Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2369877 razy)
|
Blade
Go
|
... Jednak pozycze ja biegaczowi, ktorego bola miesnie goleniowe, te z przodu, miedzy kolanem a kostka i zobacze czy rzeczywiscie daje rade.
Instynkt mi mówi, że logicznie będzie poczytać o technice biegu i o obuwiu. Ech no, bieganie z ksiazek, zawsze mnie to smieszylo, tak jak ksiazki o oddychaniu, mruganiu powiekami i technikach defekacji . Radziu to nie jakis amator w sensie, ze wczoraj zaczal, zaliczyl kilkanascie(dziesiat?) maratonow w ubieglych latach. Bol jest kompletnie nie zwiazany z bieganiem i zupelnie oderwany od tego. To pierwsze co mu przyszlo na mysl, kazdy zreszta mu to mowil. I jak przestal, bo sie sezon skonczyl to i tak go boli dalej. I co teras?? bo może po prostu temat jest inny: przypuśćmy, że sa sprawy niezwiązane z żywieniem, a skutkujące bólem; typu krótsza noga ewentualnie jakieś napięcia w kręgosłupie, o czym wspominał admin. Organizm kompensuje ile może ale kiedyś możliwości kompensacyjne się kończą i zaczyna boleć? i żywienie nic albo nie wiele ma tu do pomocy?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Plecy się ma od latissimus dorsi...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
wnioski mozna wyciagnac rozne. Blead leczy stres ekstra T. Ja tam wole 3na1 to banda lysego Nie wiem kto to blead ale leczenie stresu tym T (mniemam ze tluszcz) to typowe leczenie objawowe, czyli podejscie wspolczesej medycyny - cos boli to trza zaleczyc a nie poszukac zrodla, przyczyny. Wiec niech se ten blead leczy czym chce (niektorzy jak sie stresuja to zra weglowodany), bo stres to jest domena umyslu a nie ciala i tam nalezy szukac przyczyn hehe, a jeśli mój stres wynika z niedoboru tłuszczu? co czyni mnie bardziej podatnym na sytuacje stresogenne? bo sytuacji strsogennych w życiu nie wyeliminuję, mogę tylko pracować nad sobą i do tego dołożyć kombinacje dietetyczne
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
kto się powymądrza ? Ja. Czemu tak uparcie pukasz w te drzwi LC, skoro znaki Ci pulsują jaskrawym światłem: Ty tu nie mieszkasz! Doktor Kwaśniewski opracował dwie diety, taka podpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Plecy się ma od latissimus dorsi... Tylko kulturyści Wszyscy inni od tyłka po kark.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
kto się powymądrza ? Ja. Czemu tak uparcie pukasz w te drzwi LC, skoro znaki Ci pulsują jaskrawym światłem: Ty tu nie mieszkasz! Doktor Kwaśniewski opracował dwie diety, taka podpowiedź a może jednak wątroba? wg medycyny chińskiej chyba takie budzenie o tej porze świadczy o słabości tego narządu, odpuść alko, ograniczy białka (chyba? - adminie, pomóż) i może pomoże? swoją droga mi sie wybitnie źle śpi po drinku. Nawet otrzymana w prezencie urodzinowym 14sto letnia single malt nie pomaga
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
hehe, a jeśli mój stres wynika z niedoboru tłuszczu? co czyni mnie bardziej podatnym na sytuacje stresogenne? bo sytuacji strsogennych w życiu nie wyeliminuję, mogę tylko pracować nad sobą i do tego dołożyć kombinacje dietetyczne
Stres wynika najczesciej z sytuacji zyciowych i czesto od nas niezaleznych wiec nie ma co zwalac na diete i niedobory. Dieta nie uchroni cie przed tym, ze cie szef z..ruga za nic, ze cie jakis osiol na skrzyzowaniu pokaze "fucka", ze ktostam zrobi ci na zlosc etc. Trzeba miec gruba "skore" emocjonalna, a dieta ci jej nie da raczej.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Raczej dieta ma duży wpływ na naszą reakcję na stresowe sytuacje. Wiem po sobie...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
sobie tak mysle jak zwalczac stres jesc tyle bialka,aby nie glodowac i hormow bylo pod dostatkiem jesc tyle tluszczu lub weglowodanow ,aby energii do produkcji tychze produktow nie braklo jesc tyle weglowodanow,aby starczylo 'cholesterolu' dla nerwow w duzym uproszczeniu. nie 'odstresowuj sie tylko tym tluszczem zbyt obficie :p
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raczej dieta ma duży wpływ na naszą reakcję na stresowe sytuacje. Wiem po sobie...
