dopóki sił starczy! Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2008 : 2013-04-06, 12:26:38 »

A może kije regulowane?

Zdecydowanie nie! Very Happy
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #2009 : 2013-04-06, 12:37:24 »

A co strach że sie złożą?
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2010 : 2013-04-06, 12:40:05 »

Że się "rozregulują". Wink Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2011 : 2013-04-06, 12:42:03 »

Że będą mniej trwałe. Very Happy
Że zamierzam przeznaczyć na nie nieco więcej pieniążków. (Urodziny były w lutym, a ja nawet szampana...  Cool)
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #2012 : 2013-04-06, 13:31:05 »

Ja to bym sobie wystrugał z leszczyny, albo nie... Z mioteł bym wyjął i sprawdził jaki wymiar mi pasuje bo leszczyny to szkoda bo jest zagrożona. Ewentualnie potem udałbym się w strefę handlu celem odszukania właściwych.
Problem jest taki że w ten sposób mógłbym wynaleźć nowy standart, niezgodny z obowiązującym w głównym nurcie.  Very Happy
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #2013 : 2013-04-06, 14:25:48 »

A może kije regulowane?
185 i 125 kij Wink kije regulowane może i wygodniejsze, ale mniej sztywne. I nie polecam kija trekkingowego, kij do NW musi mieć charakterystyczną "rękawiczkę", tak, żeby można się było kijem odepchnąć.
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #2014 : 2013-04-06, 14:28:32 »

A może kije regulowane?
185 i 125 kij Wink kije regulowane może i wygodniejsze, ale mniej sztywne. I nie polecam kija trekkingowego, kij do NW musi mieć charakterystyczną "rękawiczkę", tak, żeby można się było kijem odepchnąć.
aha - i koniecznie wymienna końcówka kija;-) ta z metalowym grotem. Zużywają się może i wolno, ale potrafią się złamać
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #2015 : 2013-04-06, 14:28:48 »

A może kije regulowane?
aha - i koniecznie wymienna końcówka kija;-) ta z metalowym grotem. Zużywają się może i wolno, ale potrafią się złamać
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #2016 : 2013-04-06, 14:39:27 »

Tylko co Radziowi napisać?  Smile
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2017 : 2013-04-06, 15:23:30 »

@Blade dziękuję, ta końcówka stodwudziestopięciocentymetrowego kija to ważny argument! Very Happy  Pijasz piwo... prosto z beczki? Laughing
Aha! Rękawiczka również.  Very Happy Chociaż znam  stosunek niektórych do niektórych rękawiczek. Wink

Tylko co Radziowi napisać?  Smile

Już nic, pomysł z leszczyną znalazł uznanie dziś raniutko. Cool Very Happy Więc beczka będzie tylko jedna. Wink
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #2018 : 2013-04-06, 15:29:16 »

...pomysł z leszczyną...
E tam, z bambusa byłoby lepiej.  Wink
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57147

« Odpowiedz #2019 : 2013-04-06, 15:30:03 »

Kiedyś narciarskie kijki były bambusowe  Cool
Strony: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.049 sekund z 19 zapytaniami.