forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-18, 20:39:04

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669571 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2348924 razy)
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1040 : 2013-01-22, 11:53:49 »

No. Wiec jak pokonac cos czego nie ma? Very Happy

Mozna znalezc tego wiecej, nawet ten idol anakina, ten co o jezusie opowiadal, ma film o aids.

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #1041 : 2013-01-22, 12:02:08 »

No. Wiec jak pokonac cos czego nie ma? Very Happy

Mozna znalezc tego wiecej, nawet ten idol anakina, ten co o jezusie opowiadal, ma film o aids.
Podobne podejrzenia mam co do chorób z "niedoboru".
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1042 : 2013-01-22, 12:08:13 »

Beri, beri, pelagra i szkorbut?

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1043 : 2013-01-22, 12:11:14 »

Beri, beri, pelagra i szkorbut?
Na przykład.
Nie neguję ich istnienia, podobnie jak AIDS, ale czynnik sprawczy moim zdaniem chybiony.
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57149

« Odpowiedz #1044 : 2013-01-22, 14:47:00 »

udowadnia, ze geny nie determinuja naszej inteligencji i zdolnosci uczenia sie, ze to my determinujemy je do determinowania nas Very Happy

Wystarczy spojrzeć na dzieci geniuszów, czy noblistów. Jak jeszcze nie daj boże ojciec dorobił sie majątku, to juz w ogóle katastrofa, choć nie zawsze Very Happy
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1045 : 2013-01-22, 14:56:58 »

Cytuj z: Gavroche
Realną dla kulturysty bezdopingowego sylwetkę 95 kg, przy 180 cm wzrostu i  ~ 11 % BF spokojnie można zrobić na ŻO, słuchając rad kolegi Mariusza.
no i pojawiło się światełko w tunelu
Ale kulturystyka to taki sport na ego
każdy ma jakiegoś hopla, a to akurat jeden z mniejszych   Smile
Dla poważnego miłośnika żelaza, najlepszymi będą systemy radzieckie i rosyjskie, bo to im światek siłowy zawdzięcza najwięcej
czytaliśmy Pavla Tsatsouline ?   Wink

Cytuj z: Blade
A mógłbym prosić o krótką refleksję co do kulturystyki na ZO z perspektywy minionych lat? Jakieś rady, spostrzeżenia?
trudno coś mi konkretnego powiedzieć, ponieważ nie zawsze trzymałem się stricte ŻO. W zasadzie po niemal 10 latach diet niskowęglowodanowych wiem kiedy jestem na ŻO a kiedy po prostu na LC bez ważenia/liczenia. Zdarzało mi się jadać więcej białka powiedzmy 1,5-2,0g/mc i wegli 100-150g dziennie i w związku z tym mniej tłuszczu. Ale przeważam jednak w kierunku proporcji dr. Kwaśniewskiego. Bardziej też mi zależy na zdrowiu, moja przygoda z tematem zaczęła się od poważnej choroby (wrzodziejące zapalenie jelita grubego), pisałem o tym tutaj i na DobrejDiecie jako Kevo. Co ciekawe od czasu do czasu otrzymuje rozpaczliwe maile w sprawie tej choroby, podaje wtedy nr telefonu i czasami przegadam 1h z nieznajomymi mi osobami. Chyba założę nr 0800  Laughing Żart.
Generalnie nie zauważyłem jakoś żeby nadmiar pełnowartościowego białka powyżej 1,3g/mc (oczywiście warunek: jeśli nie jesteś na towarze) specjalnie budował mięśnie - jednak kalorie z tłuszczów to podstawa. Obecnie jestem na etapie niemal typowego ŻO ale - nazwijmy to -proporcjonalnego, czyli B/T 1/3 i węgle 50-80g. I malutki progres jest. Najważniejsze jednak że nie ma utraty masy mięśniowej i powrót do tej "przeklętej" wagi genetycznej  Laughing
Podstawą - dla mnie - z tłuszczy jest śmietanka 30% (moja piękność i królowa pokarmowa). Z białek: jaja (z przewagą żółtek), mięso wieprzowe i z indyka, ż. sery, z podrobów wątroba (inne podroby mi nie podchodzą). Z węgli: z reguły pieczywo, ziemniaki, słodycze  Cool
Ważną sprawą jest trening. Teraz widzę że przez wygodnictwo (brak zmian treningowych, potrzeba stałych codziennych ćwiczeń itp.) byłem permanentnie przetrenowany. Ale to osobny temat. A niestety (podobnie jak w przypadku żywienia) w necie i ogólnie w mediach, 95% informacji na te tematy można o kant d... potłuc.
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1046 : 2013-01-22, 15:09:33 »

