renia
|
Dzień dobry Wczoraj mieliśmy gości i tyle się nasłuchałem na temat nieszczęść ludzkich (które są tylko wynikiem własnej nieudolności!), że o mało co nie zdołowałem, choć jestem optymistycznego usposobienia No ale juz mi lepiej - szampan w lodówce, rodzina w komplecie - żyć nie umierać! No ale bez nieszczęść to dopiero by było nieszczęśliwe życie... na co by się narzekało?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale jeżdżenie po szpitalach, to co to za przyjemność? Wszyscy chorzy od dziadków po wnuki No ale na wzmiankę o ŻO pare lat temu z naszej strony było ostre nie, bo szkodliwe - to nie, to nie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to jest dobra postawa! A tacy znajomi muszą być, aby własne szczęście docenić.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zaciekawiło mnie to "i...", Mama, Tata, Ania i Bartuś Malutki! Krzysiek z kotą Mietą byli na świeżym powietrzu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ostatnio białe księgi są tylko na topie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W tym wątku to tylko o kulturystyce wypada pisać, no i o "złotej proporcji"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A jaki tytuł, bo może już na chomiku jest do ściągnięcia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może będzie za 20 lat a może mniej ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Optymalnie, to tylko chwila - poczekam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może z nudów przy czekaniu napiszesz książkę?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Za pusto we łbie, może w następnym wcieleniu będzie lepiej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie przesadzaj, masz "lekką rękę" do pisania. Twój opis spotkania z dzikiem jest pasjonujący...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
bry wieczór lenia mam dzisiaj, czas odespać sylwestry. Trening z kettlami przełożony na rano. Cały czas monitoruje kolana i zauważam, że przy dynamicznych ruchach typu swing bestią lekko jakby pobolewały; pytanie, jakie ćwiczenia nieobciażające ich zastosować? może np wyciskanie żołnierskie, ale co jeszcze? rwanie odpada chyba? Gavroche, co Ty na to?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zarzuty siedząc i rwanie klęcząc Zacznij od lekkich kettli, by opanować nowość. Zarzuty: siadasz na stołku, taborecie, skrzyni, czymś bez oparcia i z miejscem po bokach na tor ruchu. Lądowanie odważnika technik a ramieniu wymaga zastosowania innej techniki, musisz go lekko odepchnąć od siebie. Zrozumiesz sam, jest to też gdzieś opisane w Caculinie. Można robić clean and Press siedząc, ale raczej krótko i rzadko, niemniej zawodnicy na wózkach inwalidzkich tak robią. Do rwania klęcząc potrzebujesz maty, piasku lub ręcznika czy coś. Klękasz i robisz martwe rwanie, tylko o krótszej amplitudzie. Lepiej zacząć od wersji jednorącz. Ćwiczenia doskonałe przy kontuzji dolnej części ciała, jak i przepracowania samej góry czy po prostu zmiany bodźca.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Zarzuty siedząc i rwanie klęcząc Zacznij od lekkich kettli, by opanować nowość. Zarzuty: siadasz na stołku, taborecie, skrzyni, czymś bez oparcia i z miejscem po bokach na tor ruchu. Lądowanie odważnika technik a ramieniu wymaga zastosowania innej techniki, musisz go lekko odepchnąć od siebie. Zrozumiesz sam, jest to też gdzieś opisane w Caculinie. Można robić clean and Press siedząc, ale raczej krótko i rzadko, niemniej zawodnicy na wózkach inwalidzkich tak robią. Do rwania klęcząc potrzebujesz maty, piasku lub ręcznika czy coś. Klękasz i robisz martwe rwanie, tylko o krótszej amplitudzie. Lepiej zacząć od wersji jednorącz. Ćwiczenia doskonałe przy kontuzji dolnej części ciała, jak i przepracowania samej góry czy po prostu zmiany bodźca. No właśnie - trzeba skombinować taborecik klękać nie chcę, jakoś tak strach jest. Muszę odkurzyć ławeczkę, tak czy tak stoi na dworze, więc jutro wypróbuję wersję siedzącą
|
|
|
|
|
|
|
|