forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 04:56:25

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669724 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2358957 razy)
MariuszM
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #920 : 2013-01-17, 16:43:41 »

Dlaczego należy spożywać węglowodany Smile

Cytuj
Proporcje między białkiem, tłuszczem a węglowodanami ustaliłem w końcu lat 60, przy ówczesnym niskim spożyciu mięsa w Polsce i gdy w sklepach kupowało się głównie zbuki, a nie jajka.

Dlatego głównym źródłem białka musiały być sery, w których jest 90% kazeiny i których białko nie jest najlepsze. Z konieczności trzeba było zwiększyć podaż białka, którego ok. 56% jest zamieniane w węglowodany. Czyli ze 100 g białka powstaje dodatkowo 56 g węglowodanów. Dlatego proporcja między białkiem, tłuszczem i węglowodanami ustaliłem jak: 1 : 2,5 - 3,5 : 0,5.

Cytuj
Niektórzy tak stają się przekonani o szkodliwości węglowodanów, że zaprzestają je jeść w ogóle. Jeśli organizm ich nie dostanie, musi je wytworzyć sam , głównie z białka. Zmuszamy go więc do niepotrzebnej, dodatkowej pracy.


Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #921 : 2013-01-17, 17:04:20 »

Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #922 : 2013-01-17, 17:05:50 »

Dlaczego należy spożywać węglowodany Smile

Cytuj
Proporcje między białkiem, tłuszczem a węglowodanami ustaliłem w końcu lat 60, przy ówczesnym niskim spożyciu mięsa w Polsce i gdy w sklepach kupowało się głównie zbuki, a nie jajka.

Dlatego głównym źródłem białka musiały być sery, w których jest 90% kazeiny i których białko nie jest najlepsze. Z konieczności trzeba było zwiększyć podaż białka, którego ok. 56% jest zamieniane w węglowodany. Czyli ze 100 g białka powstaje dodatkowo 56 g węglowodanów. Dlatego proporcja między białkiem, tłuszczem i węglowodanami ustaliłem jak: 1 : 2,5 - 3,5 : 0,5.

Cytuj
Niektórzy tak stają się przekonani o szkodliwości węglowodanów, że zaprzestają je jeść w ogóle. Jeśli organizm ich nie dostanie, musi je wytworzyć sam , głównie z białka. Zmuszamy go więc do niepotrzebnej, dodatkowej pracy.



Mi wyszło ~ 73 g na dobę, to akurat woreczek kaszy gryczanej lub 3 ziemniory.
Resztę z B i T, 140:350.
4 razy w tygodniu trzy kwadransie dzwonkowania Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #923 : 2013-01-17, 17:10:40 »

Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #924 : 2013-01-17, 17:11:14 »

Mi wyszło ~ 73 g na dobę, to akurat woreczek kaszy gryczanej lub 3 ziemniory.
Resztę z B i T, 140:350.
4 razy w tygodniu trzy kwadransie dzwonkowania Laughing
Humor wrócił, nie chodzimy głodni? Wink  Razz Laughing
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #925 : 2013-01-17, 17:12:54 »

Dieta to koryto jakieś Sad
Ale zmiany są.
Chodzi o korelację bardziej, trend zmian wraz z zrostem,udziałem tłuszczy w diecie. Zapewne jakość i wartość biologiczna tłuszczy również wpływa/przekłada się na gJeny Very Happy
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #926 : 2013-01-17, 17:21:16 »

Mi wyszło ~ 73 g na dobę, to akurat woreczek kaszy gryczanej lub 3 ziemniory.
Resztę z B i T, 140:350.
4 razy w tygodniu trzy kwadransie dzwonkowania Laughing
Humor wrócił, nie chodzimy głodni? Wink  Razz Laughing
Humor to zawsze mam Very Happy
Na razie dwa treningi za mną dopiero, więc tyle B i T wystarcza.
Jak obciążenie organizmu wzrośnie i z czasem się skumuluje, będę pewnie potrzebował więcej.
Na szczęście zawodowo 3 miesiące plaży Laughing
Chcę utrzymać poziom węgla, a resztę zobaczymy.
Wywaliłem też cukru proste, zobaczymy skrobię w akcji.
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #927 : 2013-01-17, 18:28:39 »

Zapewne jakość i wartość biologiczna tłuszczy również wpływa/przekłada się na gJeny Very Happy
Zootechnika to piękna nauka Smile
http://tiny.pl/h2t6t
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #928 : 2013-01-17, 18:32:18 »

Się pośpieszyłem i muszę napisać 2 posty  Confused  Smile
http://tiny.pl/h2t67
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #929 : 2013-01-17, 19:42:40 »

