Zyon
|
No. Wiec jak pokonac cos czego nie ma? Mozna znalezc tego wiecej, nawet ten idol anakina, ten co o jezusie opowiadal, ma film o aids.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No. Wiec jak pokonac cos czego nie ma? Mozna znalezc tego wiecej, nawet ten idol anakina, ten co o jezusie opowiadal, ma film o aids. Podobne podejrzenia mam co do chorób z "niedoboru".
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Beri, beri, pelagra i szkorbut?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Beri, beri, pelagra i szkorbut?
Na przykład. Nie neguję ich istnienia, podobnie jak AIDS, ale czynnik sprawczy moim zdaniem chybiony.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
udowadnia, ze geny nie determinuja naszej inteligencji i zdolnosci uczenia sie, ze to my determinujemy je do determinowania nas Wystarczy spojrzeć na dzieci geniuszów, czy noblistów. Jak jeszcze nie daj boże ojciec dorobił sie majątku, to juz w ogóle katastrofa, choć nie zawsze
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Realną dla kulturysty bezdopingowego sylwetkę 95 kg, przy 180 cm wzrostu i ~ 11 % BF spokojnie można zrobić na ŻO, słuchając rad kolegi Mariusza. no i pojawiło się światełko w tunelu Ale kulturystyka to taki sport na ego każdy ma jakiegoś hopla, a to akurat jeden z mniejszych Dla poważnego miłośnika żelaza, najlepszymi będą systemy radzieckie i rosyjskie, bo to im światek siłowy zawdzięcza najwięcej czytaliśmy Pavla Tsatsouline ? A mógłbym prosić o krótką refleksję co do kulturystyki na ZO z perspektywy minionych lat? Jakieś rady, spostrzeżenia? trudno coś mi konkretnego powiedzieć, ponieważ nie zawsze trzymałem się stricte ŻO. W zasadzie po niemal 10 latach diet niskowęglowodanowych wiem kiedy jestem na ŻO a kiedy po prostu na LC bez ważenia/liczenia. Zdarzało mi się jadać więcej białka powiedzmy 1,5-2,0g/mc i wegli 100-150g dziennie i w związku z tym mniej tłuszczu. Ale przeważam jednak w kierunku proporcji dr. Kwaśniewskiego. Bardziej też mi zależy na zdrowiu, moja przygoda z tematem zaczęła się od poważnej choroby (wrzodziejące zapalenie jelita grubego), pisałem o tym tutaj i na DobrejDiecie jako Kevo. Co ciekawe od czasu do czasu otrzymuje rozpaczliwe maile w sprawie tej choroby, podaje wtedy nr telefonu i czasami przegadam 1h z nieznajomymi mi osobami. Chyba założę nr 0800 Żart. Generalnie nie zauważyłem jakoś żeby nadmiar pełnowartościowego białka powyżej 1,3g/mc (oczywiście warunek: jeśli nie jesteś na towarze) specjalnie budował mięśnie - jednak kalorie z tłuszczów to podstawa. Obecnie jestem na etapie niemal typowego ŻO ale - nazwijmy to -proporcjonalnego, czyli B/T 1/3 i węgle 50-80g. I malutki progres jest. Najważniejsze jednak że nie ma utraty masy mięśniowej i powrót do tej "przeklętej" wagi genetycznej Podstawą - dla mnie - z tłuszczy jest śmietanka 30% (moja piękność i królowa pokarmowa). Z białek: jaja (z przewagą żółtek), mięso wieprzowe i z indyka, ż. sery, z podrobów wątroba (inne podroby mi nie podchodzą). Z węgli: z reguły pieczywo, ziemniaki, słodycze Ważną sprawą jest trening. Teraz widzę że przez wygodnictwo (brak zmian treningowych, potrzeba stałych codziennych ćwiczeń itp.) byłem permanentnie przetrenowany. Ale to osobny temat. A niestety (podobnie jak w przypadku żywienia) w necie i ogólnie w mediach, 95% informacji na te tematy można o kant d... potłuc.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Polecam w tym wątku: http://forumsportowe.us/viewtopic.php?t=2401 wypowiedzi kolegi Samsona (widoczny na zdjęciu). Można ? - można. Oczywiście - odrzucając jego pewne "skażenie" otoczeniem pt. dodawanie do posiłków tłuszczy roślinnych (ech ta extra virgin) i przyjmując hipotetycznie że nie jest "czysty" - to efekt i tak jest dość imponujący jeśli chodzi o - powiedzmy - tłuszczowe LC.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
On jest na tluszczowej LC? Bo jak czytam takie cos to sie troche zastanawiam czy jednak Pije mleko ,maślankę do szejków litrami do tego mnóstwo chudego twarogu i nie narzekam na wyniki:))))
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
On jest na tluszczowej LC? Bo jak czytam takie cos to sie troche zastanawiam czy jednak Pije mleko ,maślankę do szejków litrami do tego mnóstwo chudego twarogu i nie narzekam na wyniki:)))) Może on nie wie,że nie jest...? Może jego LC to 200-300g węglowodanów i kolejne z chudego twarogu
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No dokladnie, albo to, jakie to lc? ja na noc pije szejka z mlekiem 500 ml ok 60gram białka koncentratu serwatki co na zdrowie mu raczej nie wychodzi czasami mam zgagę
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Przypuszczalnie 150g wegli nie przekracza, ale ten chudy twarog martwi
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
jakbym sie przygotowywał do zawodów to raczyłbym sie kurczaczkiem i ryżem ale teraz mi to nie potrzebne jednak światek zawodowy i "półzawodowy" zweryfikował skutecznie pewne metody żywieniowe i treningowe. Wiadomo - tam gdzie chodzi o kasę, sentymenty i owczy pęd idzie w kąt. A zasada dla zawodowców jest jasna: nabieranie masy mięsniowo/wodno/tłusczowej na wysokich węglach i białkach, później wycinka na LC. I suszenie/odwodnienie tuż przed zawodami - żyć nie umierać
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytaliśmy Pavla Tsatsouline? Jasne. Werkoszańskiego i Zaciorskiego też. Drechslera i Worobiewa. Ale to kulturystom niepotrzebne
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli ich metabolizm jest na takim samym poziomie, według mnie zmiany powinny zachodzić podobnie. Nie wydaje mi się prawdopodobne,aby jeden był szczypiorem a drugi grubasem, gdy nie ma tzw syndromu metabolicznego przy takich samych parametrach(diecie). Np. vazzz jako "ektomorfik" nie był w stanie przytyć,a po 1m-cu stosowania się do tego co w artykule przytył 1-2kg. Side na DD również ruszył z waga, gdy dał pyry-chyba dobrze pamiętam. Zbyt mała grupa odniesienie. Dlatego taki eksperyment w więzieniu byłby super. Szczypior i fatman, nie, ale mezo i endo? Aaa, to koledzy w ramach konkretnego kółka zainteresowań nadają. Dobrze, dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj zaczalem 11 tydzien, no takich ciezarow to w military nigdy nie dzwigalem Az musialem momentami lekko podrzucac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj zaczalem 11 tydzien, no takich ciezarow to w military nigdy nie dzwigalem Az musialem momentami lekko podrzucac Push Press też dobre jest.
|
|
|
|
|
|
|
|