Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2345537 razy)
|
Gavroche
|
O thnx , ten pierwszy fajnie robi DL dogina tylko piszczele do gryfu i wio do góry ... A propos to górne plecy przy fazie na dole jak startujesz masz spięte juz na początku jak łapiesz za sztangę ? Tak łopatki ściągniete ? Czy klata tylko do przodu załatwia sprawe ? Bo róznie o tym .. Kurczę, nie wiem... Przy każdym ćwiczeniu natężeniowym spinam wszystko, co się da spiąć, a potem jeszcze raz to spinam. Stelaż musi być sztywny. Kilka razy pokazywałem silniejszym kulturystom jak należy być napiętym przy ławce czy siadach. Przestawali się dziwić czemu ćwiczę z niewielką objętością i paroma powtórzeniami Jednak stałe napięcie mimo, że zwiększa siłę i bezpieczeństwo, spowalnia ruch. Dlatego przy ćwiczeniach dynamicznych jak rwanie sztangi czy odważników, trzeba wiedzieć kiedy się "rozmiękczyć".
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
wiecej wydziwiania niz cwiczenia jak dla mnie Laughing Wiem że można szybciej i prościej ale Zyon lubi takie jak to mówi mój synek .... sztuczki Jednak stałe napięcie mimo, że zwiększa siłę i bezpieczeństwo, spowalnia ruch. Dlatego przy ćwiczeniach dynamicznych jak rwanie sztangi czy odważników, trzeba wiedzieć kiedy się "rozmiękczyć". No tak PC nie wyobrażam sobie na całkowitym spieciu .... Jest taki mechanizm fizjologiczny zwany odhamowaniem. Chodzi o ilość przepracowanych momentów ruchu, które są dla nas kłopotliwe. Mi na przykład trudność sprawiał zawsze przy wyciskaniu żołnierskim moment, na wysokości ucha, kiedy naramienny już puścił, a triceps jeszcze nie złapał. Przez pokonanie dziesiątki razy tego momentu z ciężarem niezobowiązującym, wzmacniasz cały łańcuch. Wg rosyjskiej szkoły robi się partiale i ja tak robiłem. Lekka sztangielka i wyciskany tylko ten sprawiający trudności moment, troszkę do góry i opuść, do góry i odrobinę w dół. Ciężar jakieś 30% i powtórzenia powyżej 30-40 w dwóch, trzech seriach, dwa razy w tygodniu. Za oceanem robią pełny ruch, bo...nie wiem czemu Very Happy Ciekawe ..
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
wiecej wydziwiania niz cwiczenia jak dla mnie Laughing Wiem że można szybciej i prościej ale Zyon lubi takie jak to mówi mój synek .... sztuczki No wlasnie trafiles jak kula w plot Wiekszosc tego filmu to jakies bajery dla pluszakow z fitness klubu, te pompeczki z klaskaniem, z przodu, z tylu albo tuitu, to takie bajery nic wiecej,
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Kiedy się dojdzie do granicy własnych możliwości, warto się zainteresować odruchami i tuningiem układu nerwowego. Ciekawe prace Zaciorskiego, Werkoszańskiego, Stiffa, Hurena i różne fajne sztuczki ze sztuk walki czy gięcia metalu, zebrał Caculin, tylko nie pamiętam, gdzie najlepiej, bo mi się wszystko miesza już Zyon, pamiętasz?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No wlasnie trafiles jak kula w plot Very Happy Wiekszosc tego filmu to jakies bajery dla pluszakow z fitness klubu, te pompeczki z klaskaniem, z przodu, z tylu albo tuitu, to takie bajery nic wiecej, Aj ,przyznałbyś że mam trochę racji - wycieraczki sa takie efekciarskie ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
He,he, jak się ćwiczy jak Hani czy Gudrii jakieś śmieszne swingi, to pewno nie Ale 5x5 2x48kg clean&press, jak robi Blade, zrobi trochę mięsa
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gavro 'zdrowe tlusze' i wszystko ciemne , w jednej chwili wiem z kim mam do czynienia tzw. Kopiuj-wklej nie mysl, nie wiem co to tabele wartosci odzywczych ect . Karkowka na smalcu,masle only cebula to mezalians z ... Masa :p ale jakie smakowe he he I like this
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
p.s plusz develey musztarda rosyjska
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
p.s plusz develey musztarda rosyjska Też lubię tę musztardę Dziś byłem w delikatesach "Matrioszka" rosyjskich i kupiłem niezły kawior(dla mnie) i butelkę dobrego wina(dla połowicy) oraz chałwę(dla dziecka). Kupiłem też rosyjskie parówki we flaczku i majonez na żółtkach. Taki ruski fastfood, pychota
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Czy w jednym (3w1),żyć nie umierać
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czy w jednym (3w1),żyć nie umierać Za dużo fastfoodów jem ostatnio(oczywiście w proporcji)i chyba przez to podobają mi się kobiety w letnich sukienkach
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Gavroche ponieważ dziś przełaziłam 4 godz. po Lwowie w rożnych sprawach i nigdzie po drodze sklepu z giriami nie było to dla takiego ogólnego pojęcia przesyłam Ci link ukraiński , żebyś sobie po prostu popatrzył. http://terrasport.ua/dir_giri.htm
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przełaziłaś cztery godziny w upale myśląc o mnie?! Dziękuję, dziewczyno
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przełaziłaś cztery godziny w upale myśląc o mnie?! Dziękuję, dziewczyno O różnych sprawach :lol:myślałam.A może i nie myślałam bo było gorąco.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ile to jest 1265 hrywien?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Od groma...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sorry, chyba przez tą burzę takie bzdury piszę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|