Polecam w tym wątku: http://forumsportowe.us/viewtopic.php?t=2401 wypowiedzi kolegi Samsona (widoczny na zdjęciu). Można ? - można.
Oczywiście - odrzucając jego pewne "skażenie" otoczeniem pt. dodawanie do posiłków tłuszczy roślinnych (ech ta extra virgin) i przyjmując hipotetycznie że nie jest "czysty" - to efekt i tak jest dość imponujący jeśli chodzi o - powiedzmy -  tłuszczowe LC.
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1047 : 2013-01-22, 15:19:27 »

On jest na tluszczowej LC? Bo jak czytam takie cos to sie troche zastanawiam czy jednak
Pije mleko ,maślankę do szejków litrami do tego mnóstwo chudego twarogu i nie narzekam na wyniki:))))

Work Buy Consume Die
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1048 : 2013-01-22, 15:40:36 »

On jest na tluszczowej LC? Bo jak czytam takie cos to sie troche zastanawiam czy jednak
Pije mleko ,maślankę do szejków litrami do tego mnóstwo chudego twarogu i nie narzekam na wyniki:))))
Może on nie wie,że nie jest...? Wink
Może jego LC to 200-300g węglowodanów Smile i kolejne z chudego twarogu Razz Wink
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1049 : 2013-01-22, 15:47:21 »

No dokladnie, albo to, jakie to lc?
ja na noc pije szejka z mlekiem 500 ml ok 60gram białka koncentratu serwatki

co na zdrowie mu raczej nie wychodzi
czasami mam zgagę

Work Buy Consume Die
administ
Go

Email
« Odpowiedz #1050 : 2013-01-22, 15:48:40 »

Może jego LC to 200-300g węglowodanów Smile i kolejne z chudego twarogu Razz Wink

Ważne, że dla mózgu starcza!  Wink Very Happy
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1051 : 2013-01-22, 16:19:15 »

Przypuszczalnie 150g wegli nie przekracza, ale ten chudy twarog martwi  Smile
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1052 : 2013-01-22, 16:31:58 »

jakbym sie przygotowywał do zawodów to raczyłbym sie kurczaczkiem i ryżem ale teraz mi to nie potrzebne
jednak światek zawodowy i "półzawodowy" zweryfikował skutecznie pewne metody żywieniowe i treningowe. Wiadomo - tam gdzie chodzi o kasę, sentymenty i owczy pęd idzie w kąt. A zasada dla zawodowców jest jasna: nabieranie masy mięsniowo/wodno/tłusczowej na wysokich węglach i białkach, później wycinka na LC. I suszenie/odwodnienie tuż przed zawodami - żyć nie umierać  Mr. Green
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1053 : 2013-01-22, 16:34:34 »

Wiwat Sejm, wiwat Naród, wiwat wszystkie Stany!  Laughing  Smile
Dobra ta wątroba na smalcu i bigosie Smile
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1054 : 2013-01-22, 16:43:59 »

Czytaliśmy Pavla Tsatsouline?
Jasne.
Werkoszańskiego i Zaciorskiego też.
Drechslera i Worobiewa.
Ale to kulturystom niepotrzebne Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1055 : 2013-01-22, 18:45:59 »

Jeżeli ich metabolizm jest na takim samym poziomie, według mnie zmiany powinny zachodzić podobnie. Nie wydaje mi się prawdopodobne,aby jeden był szczypiorem a drugi grubasem, gdy nie ma tzw syndromu metabolicznego przy takich samych parametrach(diecie). Np. vazzz jako "ektomorfik" nie był w stanie przytyć,a po 1m-cu stosowania się do tego co w artykule przytył 1-2kg. Side na DD również ruszył z waga, gdy dał pyry-chyba dobrze pamiętam. Zbyt mała grupa odniesienie. Dlatego taki eksperyment w więzieniu byłby super. Smile
Szczypior i fatman, nie, ale mezo i endo? Confused

Aaa, to koledzy w ramach konkretnego kółka zainteresowań nadają. Dobrze, dobrze. Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1056 : 2013-01-24, 17:20:59 »

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1057 : 2013-01-27, 22:46:04 »

Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1058 : 2013-01-28, 09:34:46 »

Dzisiaj zaczalem 11 tydzien, no takich ciezarow to w military nigdy nie dzwigalem  Shocked Az musialem momentami lekko podrzucac

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1059 : 2013-01-28, 09:46:12 »

Dzisiaj zaczalem 11 tydzien, no takich ciezarow to w military nigdy nie dzwigalem  Shocked Az musialem momentami lekko podrzucac
Push Press też dobre jest.
Strony: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.049 sekund z 20 zapytaniami.