forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-18, 22:56:13

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669571 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2349054 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1000 : 2013-01-21, 19:17:35 »

Jaka miska, takie geny?! Na zadane parametry metabolizm konkretnie reaguje. Ciekaw jestem eksperymentu. Wsadzić delikwentów, więzienie nadaje się jak ulał, karmić ich zależnie od "typu" metabolicznego. Gdy osiągną swoją wagę należną, naprostuje się im metabolizm, zadać te same BTWw,z tych samych produktów, te same obciążenia,wydatek nergetyczny (no podobny) Smile . Po x m-cach,x latach sprawdzić kto jest kto przez typowanie metaboliczne. Very Happy
Różnice jakieś by były, no bo jak?
Przecież to różni ludzie.
Może gdyby jakieś wieloraczki siedziały w puszce...
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1001 : 2013-01-21, 19:18:36 »

Ja to ten w środku, z tendencją do tego w lewo gdy biegam. Gdy ćwiczę "siłowo" , tendencja przesuwa się do środka bardziej.  Laughing
Przy leżeniu na kanapie i spacerach -pomiędzy Smile
Ja nie wyrzucam tak całkiem genetyki do śmieci.
administ
Go

Email
« Odpowiedz #1002 : 2013-01-21, 19:23:01 »

Ja też nie, bo przez te geny wyraźnie widać, że białe od szympansa, czarne od goryla, a żółte od orangutana.  Very Happy
administ
Go

Email
« Odpowiedz #1003 : 2013-01-21, 19:23:53 »

Czerwone też od orangutana tylko mniej skośnookiego.  Wink Cool
administ
Go

Email
« Odpowiedz #1004 : 2013-01-21, 19:25:21 »

Adminie, jeśli znajdziesz chwilę, co myślisz o anabolicznych właściwościach wit. D3?
Od kilku lat robi furorę u osiłków i kulturystów, porównują jej megadawki do sterydów nawet...

A nie wystarczy jak się poopalają?  Confused
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1005 : 2013-01-21, 19:26:44 »

Jaka miska, takie geny?! Na zadane parametry metabolizm konkretnie reaguje. Ciekaw jestem eksperymentu. Wsadzić delikwentów, więzienie nadaje się jak ulał, karmić ich zależnie od "typu" metabolicznego. Gdy osiągną swoją wagę należną, naprostuje się im metabolizm, zadać te same BTWw,z tych samych produktów, te same obciążenia,wydatek nergetyczny (no podobny) Smile . Po x m-cach,x latach sprawdzić kto jest kto przez typowanie metaboliczne. Very Happy

Shocked Jesteś jeszcze w "pracy", czy już po niej? Wink  Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1006 : 2013-01-21, 19:27:00 »

No,ale z czego wynikają różnice,że górale różnią się od tych znad morza? Ci wojownicy jadający pieczyste od "wątrobowych" kapłanów Wink , nie zapominajmy o "chlebowo-mannowych" niewolnikach. Se tak myślę
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72207

« Odpowiedz #1007 : 2013-01-21, 19:27:18 »

Adminie, jeśli znajdziesz chwilę, co myślisz o anabolicznych właściwościach wit. D3?
Od kilku lat robi furorę u osiłków i kulturystów, porównują jej megadawki do sterydów nawet...

A nie wystarczy jak się poopalają?  Confused

Krem z filtrem i na solarium... Cool

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1008 : 2013-01-21, 19:27:35 »

A nie wystarczy jak się poopalają?  Confused
W 1929 lampy kwarcowe obwiniano o sukcesy sportowe przeciwnych drużyn.
Teraz to nie wystarczy, trzeba łykać prochy.
Nadmiar cuś da?
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1009 : 2013-01-21, 19:28:51 »

No,ale z czego wynikają różnice,że górale różnią się od tych znad morza? Ci wojownicy jadający pieczyste od "wątrobowych" kapłanów Wink , nie zapominajmy o "chlebowo-mannowych" niewolnikach. Se tak myślę
Pytanie CZYM się różnią.
Kolorem oczu?
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1010 : 2013-01-21, 19:29:57 »

Tak jakby, z górki się rozpędziłem (Nirvana) i coś mnie naszło na grzebanie w gJenach Wink  Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1011 : 2013-01-21, 19:30:46 »

Pytanie CZYM się różnią.
Kolorem oczu?

