Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2348591 razy)
|
|
renia
|
Sok może jest nawet zdrowszy niż te obecne pomidory. Sok robią z tych co dojrzewają na słońcu...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na cyrkowe sztuczki jestem jednak trochę za ciężki i cokolwiek klocowaty to ile tam teraz wazysz? niedawno bylo chyba mniej niz 90 czas na nowe wyzwania ilez mozna w kolko to samo Unoszenie nóg świetne ćwiczenie, a te niuanse to nie dla mnie, zawsze się prostuję i dotykam stopami drążka.
chodzi mi o prostowanie nog. ze jak sie nogi zblokuje w kolanach to ledzwie zaczynaja prace tak satlo w tym ABSII, co to podobno instytut stanforda robil. Wade zas mowi, ze blokowac, bo wtedy jest prawdziwe. Ja ostatio lubie robic tak, ze zwieszam sie na drazku ale z racji tego ze jest w futrynie to na zgietych rekach pod katem prostym, nastepnie unosze nogi do drazka i wtedy tak jak wskazowka lweo-prawo. po skosnych daje maxymalnie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Na cyrkowe sztuczki jestem jednak trochę za ciężki i cokolwiek klocowaty to ile tam teraz wazysz? niedawno bylo chyba mniej niz 90 czas na nowe wyzwania ilez mozna w kolko to samo Unoszenie nóg świetne ćwiczenie, a te niuanse to nie dla mnie, zawsze się prostuję i dotykam stopami drążka.
chodzi mi o prostowanie nog. ze jak sie nogi zblokuje w kolanach to ledzwie zaczynaja prace tak satlo w tym ABSII, co to podobno instytut stanforda robil. Wade zas mowi, ze blokowac, bo wtedy jest prawdziwe. Ja ostatio lubie robic tak, ze zwieszam sie na drazku ale z racji tego ze jest w futrynie to na zgietych rekach pod katem prostym, nastepnie unosze nogi do drazka i wtedy tak jak wskazowka lweo-prawo. po skosnych daje maxymalnie Starego psa nowych sztuczek? Teraz wróciłem do 91 kg, więcej jem B i T. A kolana to lekko zgięte, ale to dlatego, że nie jestem porozciągany. Trening skośnych poszerza talię
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Starego psa nowych sztuczek? A co, cale zycie to samo ? Nuuuda Mozna poprobowac roznych rzeczy to potem jestes taki super mistrz co jak cie chca napasc na ulicy to sami uciekaja na mysl o tym, ze ty moglbys tymi legendarnymi kocimi ruchami czy jak to szlo.... oczywiscie z workami kartofli na barkach....no jakos tak
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Starego psa nowych sztuczek? A co, cale zycie to samo ? Nuuuda Mozna poprobowac roznych rzeczy to potem jestes taki super mistrz co jak cie chca napasc na ulicy to sami uciekaja na mysl o tym, ze ty moglbys tymi legendarnymi kocimi ruchami czy jak to szlo.... oczywiscie z workami kartofli na barkach....no jakos tak Mówią, że inteligentni ludzie się nie nudzą Ja lubię wygiętą od obciążenia sztangę. Już mi tego brakuje, ale postanowiłem kwartał poświęcić na kettle, na szczęście mój prywatny dwubój to ciąg i wyciskanie stojąc, a odważniki wzmacniają oba ruchy. Kartofle mi nie imponują, imponuje mi taka siła by bez użycia nóg po 6-metrowej linie się wspinać i ciężarowca na łapę kłaść
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A co z tego wynika? Glukoza nie jest źródłem energii ,choć w bombie kalorymetrycznej .... No i należy jadać więcej białka niż węglowodanów
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
45 minut dwonkowania. Chcialem to polaczyc w jakies workouty ale po cyklyu siwlowym musze stwierdzic, ze wytrzymalosc silowa i ogolnie kondycja lekko spadla. O ile widac poprawe w typowych silowkach jak side/bent press, tgu czy nawet wiatrak to w swingach czy rwaniach zdecydowanie spadla.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
45 minut dwonkowania. Chcialem to polaczyc w jakies workouty ale po cyklyu siwlowym musze stwierdzic, ze wytrzymalosc silowa i ogolnie kondycja lekko spadla. O ile widac poprawe w typowych silowkach jak side/bent press, tgu czy nawet wiatrak to w swingach czy rwaniach zdecydowanie spadla.
Podobne obserwacje. Na szczęście siła maksymalna, jak i wytrzymałość, krótko "leżą" w wykładzie nerwowym. Co oznacza, że nietrenowane szybko zanikają, ale też szybko można je wyćwiczyć. Ma to taką dobrą stronę, że wystarczy kilka sesji, by wskoczyły na właściwe tory. Ja dzisiaj: Wymach jednorącz (24, 32, 48 kg)x10 l, p Wyciskanie jednorącz (24, 32, 48 kg)x5 Przysiad z dwoma odważnikami (24, 32, 48 kg)x10 TGU (24, 32, 48 kg)x1 l, p
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Podobne obserwacje. Na szczęście siła maksymalna, jak i wytrzymałość, krótko "leżą" w wykładzie nerwowym. Co oznacza, że nietrenowane szybko zanikają, ale też szybko można je wyćwiczyć. Ma to taką dobrą stronę, że wystarczy kilka sesji, by wskoczyły na właściwe tory. No wlasnie, zaczalem typowo tak na rozgrzewke od 50 tego around body pass czy jak to sie zwie, potem osemka z zatrzymaniem, potem swingi (wszystko po 50) i kurcze usialem usiasc na kilka minut bo dostalem zadyszki poza tym takie wstepne, pierwsze zmeczenie cwiczeniami "aerobikowymi" jak to gudrii mowil potem sie przelozylo na mniej tgu czy clean&jerk, no juz troche zmeczenie sie odczuwa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Bo kolejność powinna być taka: Techniczne, dynamiczne; rwanie, zarzuty, podrzuty do 10 powtórzeń Siłowe; wyciskania, wyciskania w pochyleniu, TGU do 5 powtórzeń Wytrzymałościowe, wysokopowtórzeniowe; swingi, rwania na ilość +20 powtórzeń.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Z JAKIEJŚ OKREŚLONEJ ILOŚCI ENERGII METABOLICZNEJ ZAWARTEJ A/ W TŁUSZCZU ORGANIZM OSADZI W TKANCE TŁUSZCZOWEJ NAJWIĘCEJ TŁUSZCZU ZAPASOWEGO, B/ W WĘGLOWODANACH ORGANIZM OSADZI W TKANCE TŁUSZCZOWEJ MNIEJ TŁUSZCZU ZAPASOWEGO, C/ W BIAŁKU ORGANIZM OSADZI W TKANCE TŁUSZCZOWEJ NAJMNIEJ TŁUSZCZU ZAPASOWEGO No to już wiem,że nie zaliczyłbym semestru Jednak w pierwszej kolejności musiałbym przebrnąć przez studia dietetyczne he he www.pzd.sggw.pl/wyklady/POZIOM_ZYWIENIA.pdf
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
30g styka?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gramy na kg itp, traktuję jako ciekawostkę Jestem głodny,mam ochote na... jem B+T+mało lub wcale Ww
|
|
|
|
|
|
|
|
|