Blade
Go
|
Lżej, choć drogi u nas nie wszędzie na szosę. Zaobserwowałem sobie kiedyś że np. wysoko w Alpy (Szwajcaria, Francja) lepiej się wypuszczać na szosie niż mtb bo drogi dobre. W nizinnej Polsce z kolei dobrze na mtb bo drogi różne... Trochę mnie wytrzęsło, przez jakieś 10-20 km z całej trasy. W sumie.dużo,.czuję w rękach, bo stety niestety szosówka amortyzacji nie na . Oprócz tego zero dolegliwości, nawet tyłek nie boli. Wiem już na przyszłość, których dróg unikać
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A w ciągu dnia można spokojnie zdecydować się na 1:3:0,5 i uskuteczniać w posiłkach Wink Te 20-30g Ww z wieczora będzie jak znalazł ,aby glikogenu z rana było tyle, ile potrzeba Smile Czyli te z puli dziennej 20-30 zostawiasz sobie na koniec a od rana w każdym posiłku resztę dajesz ? Bo pisałeś gdzieś ostatnio że dobrze Tobie idzie 10-20 g ww do każdego posiłku .... Mi podobnie dobrze robi ,sprawdziłem ostatnio tydzień , może za krótko ale lepiej mi tak w każdym posiłku btw niż np tylko na wieczór i po treningu ,no może rano jaja i żółtki bez
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W nizinnej Polsce z kolei dobrze na mtb bo drogi różne... Ale przejezdne, bo to tak nowa kategoria polskich dróg
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Tak u mnie jest cross 28" ale i tak czasem zastanawiam sie nad "traktorkiem" MTB 29" ....
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A w ciągu dnia można spokojnie zdecydować się na 1:3:0,5 i uskuteczniać w posiłkach Wink Te 20-30g Ww z wieczora będzie jak znalazł ,aby glikogenu z rana było tyle, ile potrzeba Smile Czyli te z puli dziennej 20-30 zostawiasz sobie na koniec a od rana w każdym posiłku resztę dajesz ? Bo pisałeś gdzieś ostatnio że dobrze Tobie idzie 10-20 g ww do każdego posiłku .... Mi podobnie dobrze robi ,sprawdziłem ostatnio tydzień , może za krótko ale lepiej mi tak w każdym posiłku btw niż np tylko na wieczór i po treningu ,no może rano jaja i żółtki bez W zasadzie poruszam się w ramach 1:3-4:0,5-0,8 przed "ładowaniem",czyli 20-30g B i 10-20g Ww/posiłek. "Duże" (jak na mnie) ;D ilości białka z małą ilością węglowodanów mi nie służą (wzdyma mnie mocno).Jadam sporo żółtego sera,żółtek, salceson i wątroby, za to mało błonnika -może dlatego. A jak potrzeba więcej glikogenu (biegi-siłówka dnia następnego), doładowuję się 20-30g Ww z samych węglowodanów lub z odrobiną tłuszczu z wieczora, co skutkuje na koniec dnia proporcją 1:3-4:1. Wtedy węgle wychodzą max 1g/kg.W tym momencie u mnie jest moc, jest siła. No,ale ludzie podobno indywidualistami som.....Co służy jednemu, niekoniecznie musi przysłużyć się drugiemu Mnie śniadanko z 30:90:20 ser żółty i śmietanka 25:100:15 żółtka z twarogiem i śmietanką na bardzo długo sycą
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Podziwiam osoby,które ketonują na 20-30g Ww dziennie i ćwiczą do tego. hehe to ja No nic na sile, jak nie mam ochoty to co zrobic. Z warzyw trudno wyrobic.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Podziwiam osoby,które ketonują na 20-30g Ww dziennie i ćwiczą do tego. hehe to ja No nic na sile, jak nie mam ochoty to co zrobic. Z warzyw trudno wyrobic. Umarłbym na 20-30g Ww z warzyw
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ja też bym umarł na tylu ww .. tzn miesnie wiotkie jakies i siły nie ma na trening ... Czyli u ciebie Mario 1g/kg ww to koło 70 g ww bedzie ? I te "ładowanko" wieczorne 20-30 ww to w dzień przed treningowy jakby ? To ciekawe ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mi to z kolei nie przeszkadza. Np do zoltek rano, troche szczypiora i duzy pomidor. 2 posilek pewnie jakas kasze gryczana, moze fasolka na masle, no jakos tak na sile dopychac mi sie nie chce kartofla ze smietana przed snem. Wczoraj tak wrzucilem i srednio bylo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
chill tak jakos bedzie pelne miesnie i tluszcz szybciej leci. zyon 'zapychalem' sie,gdy jadlem za duzo bialka a malo wegjowodanow
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
zyon 'zapychalem' sie,gdy jadlem za duzo bialka a malo wegjowodanow Mam to samo ... ostatnio jakies grille itd.. mało ww tzn gdzies koło 3-40 g było i brzuch w ciąży ....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
hehe ja mam odwrotnie, jak za duzo wegli to od razu zaczynam gazowanie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
] U mnie muza się odpala
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
chill tak jakos bedzie pelne miesnie i tluszcz szybciej leci. zyon 'zapychalem' sie,gdy jadlem za duzo bialka a malo wegjowodanow Ja też zauważyłem wzdymające działanie dużo B/mało W.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja ostatnio laze do tego parkour parku czy jak tam to nazwac te rurki, nawet po 21 jest ruch i cwicza chlopaki choc komary jak wsciekle gryza, to obok alewu jest. Czasami wpada ten nasz mistrz polski SW co wygral w cuglach poerwsze mistrzostwa polski. Ogolnie zapal wzrosl dzieki jego wygranej to plus. wychodzi mi czasami 2 treningi dziennie, bo jak juz zawitam to sie cos tam pomacham, flage probuje.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja ostatnio laze do tego parkour parku czy jak tam to nazwac te rurki, nawet po 21 jest ruch i cwicza chlopaki choc komary jak wsciekle gryza, to obok alewu jest. Czasami wpada ten nasz mistrz polski SW co wygral w cuglach poerwsze mistrzostwa polski. Ogolnie zapal wzrosl dzieki jego wygranej to plus. wychodzi mi czasami 2 treningi dziennie, bo jak juz zawitam to sie cos tam pomacham, flage probuje.
Moda się zrobiła, no i dobrze, widziałem w jakimś "KiF-ie" nawet artykuł o kalistenice i SW.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
no lepsze to niz siedzenie pod blokami i picie browara, choc zauwazylem, ze fajki pala co niektorzy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
no lepsze to niz siedzenie pod blokami i picie browara, choc zauwazylem, ze fajki pala co niektorzy.
Mnie jedno piwko i fajka do tego, nie przeszkadza, jak kto ćwiczy i je porządnie Zgoda, dobry trend.
|
|
|
|
|
|
|
|
|