Raczej tym, no! ... szumem w uszach. Very Happy

Tak jakby, z górki się rozpędziłem (Nirvana) i coś mnie naszło na grzebanie w gJenach Wink  Laughing

Ludzki pomysł. Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1012 : 2013-01-21, 19:32:14 »

Pytanie CZYM się różnią.
Kolorem oczu?
Zapewne jak lwy z Sawanny i skądś tam różnią się np. grzywą. Smile Choć raz na xxxxx białe lwiątko się rodzi Smile
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1013 : 2013-01-21, 19:34:37 »

Np. Twoja partnerka będzie różniła się od Ciebie aktywnością enzymu karboksylazy acetyl-CoA, a to uruchamia konkretne gJeny?
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1014 : 2013-01-21, 19:35:57 »

Pytanie CZYM się różnią.
Kolorem oczu?
Zapewne jak lwy z Sawanny i skądś tam różnią się np. grzywą. Smile Choć raz na xxxxx białe lwiątko się rodzi Smile
To zróbmy tak:
Weżmy dwoje bliźniąt jednojajowych i jedno zostawmy matce tutaj, a drugie niech leci do Masajki, która karmi piersią i niech tam zostanie do okresu popokwitaniowego.
Będzie miało dłuższe kończyny niż drugie?
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1015 : 2013-01-21, 19:39:31 »

Tylko tu nie chodzi o cechy osobnicze,które dziedziczy się po rodzicach. Tu mamy do czynienia z budową ciała, które niekoniecznie dziedziczy się , podobnie jak choroby po rodzicach. Smile Zazwyczaj grubi rodzice, grube dzieci- usprawiedliwienie gJeny. Gdy dziecko grubego rodzica jest szczupłe, gdzie te geny się podziały pytam się? Na talerzu? hmm?
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1016 : 2013-01-21, 19:43:18 »

Tylko tu nie chodzi o cechy osobnicze,które dziedziczy się po rodzicach. Tu mamy do czynienia z budową ciała, które niekoniecznie dziedziczy się , podobnie jak choroby po rodzicach. Smile Zazwyczaj grubi rodzice, grube dzieci- usprawiedliwienie gJeny. Gdy dziecko grubego rodzica jest szczupłe, gdzie te geny się podziały pytam się? Na talerzu? hmm?
Popieram, nie chodzi o to żeby genami usprawiedliwiać śmietnik żywieniowy np. Very Happy

A u Masajki dziecko może mieć nóżki równie długi, co i krzywe. I nosek, a co z noskiem? Very Happy
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1017 : 2013-01-21, 19:43:55 »

Czyli, jak weźmiemy dwoje ludzi identycznie się odżywiających to niemożliwe jest, że jedno będzie chude a drugie grube?
A jeśli jest możliwe to czemu tak skoro mają tak samo uruchomione geny?
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1018 : 2013-01-21, 19:47:00 »

Czyli, jak weźmiemy dwoje ludzi identycznie się odżywiających to niemożliwe jest, że jedno będzie chude a drugie grube?
A jeśli jest możliwe to czemu tak skoro mają tak samo uruchomione geny?

Wystarczy jedna kopiasta łyżka gruli mniej lub więcej i łóżko dalej od wejścia, a rzeczy będą się same działy. Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1019 : 2013-01-21, 19:51:25 »

Jeżeli ich metabolizm jest na takim samym poziomie, według mnie zmiany powinny zachodzić podobnie. Nie wydaje mi się prawdopodobne,aby jeden był szczypiorem a drugi grubasem, gdy nie ma tzw syndromu metabolicznego przy takich samych parametrach(diecie). Np. vazzz jako "ektomorfik" nie był w stanie przytyć,a po 1m-cu stosowania się do tego co w artykule przytył 1-2kg. Side na DD również ruszył z waga, gdy dał pyry-chyba dobrze pamiętam. Zbyt mała grupa odniesienie. Dlatego taki eksperyment w więzieniu byłby super. Smile
Strony: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 20 zapytaniami.