vigo
Go
|
Naturalny bloker Miostatyny, czyli folistatyna występuje w zapłodnionych kurzych jajach. Może by popróbować, i tak trochę się tego zjada, znaczy żółtek
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Naturalny bloker Miostatyny, czyli folistatyna występuje w zapłodnionych kurzych jajach. Może by popróbować, i tak trochę się tego zjada, znaczy żółtek W mięsie i organach też, ale to peptyd, strawi się. Podskórne iniekcje i endogenna produkcja.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wez ty juz nie czytaj tych medycznych gazet
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale to całkiem ciekawe, bo nic nie wiedziałem o tej folistatynie, a tak sobie poczytam... Za moich czasów jeszcze o tym nie uczyli, albo mi z pamięci wypadło.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wez ty juz nie czytaj tych medycznych gazet Miostatyna jest też ciekawa z mojego punktu widzenia, bardziej niż te kulturystyczne pierdoły Są trzy rodzaje włókien mięśniowych: -wolnokurczliwe, typ I -umiarkowanie szybkokurczliwe, typ IIA -bardzo szybkokurczliwe, typ IIX Włókna szybkokurczliwe kurczą się cztery razy szybciej niż wolnokurczliwe, co sprawia, że wytwarzają znacznie większą moc. Obniżenie działania miostatyny powoduje zmianę około 1/5 włókien wolnokurczliwych na bardzo szybko kurczliwe. Więcej siły i mocy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Mięsień" typu I-go zdecyduje kiedyś o przetrwaniu, co jest obecnie nieco atawistyczną prognozą.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Mięsień" typu I-go zdecyduje kiedyś o przetrwaniu, co jest obecnie nieco atawistyczną prognozą.
Tych mamy najwięcej. A maratończycy jeszcze więcej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nigdy tak daleko nie siegalem do tylu podczas wymachu. Te nowe "hardstyle" to ledwo do linii nog dobijaja
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Nigdy tak daleko nie siegalem do tylu podczas wymachu. Te nowe "hardstyle" to ledwo do linii nog dobijaja
Ja czasem tak robię, ale częściej schodzę tylko do ćwierćprzysiadu. A te HS to o d... potłuc, dla mnie oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tez pare razy probowalem tych HS i jakos tak nie bardzo to widze, wiem, ze na pewno moge ich zrobic duzo wiecej, choc opis na stronie CKB polska sugrowal, ze sa cwaniaki co zrobia 100 klasycznych a po 20 HS beda "lezec na ziemi i lapac powietrze jak ryba". No jednak wole taki wymach jak robi Cotter.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tez pare razy probowalem tych HS i jakos tak nie bardzo to widze, wiem, ze na pewno moge ich zrobic duzo wiecej, choc opis na stronie CKB polska sugrowal, ze sa cwaniaki co zrobia 100 klasycznych a po 20 HS beda "lezec na ziemi i lapac powietrze jak ryba". No jednak wole taki wymach jak robi Cotter.
A jak on robi? Rzadko mi się chce robić wymach, rwanie mi jakoś wychodzi
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Gudrii gdzies tam wklejal, w temacie na ostatnich stronach.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
2-3g po to,aby sila byla. Mase mozna budowac na 0,8 he he Święta prawda, i po to by agresja treningowa była. Jak wojownicy w Sparcie, chociaż oni też pewno wege byli Odkopałem ten artefakt dlatego, że odwiedził mnie kolega, który zupełnie przez przypadek nabrał 8 kilo niemal czystych mięśni w kwartał. Nie poznałem jak wszedł Zmienił pracę i dlatego "sama" dieta mu się zmieniła(zmniejszył nieco białko, ale dowalił ponad dwukrotnie węgli) i ograniczył treningi w siłowni z 4 do 2, za to zwiększył objętość jednostki. Dodam, że to wytrenowany chłopak z kilkunastoletnim stażem. Do budowy mięsa to energia najważniejsza! Wymiana białek w mięśniach to rząd wielkości 0,5 roku, a zauważalny wzrost obserwujemy po dwóch tygodniach Ot zagwozdka, jak mawia JW...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gdy zmieniłem Job na bardziej fizyczną, z miejsca wskoczyło 6kg To od wungla,GLIKOGENU siła niet?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czuje sie lekko obolaly jak zaczalem treningi rozpoczynac od TGU. Zadne tam swingi i robienie wiatru, tylko wlasnie TGU mnie rozkreca maksymalnie, czuje wszystko od czubka glowy po podeszwy stop A dopiero potem reszta. Dzisiaj po TGU (naprzemiennie powtorzenia prawo-lewo a nie po 5 na kazda strone jednoczesnie) clean&press (bo jerk to podrzut?), potem rwanko (jak sie wyrobia te odciski to elegancko wchodza ) potem side press i wiatraki. Daja po skosach te wiatraki i sidepressy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czuje sie lekko obolaly jak zaczalem treningi rozpoczynac od TGU. Zadne tam swingi i robienie wiatru, tylko wlasnie TGU mnie rozkreca maksymalnie, czuje wszystko od czubka glowy po podeszwy stop A dopiero potem reszta. Dzisiaj po TGU (naprzemiennie powtorzenia prawo-lewo a nie po 5 na kazda strone jednoczesnie) clean&press (bo jerk to podrzut?), potem rwanko (jak sie wyrobia te odciski to elegancko wchodza ) potem side press i wiatraki. Daja po skosach te wiatraki i sidepressy. Nowy "program minimum" RKC to rwanie i TGU właśnie. Świetne ćwiczenie na matę. Clean & jerk to podrzut Po wiatrakach, skłony ze skrętem takie zabawne się wydają, nie?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Clean & jerk to podrzut tak dokladnie to chyba nadrzut i podrzut? na tym obrazku co wklejales wyzej nawet do rwania schodzi nogami ten facet. Po wiatrakach, skłony ze skrętem takie zabawne się wydają, nie? wtedy sie wydaja takimi prawdziwymi wiatrakami, do robienia wiatru hehe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie ten podrzut z nadrzutem mnie raził u Caculina. Może to kalka z nomenklatury rosyjskiej, trzeba by Dasny spytać. A może to swoista nazwa w giriewoj sporcie czy wreszcie wina tłumacza... W podnoszeniu ciężarów pierwszy takt podrzutu to zarzut, a drugi to wybicie góry lub podrzut, po prostu.
|
|
|
|
|
|
|
|