Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2355844 razy)
|
Zyon
|
Mariusz a tak ogolnie to na czym ma polegac to cale "podrasowanie" ciebie, tzn w jakim kontekscie? Nie cwiczysz, nie biegasz, to co chcesz podrasowac ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tak dla ciekawości to pomierzcie sobie poziom azotu w moczu, jak macie gdzie... Pewnie wyjdą przepały, ale nie z "pracy", tylko z nadmiaru. Jak można to podzielić na alfaaminokwasowy i kreatyninowy.
Moje badanie siku sprzed dwóch lat, jadłem ok. 2,5 g B na kilo. Azot aa 134 mg/d, norma 60-200. Azot k 0,21 g/d, norma 0,15-0,25. Azot c 11,6 g/d, norma 8-16. Mój pakiet medyczny pozwala na coroczne takie "fanaberie".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
jasne wiekszy wysilek, wiecej bialka. Gavro nie przetestoalbys dla mie cos takiego: Jadalbys gdy naszlaby ochota lub glod tak 1:3-4:0.8 Teoretycznie 120:360-480:90 gdybys dalej byl glodny a dobilbyś przy proprcji jw do 90kg-90g Ww (1g/kg) wtedy tylko BiT z automatu proporcja z wegli pojdzie w dol. 140:420-560:90 Co Ty na to. Admin nie bedzie chyba zly za takie herezje Teraz zbliżam się do sprawdzianu, więc nic nie zmieniam. Po świętach zrobię przerwę od żelaza, to chętnie w to wejdę. Czemu akurat takie ustawienia?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Abym nie musiał słuchać takich "tekstów" jak te,gdy biegam i ćwiczę a nie wywnętrzam się o tym na forum-proste prawda. Mariusz a tak ogolnie to na czym ma polegac to cale "podrasowanie" ciebie, tzn w jakim kontekscie? Nie cwiczysz, nie biegasz, to co chcesz podrasowac ?
Bo teoria powinna być potwierdzona w praktyce Bo czym większa grupa docelowa, tym bardziej miarodajne wyniki Bo lubię wiedzieć, a nie cytuj-kopiuj-wklej-nie myśl Miło mi,że się o mnie martwisz! tak na marginesie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sporo tych odpowiedzi , wiesz pytam o to "tuningowanie", bo to troche tak wyglada, jakbys ulepszal silnik samochodu, ktory stoi w garazu Wydaje mi sie, ze aby poczuc moc tego "tuningu" trzeba zadac jakies warunki, w ktorych to zaobserwujesz i musza to byc warunki raczej niestandardowe A forum jest wlasnie po to zeby sie wywewnetrzac Jak tego nie robisz to ja wlasnie pytam, bo nie wiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
jasne wiekszy wysilek, wiecej bialka. Gavro nie przetestoalbys dla mie cos takiego: Jadalbys gdy naszlaby ochota lub glod tak 1:3-4:0.8 Teoretycznie 120:360-480:90 gdybys dalej byl glodny a dobilbyś przy proprcji jw do 90kg-90g Ww (1g/kg) wtedy tylko BiT z automatu proporcja z wegli pojdzie w dol. 140:420-560:90 Co Ty na to. Admin nie bedzie chyba zly za takie herezje Teraz zbliżam się do sprawdzianu, więc nic nie zmieniam. Po świętach zrobię przerwę od żelaza, to chętnie w to wejdę. Czemu akurat takie ustawienia? Aby sprawdzić "teorię wodoru" i"małej" ilości białka w praktyce (bez wyliczanek g/kg), a Ty jesteś dobrym punktem odniesienia 1) osoba,która jest długo na LC 2) dźwigasz konkretne ciężary, w tym i dzwonkami 3) osiągnąłeś "względny dobrostan" (druga połówka HC i mała połóweczka (córka) 4) bida nie piszczy 5) duże doświadczenie i wiedza treningowa Fajnie,gdyby był to nowy okres treningowy. Musu żadnego nie ma. Nic nie musisz, możesz tylko chcieć...!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A forum jest wlasnie po to zeby sie wywewnetrzac Jak tego nie robisz to ja wlasnie pytam, bo nie wiem Nie kręci mnie ekshibicjonizm "wódkowy",treningowy tak mocno,aby cały świat musiał o tym widzieć. Czasem przytrafi mi się ekshibicjonizm dietetyczny ("daniowy")-częściej,treningowy-rzadziej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Owszem co kto lubi, ale w wypadku takiego braku zdefiniowania czesto nie wiadomo o czym sie wlasciwie rozmawia a przynajmniej sprawia to wtedy wrazenie takiego "tanczenia o architekturze" czyli -teoretyk, -gawedziarz i takie tam. W temacie o kulturystyce pisanie o kulturystyce chyba ekshibicjonizmem nie jest?