Obejrzałam wszystkie trzy filmy i - jak na biologa - slowa o budulcu/regeneracji komórek czyli białku nie bylo. O żródłach energii również.
Ale tematem bylo co innego wiec po co mialby robic dygresje, wyklad byl o genach a nie fizlojogii zywienia czy biochemii Smile

Ja obejrzałam 1 i 2. Pierwszy był ciekawszy...
Drugi bardziej naukowy ale i tam pare fajnych tekstow rzucil jak ten ze zamienilismy kaplanow w czarnych fartuchach na tych w bialych fartuchach, laboratoryjnych

i cos tam jeszcze w okolicach 46 minuty fajnego powiedzial ale musze luknac
Zapisane

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #930 : 2013-01-18, 09:09:05 »

Ja dzisiaj elegancko trening, sam z siebie sie zbudzilem o 5:30. A najlepiej mi wchodza siady, ktorych zawsze unikalem hehe. 9 tydzien (2 na smietance) zakonczony. Jutro sie pomierze i powaze. I 10 tydzien to juz nie beda przelewki  Shocked
Zapisane

Work Buy Consume Die
Blade
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #931 : 2013-01-18, 09:16:32 »

Ja dzisiaj elegancko trening, sam z siebie sie zbudzilem o 5:30. A najlepiej mi wchodza siady, ktorych zawsze unikalem hehe. 9 tydzien (2 na smietance) zakonczony. Jutro sie pomierze i powaze. I 10 tydzien to juz nie beda przelewki  Shocked

to daj znać, co urosło a co nie Wink
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #932 : 2013-01-18, 09:30:17 »

na pewno ego uroslo  Laughing Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Blade
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #933 : 2013-01-18, 09:59:23 »

http://www.youtube.com/watch?v=GWsfp4HKgoM

instruktor z Zielonej Góry
kurcze, terminy dla początkujących nie pasują - muszę zadzwonić, co trzeba zrobić żeby na zaawansowanych przyjęli
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #934 : 2013-01-18, 10:05:07 »

Na co ci te durnoty...przeciez ci co kettlami machaja to oszukuja, bo podkrecaja kule jak pilkarz pilke .Hantle sobie kup  Laughing Laughing Laughing



ten dragon flag zajefajny hehe , usze szybko sobie dokupic kule
Zapisane

Work Buy Consume Die
Blade
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #935 : 2013-01-18, 10:25:41 »

http://www.youtube.com/watch?v=GWsfp4HKgoM

instruktor z Zielonej Góry
kurcze, terminy dla początkujących nie pasują - muszę zadzwonić, co trzeba zrobić żeby na zaawansowanych przyjęli
no i mam odpowiedź:
"Witam,
Warunkiem uczestnictwa w grupie zaawansowanej jest zdanie egzaminu, na którym sprawdzamy technikę (nie ciężar) pięciu podstawowych ćwiczeń:
Swing
snatch
TGU
Squat
Press

Bez odpowiedniej techniki i znajomości powyższych ćwiczeń nie można chodzić na zaawansowaną.
Najbliższy egzamin jest pod koniec lutego.
Proponuję zatem poćwiczyć dokładnie te pięć ćwiczeń w domu, przyjść na egzamin i dostać się do grupy zaawansowanej, której zajęcia odbywają się od 18:15."
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #936 : 2013-01-18, 11:34:58 »

na pewno ego uroslo  Laughing Laughing
Zyon, a to chrupiące kolano jak?
Jakiś dyskomfort?
Nie daj Boże ból?
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #937 : 2013-01-18, 11:36:21 »

Dzisiaj uwage wlasnie na to zwrocilem, ze jakby mniej chrupie albo mi sie tak wydaje. Albo telewizor moze zagluszal. W kazdym razie bolec nie boli, bo z czego, to tylko wiezadlo krzyzowe.
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #938 : 2013-01-18, 11:47:28 »

Dzisiaj uwage wlasnie na to zwrocilem, ze jakby mniej chrupie albo mi sie tak wydaje. Albo telewizor moze zagluszal. W kazdym razie bolec nie boli, bo z czego, to tylko wiezadlo krzyzowe.
Z tego, że od lat kolano zdestabilizowane.
Mogły jakieś przeciążenia powstać.
Ale przysiady stabilizują kolana, a nawet kolana względem bioder.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #939 : 2013-01-18, 16:42:52 »

Obejrzałam wszystkie trzy filmy i - jak na biologa - slowa o budulcu/regeneracji komórek czyli białku nie bylo. O żródłach energii również.
Ale tematem bylo co innego wiec po co mialby robic dygresje, wyklad byl o genach a nie fizlojogii zywienia czy biochemii Smile



O genach, więc wkładka z "pozytywnego myślenia" na te geny wpływającego jak najbardziej? Choć to zawartość talerza głównie znaczy o jakości genów?
Zapisane
Strony: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.045 sekund z 20 zapytaniami.