Radzio
Go
|
Kiedy zabawa z kolegami? Bo nie pamiętam dokładnie kiedy mam trzymać się za kciuk. Napisałem zabawa, bo już wiadomo, że nie wyścig. Nie przepadam za towarzystwem w ogóle, a jak już to wolę koleżanki Koleżanki potrafią dobrze "trzymać się za kciuk" Oczywiście chodzi o zabawę a nie wyścig. "Ja się nie ścigam, więc nikt mnie nie dogoni" Na rynnie jest dość miejsca i dla Ciebie. Ej, Radziu, Radziu, chyba kurde zrozumiałem!!! Dowcip o mruczkach? Osobiście uważam, że smaczny. Nie ma o co "strzelać focha". Pisałeś kiedyś, że jakiś konkurs sportowy zamierzasz czynnie odwiedzić i stąd takie rebusowe, samo wpędzające w potrzask pytanie. O! Ale mogło mi się tylko śnić, choć nie musiało.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też uważam ten kawał za udany Cieszę się, że Cię zrozumiałem, ot co. Bez focha. Chyba Ci się przyśniło jednak, a może zełgałem i nie pamiętam...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nic się nie stało, koszmary to jest ludzka rzecz- na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Poziom cukru na czczo w granicach 110-140mg% jest lepszym rozwiązaniem, niż gdyby wynosił 70-80mg%. Co więcej, wysoki poziom cukru świadczy pośrednio o wypełnieniu „mitochondrialnych magazynów” energią i jest to zjawisko, jak najbardziej korzystne dla optymalnych kulturystów.
A ja ostatnio po podczas cyklu od @Gavro robiłem cukiier i miałem 120 mg% .A norma teraz do 116 chyba , a tu prosze odpowiednio wypełniłem "mitochondrialne magazyny" .Ja cię kręcę .... ale numer ... A wiesz co dawniej pisano? Ja normalnie,nienormalnie dalej nie wierzę UWAGA cytuję "Zależność między mięśniową wydajnością pracy a stężeniem cukru we krwi w przypadkach nieprzyjmowania śniadań (wg Haggarda i Greenwooda) -85-90mg% cukru ,wydajność pracy 20,5% -170mg% ; 26% Zależność miedzy stężeniem cukru we krwi a mięśniową wydajnością pracy (Bartleya i Chute) netto ~95mg%; 20,5% -160mg% ; 26,5% skądś ten "szczaw" musi się brać, co nie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poziom cukru na czczo w granicach 110-140mg% jest lepszym rozwiązaniem, niż gdyby wynosił 70-80mg%. Co więcej, wysoki poziom cukru świadczy pośrednio o wypełnieniu „mitochondrialnych magazynów” energią i jest to zjawisko, jak najbardziej korzystne dla optymalnych kulturystów.
A ja ostatnio po podczas cyklu od @Gavro robiłem cukiier i miałem 120 mg% .A norma teraz do 116 chyba , a tu prosze odpowiednio wypełniłem "mitochondrialne magazyny" .Ja cię kręcę .... ale numer ... A wiesz co dawniej pisano? Ja normalnie,nienormalnie dalej nie wierzę UWAGA cytuję "Zależność między mięśniową wydajnością pracy a stężeniem cukru we krwi w przypadkach nieprzyjmowania śniadań (wg Haggarda i Greenwooda) -85-90mg% cukru ,wydajność pracy 20,5% -170mg% ; 26% Zależność miedzy stężeniem cukru we krwi a mięśniową wydajnością pracy (Bartleya i Chute) netto ~95mg%; 20,5% -160mg% ; 26,5% skądś ten "szczaw" musi się brać, co nie? Które to lata?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja dzisiaj caly dzien wprawki kalisteniczne hehe, no i stanie na rekach. Teraz do planche robie przygotowania
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
A wiesz co dawniej pisano? Ja normalnie,nienormalnie dalej nie wierzę UWAGA cytuję "Zależność między mięśniową wydajnością pracy a stężeniem cukru we krwi w przypadkach nieprzyjmowania śniadań (wg Haggarda i Greenwooda) -85-90mg% cukru ,wydajność pracy 20,5% -170mg% ; 26% Zależność miedzy stężeniem cukru we krwi a mięśniową wydajnością pracy (Bartleya i Chute) netto ~95mg%; 20,5% -160mg% ; 26,5% skądś ten "szczaw" musi się brać, co nie? Które to lata? Takie to istotne jest? 75 lata ubiegłego wieku
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dosyć ważne, bo wystarczyło niecałe 40 lat i patrz co się porobiło...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam przed oczami słownik medyczny z 63 roku. Prawidłowy poziom cukru jest między 80 a 160 mg%. Powyżej jest cukromocz poniżej osłabienie z zawrotami głowy.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czyli w górę mniej więcej do progu nerkowego. Z kolei w latach 90-tych uczono że prawidłowy poziom glukozy to 60 do 140mg/dl.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A co na to górale,... ci z "maczu pikczu". Na przykład
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli w górę mniej więcej do progu nerkowego. Z kolei w latach 90-tych uczono że prawidłowy poziom glukozy to 60 do 140mg/dl.
Albo to zmowa farmacji, albo sobie syndromy wyhodowaliśmy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To, że normy zmieniono, to jest zagrywka farmacji, a syndromy to już paskudne jedzenie robi...jakże "potrzebne" węglowodany w korycie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj troche swingow i clean&jerk 5x5, jakos mi ta poranna kawa wszystko opoznia i potem nie mam czasu. No musze sobie dokupic ten drugi do pary.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No musze sobie dokupic ten drugi do pary.
Będzie 2x szybciej
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A w koszulce i rekawiczkach ze trzy razy nawet
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja dziś zrobiłem dwa obwody:
wymach oburącz x 20 wymach jednorącz x 10 side press x 5 bent press x 5 zarzut jednorącz x 10 podrzut jednorącz x 10 wyciskanie stojąc x 10 rwanie jednorącz x 10 TGU x 3
Nie lubię jakoś obwodów, wolę bloki.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W marcowym numerze Miesięcznika OPTYMALNI kolejna część tekstu Mariusza.
|
|
|
|
|
|
|
|