Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2349015 razy)
|
MariuszM
Go
|
Choć teoria o rotowaniu mlecznych i odkwaszaniu warzywami przeczy temu, trzeba dalej z tym żyć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Dlatego taki eksperyment w więzieniu byłby super. Tylko za co ich zamknąć...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
... Dlatego taki eksperyment w więzieniu byłby super. Tylko za co ich zamknąć... W sejmie za 10 tysi
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeżeli ich metabolizm jest na takim samym poziomie, według mnie zmiany powinny zachodzić podobnie. Nie wydaje mi się prawdopodobne,aby jeden był szczypiorem a drugi grubasem, gdy nie ma tzw syndromu metabolicznego przy takich samych parametrach(diecie). Np. vazzz jako "ektomorfik" nie był w stanie przytyć,a po 1m-cu stosowania się do tego co w artykule przytył 1-2kg. Side na DD również ruszył z waga, gdy dał pyry-chyba dobrze pamiętam. Zbyt mała grupa odniesienie. Dlatego taki eksperyment w więzieniu byłby super. Szczypior i fatman, nie, ale mezo i endo?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dla mnie endo i ekto ma zaburzony metabolizm. Mezo zależnie od rodzaju wysiłku: siłowy, wytrzymałościowy, siłowo-wytrzymałościowy,myślący "zdobędzie" określona masę mięśniową, a ilość tkanki tłuszczowej będzie odpowiednia do B:T:Ww. Integracja metabolizmu może dać sporo odpowiedzi, regulacja metabolizmu komórki również.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dla mnie endo i ekto ma zaburzony metabolizm. Mezo zależnie od rodzaju wysiłku: siłowy, wytrzymałościowy, siłowo-wytrzymałościowy,myślący "zdobędzie" określona masę mięśniową, a ilość tkanki tłuszczowej będzie odpowiednia do B:T:Ww. Integracja metabolizmu może dać sporo odpowiedzi, regulacja metabolizmu komórki również. Nawet wsród Masajów i Inuitów i Hunzów pewno też, nie wszyscy jednakowi na filmach...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dla mnie endo i ekto ma zaburzony metabolizm. Mezo zależnie od rodzaju wysiłku: siłowy, wytrzymałościowy, siłowo-wytrzymałościowy,myślący "zdobędzie" określona masę mięśniową, a ilość tkanki tłuszczowej będzie odpowiednia do B:T:Ww. Integracja metabolizmu może dać sporo odpowiedzi, regulacja metabolizmu komórki również. Nawet wsród Masajów i Inuitów i Hunzów pewno też, nie wszyscy jednakowi na filmach... Dokładnie,ale to oznacza,że mają inne geny? Czy wysiłek/atywność determinuje zewnętrzną powłokę? Czy szaman z wioski masajskiej jadając odmiennie od wojownika/myśliwego będzie miał inne geny-gen mezo,ekto a może endo? Nie kupuję tego podziału.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też nie. Po co mi tyle Masajów? .... już uciekam...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Aby masło produkowali?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja tam nie "wierze" w tych ekto,endo. No wiadomo, ja tez, zreszta nawet Stefan o tym wspominal. Ale kij wsadzilem w mrowisko? Choc w swoim arcie ujales miche dla ekto. Jaka miska, takie geny?! Na zadane parametry metabolizm konkretnie reaguje. Ciekaw jestem eksperymentu. Wsadzić delikwentów, więzienie nadaje się jak ulał, karmić ich zależnie od "typu" metabolicznego. Gdy osiągną swoją wagę należną, naprostuje się im metabolizm, zadać te same BTWw,z tych samych produktów, te same obciążenia,wydatek nergetyczny (no podobny) . Po x m-cach,x latach sprawdzić kto jest kto przez typowanie metaboliczne. Dokladnie. Najpierw wyregulowac sygnaly wejsciowe a potem zadawac wartosc.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja tam nie "wierze" w tych ekto,endo. No wiadomo, ja tez, zreszta nawet Stefan o tym wspominal. Ale kij wsadzilem w mrowisko? Choc w swoim arcie ujales miche dla ekto. Jaka miska, takie geny?! Na zadane parametry metabolizm konkretnie reaguje. Ciekaw jestem eksperymentu. Wsadzić delikwentów, więzienie nadaje się jak ulał, karmić ich zależnie od "typu" metabolicznego. Gdy osiągną swoją wagę należną, naprostuje się im metabolizm, zadać te same BTWw,z tych samych produktów, te same obciążenia,wydatek nergetyczny (no podobny) . Po x m-cach,x latach sprawdzić kto jest kto przez typowanie metaboliczne. Dokladnie. Najpierw wyregulowac sygnaly wejsciowe a potem zadawac wartosc. Prrry, gdzieś tu się wkradł błąd. Skoro micha determinuje aktywność genów, ale nogi się dziecku nie wydłużą w ciepłym klimacie to o czym mowa? Więc co ta micha robi? Tylko niektóre geny uruchamia? Czy po wielu pokoleniach na LC w gorącym klimacie i zajęciach z podskoków te ciała się zmienią? Bo jeśli ta regulacja ekspresji ma dotyczyć tylko tkanki tłuszczowej & co, to lipa jakaś...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja tam nie "wierze" w tych ekto,endo. Choc w swoim arcie ujales miche dla ekto. Dokladnie. Najpierw wyregulowac sygnaly wejsciowe a potem zadawac wartosc.Sam sobie odpowiedziałeś
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
W "Jak nie chorować" Jan Kwaśniewski wskazał ,jakie czynniki wpływają na pobudzenie szlaku pentozowego (budulec w tym i wzrost). Było coś o Masajach i ich klimacie-wzrost, i o naszym klimacie i wzroście. Nasi górale tańczą zbójnickiego Jakby tak Masajom przyciąć ilość Ww o połowę (mniejsza ilość przetwarzana w szklaku pentozowym pod wpłuwem ciepła) osiąfaliby mniejszy wzrost?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Doktor pisał, że zawartość tłuszczu w mleku zależna jest od diety. To czemu zootechnicy są potrzebni, by przerzucać mleczność i zawartość fatu z rasy na rasę? Zadać takiej karmy, żeby byle Mućka z Wąwolnicy dawała 8 %.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedno nie wyklucza drugiego. Może być zależność i od rasy i od karmy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jedno nie wyklucza drugiego. Może być zależność i od rasy i od karmy.
Naturalnie i jest.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja zaczalem te Biologie Przekonan Liptona, bardzo ciekawa ksiazka, w ogole buszuje teraz po allegro i takie wyszukuje, znalazlem inna ksiazke, gdzie autor tez genetyk chyba, udowadnia, ze geny nie determinuja naszej inteligencji i zdolnosci uczenia sie, ze to my determinujemy je do determinowania nas
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja zaczalem te Biologie Przekonan Liptona, bardzo ciekawa ksiazka, w ogole buszuje teraz po allegro i takie wyszukuje, znalazlem inna ksiazke, gdzie autor tez genetyk chyba, udowadnia, ze geny nie determinuja naszej inteligencji i zdolnosci uczenia sie, ze to my determinujemy je do determinowania nas Coś jak: siłą woli pokonaj AIDS?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No niekoniecznie, choc o AIDS to chyba czytales to co wklejal kangur na DD? Na pewno psyche ma wplyw na some
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czytałem na SA, że wirus nie istnieje, tym samym nie ma choroby
|