Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2348646 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Swing pod swinga, rytmika dobrze robi
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No fajne, ciekawe. Zapodaj mariusz na dd
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Ja sie tak powoli przygotowuje do planu Wade'a. Jednak military czy podrzut to jedno a pomki w staniu na rekach to drugie. Na razie ucze sie kruka, no masakra, nie myslalem, ze to takie trudne w miedzy czasie sobie dzwonkuje bez pospiechu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A ze ścianą robisz czy bez?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na razie ze sciana, rownowagi trzeba sie nauczyc i choc tylko koniuszkami palcow do sciany. Dlatego kruka sie ucze, to nie takie latwe jak sie zdaje, to dosc logicznie ulozona sciezka w tym wypadku. Ale nawet takie polpompki daja mocno. No i pistolety tez mi daja bardziej po udach niz przysiady.
A z podciaganiem nog w zwisie ciekwe, wade zaleca zeby calkiem wyprstowac nogi, w tym opracowaniu ABSII co krazy po necie pisza, ze nie powinno sie prostowac calkiem, bo wtedy ledzwiowe pracuja. Tyle, ze z kolei z prostymi trudniej, bo wtedy sciegna dodatkowo blokuja, to jak zginanie sie w dol stojac z prostymi nogami.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ale psiankowaty, podobno nie wolno, bo skladnik antyodzywczy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja umiem chodzić na rękach, nawet po schodach, ale nigdy nie zrobiłem więcej niż jedną pompkę bez oparcia. Z oparciem to dobre ćwiczenie, dodatkowo tarcie o ścianę zwiększa obciążenie. Przeszkadzał mi zakres ruchu, ale łatwo go zwiększyć opierając się na jakiś klocach czy odważnikach. Na cyrkowe sztuczki jestem jednak trochę za ciężki i cokolwiek klocowaty Unoszenie nóg świetne ćwiczenie, a te niuanse to nie dla mnie, zawsze się prostuję i dotykam stopami drążka.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mam uchwyty do pompek , na tym mozna robic pelen zakres ruchu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Uchwyty do pompek?! Coś podobnego! To rękawiczki do nich koniecznie i opaski elastyczne na nadgarstki Żarcik, żarcik, to masz w końcu do nich właściwe zastosowanie. Paul Anderson tak robił te pompki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Uchwyty do pompek?! Coś podobnego! To rękawiczki do nich koniecznie i opaski elastyczne na nadgarstki Żarcik, żarcik, to masz w końcu do nich właściwe zastosowanie. Paul Anderson tak robił te pompki. Kiedys zwinalem z allegro za pol darmo, choc to samo przeca mozna na krzeslach robic. Ale teraz jak znalazl, no i planche mozna na nich trenowac A rekawiczki noooo.....bez ani rusz, tylko ciezko kupic te z magicznym napisaem...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
ale psiankowaty, podobno nie wolno, bo skladnik antyodzywczy Ale pomidory mają dużo tego K (tyle co w przeciętnym mięsie), co to ponoć można mieć niedobór przy "formule 30g"... Jednak taki wątek "jedno pytanie, jedna odpowiedź" przydałby się bardzo. Na przykład: Czy korzyści z picia naparsteczka alkoholu są na tyle duże, że przewyższają niechęć do niego osoby, która to prakykuje, bo wyczytała?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jednak taki wątek "jedno pytanie, jedna odpowiedź" przydałby się bardzo. Na przykład: Czy korzyści z picia naparsteczka alkoholu są na tyle duże, że przewyższają niechęć do niego osoby, która to prakykuje, bo wyczytała?
no mowilem, zaraz pogadam z szefem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nie ma co gadać, tylko zakładać, a później się poscala.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja umiem chodzić na rękach, nawet po schodach, ale nigdy nie zrobiłem więcej niż jedną pompkę bez oparcia. Z oparciem to dobre ćwiczenie, dodatkowo tarcie o ścianę zwiększa obciążenie... Coś za coś. Obciążenie zwiększa się, ale podczas wyprostu. Podczas opuszczania się zmniejsza.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja umiem chodzić na rękach, nawet po schodach, ale nigdy nie zrobiłem więcej niż jedną pompkę bez oparcia. Z oparciem to dobre ćwiczenie, dodatkowo tarcie o ścianę zwiększa obciążenie... Coś za coś. Obciążenie zwiększa się, ale podczas wyprostu. Podczas opuszczania się zmniejsza. Słusznie, jednak faza negatywna nie ma wielkiego wpływu na wzrost siły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|