administ
Go
|
To taki harperowski "syndrom fruktozowy"...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Bo to jest tak, zarymuję Naukowcy już tak mają,że na prawach przyrody się nie znają. Z kolei "sekciarze" (Optymalni) już tak mają,że prawa przyrody doceniają.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"sekciarze" (Optymalni) O! To może przyszła też pora przypomnieć opinię, że "podstawą DO jest maszyna jądrowa na pustyni, do produkcji manny" - bo to dobrze działa na odstraszanie od Diety Optymalnej "wiernych"! Jajka drożeją ponoć!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie zapominajcie o "obserwatorach"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Tak w ogole to 9 tydzien cyklu sie zaczal, juz 2 tydzien zaczynam o smietance 30% przed treningiem. Ale za krotko zeby wnioski wysnuwac.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tak w ogole to 9 tydzien cyklu sie zaczal, juz 2 tydzien zaczynam o smietance 30% przed treningiem. Ale za krotko zeby wnioski wysnuwac.
Spodziewałbym się wzrostu tego i owego, jeśliś wcześniej śniadań nie jadał...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
przedwczoraj rok minal jak sniadan nie jadam, tzn jadam, bo pierwszy posilek po wstaniu to sniadanie ale z reguly najwczesniej ok poludnia, czasami ok 11
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Kawa z masłem to już małe śniadanie jest...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No moze i tak, ale nie traktuje tego jako posilek. No i od conajmniej miesiaca nie pije kawy z rana.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Uuuu, Ty tak serio? Tylko nie odleć na inną ziemię Zyon. No tak serio, a co? Ten facet napisal ksiazke, ktora chyba w 2006 dostala mianio naukowej ksiazki 2006. Mam wlasnie te jego "Biologie przekonan" , ktora gdzies wyhaczylem z jakiegos innego artykulu i na swieta moze przeczytam, Jeszcze tak wracajac do tematu, obejrzalem film z wykladem Bruce'a Liptona na tej stronce, doskonale tlumaczy jak sie wplywa na geny srodowiskiem jak i rozwiewa rozne mity, np ze geny same z siebie moga miec na cos wplyw. Bardzo przystepnie tlumaczy, zdecydowanie polecam. http://www.swietageometria.info/filmy/171
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Doktor Kwaśniewski bardzo trafnie to określił: geny to są plany konstrukcji a żywność to jest materiał budowlany. I co jest ważniejsze? Na pewno dobre plany są bardzo istotne, ale ze złych materiałów nic dobrego i trwałego się nie zbuduje...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To samo mowi Lipton w tym wykladzie, nawe tuzywa sformulowania "geny to plany", plan sam z siebie nie moze byc aktywny albo nie, bo to tylko plan. To czy zostanie wdrozony czy nie to juz zalezy nie od niego a od czynnikow zewnetrznych, srodowiska. Bardzo ciekawy film
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
"Przekonania mogą przeprogramować geny"...nie wiem co o tym sądzić, trochę to "pachnie" "plej_tsszem"...ale nie mam pojęcia...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No przecież! Jak kto ma przeprogramowane geny na "szkodliwość tłuszczu zwierzęcego" to tylko idiotyzmy na ten temat i nie tylko - potrafi przeważnie wygadywać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No fakt...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Przekonania mogą przeprogramować geny"...nie wiem co o tym sądzić, trochę to "pachnie" "plej_tsszem"...ale nie mam pojęcia... Obejrzalas caly? Wg mnie ma to sens. To by np tlumaczylo zjawisko nocebo, ze jak ktos sobie wmowi, ze umrze to umrze, czytalem o takich przypadkach. A z drugiej strony z tych 4 obrazkow ile zgadlas?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Przeważającą część przeczytałam. Ale się poprawiam i już oglądam całość... Też jestem o tym przekonana, że nasza psychika wpływa w dużej mierze na nasz stan fizyczny i odwrotnie. Już oglądam całość...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie jak sie nie obejrzy calosci to wyrwane z kontekstu "przekonania" dosci dziwnie brzmia. I choc czeka w kolejce jego ksiazka Biologia Przekonan to ja tez jednak inaczej pojmowalem te przekonania niz on tlumaczy. A tlumaczy bardzo ciekawie, w koncu to profesor medycyny a mowi bardzo sensownie wg mnie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Bardzo mądry facet. Mówił jak dla mnie chwilami za szybko, ale bardzo sensownie i logicznie. To jest wszystko spójne i wydaje mi się prawdą...Wieczorem obejrzę drugą część...
|
|
|
|
|
|
|
|