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Tak z innej manki, czytaliscie juz ten skrypt od Stefana?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Fajnie,gdyby był to nowy okres treningowy. Musu żadnego nie ma. Nic nie musisz, możesz tylko chcieć...! Skończę to co rozgrzebałem na SAcademy, potem Święta i Nowy Rok, czas dla rodziny i przerwa od ciężarów. W 2013 ustalimy założenia treningowe i dietetyczne, w pierwszym okresie będę potrzebował Twojej pomocy z żarełkiem i od razu mogę powiedzieć, że treningowo to jakiś minimał wyjdzie na tym białku, ale to za jakiś czas. Chyba, że koniec świata nam pomiesza bierki
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja jeszcze nie, ale mam gdzieś w czytelni
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
zostawiłem sobie na święta, za mało czasu. swoją droga w ramach nauki angielskiego niedługo dojedzie książka Volka o węglach w sporcie, jak przebrnę, to zdam relację
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja jeszcze nie, ale mam gdzieś w czytelni Przerabiasz teraz cos ciekawego?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja jeszcze nie, ale mam gdzieś w czytelni Przerabiasz teraz cos ciekawego? Brak czasu, do poduszki mam kilka książek Harukiego Murakami, dostałem na urodziny Teraz na tapecie " Zniknięcie słonia ", opowiadania. Japonia to dziwny kraj.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
zostawiłem sobie na święta, za mało czasu.
Brak czasu Kurcze, to epidemia jakas? Mi tez notorycznie brak czasu Niektore to mecze juz z miesiac, zapomnialem niemal o czym sa. @blade ta ksiazka angielska to jest The Art and Science of Low Carbohydrate Living: An Expert Guide to Making the Life-Saving Benefits of Carbohydrate Restriction Sustainable and Enjoyable ??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
zostawiłem sobie na święta, za mało czasu.
Brak czasu Kurcze, to epidemia jakas? Mi tez notorycznie brak czasu Niektore to mecze juz z miesiac, zapomnialem niemal o czym sa. @blade ta ksiazka angielska to jest The Art and Science of Low Carbohydrate Living: An Expert Guide to Making the Life-Saving Benefits of Carbohydrate Restriction Sustainable and Enjoyable ?? nie. The Art and Science of Low Carbohydrate Performance
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na amazonie? Ile z przesylka?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Na amazonie? Ile z przesylka?
taaa... 10,78 EUR, Piękny Kawalerze ma dojść na dniach, podobno wysłali
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A jak pisalem o filtrze do aeropressa to nie chcial, bo za drogo Zamowilem sobie nowy filtr z Kaffeeologie, 54 zl z przsylka, ponoc lepszy od tego co mam Jak przeczytasz daj znac co tam jest, moze bym sobie przeczytal.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
A jak pisalem o filtrze do aeropressa to nie chcial, bo za drogo Zamowilem sobie nowy filtr z Kaffeeologie, 54 zl z przsylka, ponoc lepszy od tego co mam Jak przeczytasz daj znac co tam jest, moze bym sobie przeczytal. racja bez sensu wtedy przyżałowałem. jakieś zaćmienie. Ale rzeczywiście jakaś różnica z metalowym? mój ostatni przebój to kawa ziarnista od producenta lodów na G, jakoś mi tak szczególnie podeszła. No i kerrygold w almie w promocji był po 4 zyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|