|
Gavroche
|
Mi też papryka nie za bardzo smakuje... pewnie nie mam odpowiednich enzymów po przodkach... kaszubi papryki nie jadali... Fakt. Ale na ziemniaki zdążyli dobie fermenty przygotować?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na bulwy, wieprzowinę i ryby... żadnych pierogów, kaszów i klusków...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ziemniak we wszystkich kulturach szybko się adaptuje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na bulwy, wieprzowinę i ryby... żadnych pierogów, kaszów i klusków... To Ty jakościowo całkiem optymalna, tylko ilościowo przypilnować
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jako najmłodsze dziecko w rodzinie jadłam w proporcjach najbardziej zbliżonych do optymalnych... Mięso było wydzielane po sztuce dla wszystkich tyle samo. Ja tylko ziemniaków brałam mniej. Może dlatego najlepiej z rodzeństwa się uczyłam i najmniej przysiadywałam przy lekcjach...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja jako najmłodsze dziecko w rodzinie jadłam w proporcjach najbardziej zbliżonych do optymalnych... Mięso było wydzielane po sztuce dla wszystkich tyle samo. Ja tylko ziemniaków brałam mniej. Może dlatego najlepiej z rodzeństwa się uczyłam i najmniej przysiadywałam przy lekcjach... I "powrót po latach" był łatwiejszy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No to smaka narobiliscie tym twarogiem w różnych odsłonach Ja dla odmiany od ciepłej golonki , grillowanego boczku ,karkówki , czy duszonej wątróbki miewam ochotę czesto na coś chłodnego właśnie ala twaróg z żółtkami i/lub ze śmietanką plus jakies malinki , porzeczki albo truskawki ... mmm jami .. Ale te powidła śliwkowe ?... Który to zaczął ? Bo u mnie sie własnie skończyły i trzeba zrobic na nowy sezon ....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to smaka narobiliscie tym twarogiem w różnych odsłonach Ja dla odmiany od ciepłej golonki , grillowanego boczku ,karkówki , czy duszonej wątróbki miewam ochotę czesto na coś chłodnego właśnie ala twaróg z żółtkami i/lub ze śmietanką plus jakies malinki , porzeczki albo truskawki ... mmm jami .. Ale te powidła śliwkowe ?... Który to zaczął ? Bo u mnie sie własnie skończyły i trzeba zrobic na nowy sezon .... Admin, ale moja Babcia, świeć jej Panie cieplutko, robiła najlepsze
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
piekne chlopaki w pieknych rekawiczkach. hannibal style
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dobra, zdrowa moda Nawet na rękawiczki można przymknąć oko
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
tylko ino ciala czasami az za malo. co prawda popieram ale bez przesady...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
tylko ino ciala czasami az za malo. co prawda popieram ale bez przesady... No trochę. Ale lepsze wytrenowane chude, niż zagłodzone czy wyniszczone inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
tyz fokt
|
|