Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2347045 razy)
|
grenis
Go
|
Jasne Mialem na mysli to, ze jak zaczalem pic przytulna (u)hatke to zauwazylem duzy progres i w szybkosci, i sile i cos tam na masie. Teraz "zrobic" ze smakiem stosunek BiT 3,xx to nie problem jaki bylby np. na samym masle czy smalcu. Uhatka mi wchodzi jak noz w maslo. Gesta Piatnica czy President zapaychala mnie lekko i dluzej siedziala mi na zaladku.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
żal nie (s)korzystać z 2-3 kubeczków per day przy intensywnym trybie pracy ja ma wypracowaną swoją formułę per day: shaker 0,8l do niego 600ml smietanki 30% + 200ml jogurtu owocowego (dla smaku i węgli) - dla mnie bomba
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
żal nie (s)korzystać z 2-3 kubeczków per day przy intensywnym trybie pracy ja ma wypracowaną swoją formułę per day: shaker 0,8l do niego 600ml smietanki 30% + 200ml jogurtu owocowego (dla smaku i węgli) - dla mnie bomba O, i takie coś będzie świetne i jako pre i postworkout meal.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
żal nie (s)korzystać z 2-3 kubeczków per day przy intensywnym trybie pracy ja ma wypracowaną swoją formułę per day: shaker 0,8l do niego 600ml smietanki 30% + 200ml jogurtu owocowego (dla smaku i węgli) - dla mnie bomba szamiesz taką ilość 0,8L przed treningiem, w trackie i po? ja bym jogurt zamienił na maślaneczkę,ale taką bez mleka z proszku http://www.forummleczarskie.pl/RAPORTY/252/
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
szamię w zależności od potrzeb. Można i z maślanką, tylko smakowo - bez cukru - to już nie to. Bo przecież wiadomo nie od dzisiaj że "cukier krzepi"
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Chodziło mi raczej o to, czy z tych 0,8L ;0,2L przed treningiem, 0,2L w trakcie i 0,4L po
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Mariusz, podpuszczasz mnie? Oj nie ładnie . Przeca wiadomo że należy jeść kiedy się jest głodnym. Dlatego może być tak jak napisałeś powyżej, a może być że wypiję po/przed treningiem. W trakcie staram się nie pić, poza wodą. Aczkolwiek przy wyczerpującym treningu zwłaszcza z udziałem MC lub przysiadów, zawsze staram się golnąć ze 2 sety shake śnietankowego przed. Bez tego po treningu mam problemy z "dojściem" do siebie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mariusz, podpuszczasz mnie? Oj nie ładnie . Przeca wiadomo że należy jeść kiedy się jest głodnym. Dlatego może być tak jak napisałeś powyżej, a może być że wypiję po/przed treningiem. W trakcie staram się nie pić, poza wodą. Aczkolwiek przy wyczerpującym treningu zwłaszcza z udziałem MC lub przysiadów, zawsze staram się golnąć ze 2 sety shake śnietankowego przed. Bez tego po treningu mam problemy z "dojściem" do siebie. Przy robieniu sylwetki, płynny posiłek przedtreningowy, jest bardzo wskazany. Mariusz to kiedyś tłumaczył fajnie, że organizm lubi brać z przewodu pokarmowego, bardziej, niż sięgać do zapasów. Zyon miał doświadczenia ze śmietanką przed treningiem z ciężarami, trzeba go zapytać o zdanie. Śmiem twierdzić, że odrobina śmietanki, żółtko i szczypta cukru(nie potrzeba wypijać galonu)będzie jeszcze lepsza od śmietanki souté
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wariantów trochę jest,każdy musi sobie samodzielnie obadać .
|
|
|
|
|
|
|
zbiggy
Go
|
czytam teraz "Power to the People" i widzę Gavro że masz podobne podejście do PT ale co pozostaje dla takich jak ja - mam zaalokowane powiedzmy 2x 60 min w tygodniu na treningi, a nawet gdybym miał w domu siłkę to powiem że pewnie by mi się nie chciało kilka razy dziennie robić np. po 15 minut. czyli rozumiem, że dla mnie pozostaje trening wysokowolumenowy, który zrobi ze mnie niedźwiedzia?? (co zresztą i tak słabo idzie w moim wieku)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
czytam teraz "Power to the People" i widzę Gavro że masz podobne podejście do PT ale co pozostaje dla takich jak ja - mam zaalokowane powiedzmy 2x 60 min w tygodniu na treningi, a nawet gdybym miał w domu siłkę to powiem że pewnie by mi się nie chciało kilka razy dziennie robić np. po 15 minut. czyli rozumiem, że dla mnie pozostaje trening wysokowolumenowy, który zrobi ze mnie niedźwiedzia?? (co zresztą i tak słabo idzie w moim wieku) Sam sobie odpowiedziałeś Skoro masz tylko 2 x godzina, to wykorzystuj to co masz. W takim przypadku metoda ciężkoatletyczna w krótkich cyklach 4-5 tygodniowych. Ale zdaje się Tobie na sile specjalnie nie zależy, poza tym, jak napisałeś nie chce Ci się... Standardowe 5x5 Billa Starra bym tu widział, albo ten ruski niedźwiedz, bo pewno Ci się spodobał. Mój kumpel, ma jeszcze gorzej, bo ma tylko 90 minut w poniedziałek Robi więc przez półtorej godziny przysiady, ciągi i GM, 6x6, a przez pozostałe dni tygodnia szlifuje pompki na jednej ręce. Bez wykrętów.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
noż kurdę, siedzę sobie grzebię po necie i widzę Mariusz że nieźle zamąciłes. Widzę twoje uwagi w menshealth, sportacademy i paru innych. Środowisko wrze
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
noż kurdę, siedzę sobie grzebię po necie i widzę Mariusz że nieźle zamąciłes. Widzę twoje uwagi w menshealth, sportacademy i paru innych. Środowisko wrze Prawda? Ten wirus już się rozprzestrzenia od jakiegoś czasu. Może zdrowo przechorują?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
@Gavro ja proponuję napisać taki referacik w stylu @Mariuszowego "Kulturysty optymalnego od kuchni" - jak trenować żeby : zwiększyć siłę , masę , wydolność itd.... Nikt się nie obrazi A wielu wie że masz POJĘCIE ... Byłby niezły zestaw ....
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
@Chill, nawet gdyby mi się chciało, to nie mam skąd wziąć linków A bez linków, nikt dzisiaj nie uwierzy na słowo, że gdzieś w książce jest
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Eeee tam , ja ufam , z takim stażem Panie.... nie ma nawet za miedzą bliższą czy dalszą konkurencji- odpada w przedbiegach ... Nie no tylko tak sobie ....marzę ... haha A to bedę męczył na PW niedługo
|
|
|
|
|
|
|
|
|