Bez wątpienia. Punkt widzenia zaleźy od punktu siedzenia przy stole. Taka trawestacja
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
kto się powymądrza ? Ja. Czemu tak uparcie pukasz w te drzwi LC, skoro znaki Ci pulsują jaskrawym światłem: Ty tu nie mieszkasz! Doktor Kwaśniewski opracował dwie diety, taka podpowiedź sam się dziwię - mózg i serce mówi " idź tą drogą " , ciało uuu boli , boli tracę wiarę w intelekt , mój "japońska" nie dla mnie . leniwy jestem , pasterska strawa - lubię prostotę D
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
kto się powymądrza ? Ja. Czemu tak uparcie pukasz w te drzwi LC, skoro znaki Ci pulsują jaskrawym światłem: Ty tu nie mieszkasz! Doktor Kwaśniewski opracował dwie diety, taka podpowiedź sam się dziwię - mózg i serce mówi " idź tą drogą " , ciało uuu boli , boli tracę wiarę w intelekt , mój "japońska" nie dla mnie . leniwy jestem , pasterska strawa - lubię prostotę D Skoro tak...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Doktor Kwaśniewski opracował dwie diety, taka podpowiedź No właśnie: bardzo zdrową dietę WYSOKOWĘGLOWODANOWĄ i tę drugą, Te druga rotacyjno-cebulowa, myslalem, ze admin powinien wiedziec takie rzeczy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
kto się powymądrza ? Ja. Czemu tak uparcie pukasz w te drzwi LC, skoro znaki Ci pulsują jaskrawym światłem: Ty tu nie mieszkasz! Doktor Kwaśniewski opracował dwie diety, taka podpowiedź sam się dziwię - mózg i serce mówi " idź tą drogą " , ciało uuu boli , boli tracę wiarę w intelekt , mój "japońska" nie dla mnie . leniwy jestem , pasterska strawa - lubię prostotę D teraz poważnie za pierwszym podejściem czułem się świetnie , sił przybywało , mięśni też - na fali za drugim "wyleczyłem" alergie ... no i fascynuje mnie biochemia przed laty irydolog powiedziała "więcej tłuszczu" , ale najpierw podleczyć trzustkę (?) , dała zioła - ale odpuściłem D
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
przed laty irydolog powiedziała "więcej tłuszczu" , ale najpierw podleczyć trzustkę (?) , dała zioła - ale odpuściłem Z dna oka wyszlo? Ziola na pobudzenie trzustki? Do czego?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Przetwarzanie węglowodanów w szlaku pentozowym daje mniejenergii, wymaga zużycia mniejszych ilości białka,składników mineralnych i witamin + oszczednos tlenu,obzarstwo,zkaszanie alkoholem etc . Czynnikow mozna do 'kupy' troche uzbierac. . nikt nie zwalnia zmyslenia nawet gold proporcjum
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przetwarzanie węglowodanów w szlaku pentozowym daje mniejenergii, wymaga zużycia mniejszych ilości białka,składników mineralnych i witamin + oszczednos tlenu,obzarstwo,zkaszanie alkoholem etc . Czynnikow mozna do 'kupy' troche uzbierac. . nikt nie zwalnia zmyslenia nawet gold proporcjum Eee tam, starość spać nie daje
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ciekawostka. Zadalem pytanie znajomej kosmetolozce: 'Jak dieta wpływa na skore' odpo cytuje 'Nadmiar tluszczow w diecie prowadzi do zaczopowania por(ow)-czytaj wagry, czarne cos na nosie- koniec acetonu Ciekawa teoria niczym dr Michalaka,typowanie typa i inne A moze to nie teoria...he he
|
|
|
|
|
|
|
|
|