forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-18, 09:34:29

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669559 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2347062 razy)
grenis
Go

Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1580 : 2013-03-09, 13:56:03 »

Jasne  Very Happy
Mialem na mysli to, ze jak zaczalem pic przytulna (u)hatke to zauwazylem duzy progres i w szybkosci, i sile i cos tam na masie. Teraz "zrobic" ze smakiem stosunek BiT 3,xx to nie problem jaki bylby np. na samym masle czy smalcu.
Uhatka mi wchodzi jak noz w maslo. Gesta Piatnica czy President zapaychala mnie lekko i dluzej siedziala mi na zaladku.
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1581 : 2013-03-09, 13:59:31 »

żal nie (s)korzystać Razz z 2-3 kubeczków per day  Very Happy przy intensywnym trybie pracy  Cool

ja ma wypracowaną swoją formułę per day: shaker 0,8l do niego 600ml smietanki 30% + 200ml jogurtu owocowego (dla smaku i węgli) - dla mnie bomba
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41592

« Odpowiedz #1582 : 2013-03-09, 14:11:10 »

żal nie (s)korzystać Razz z 2-3 kubeczków per day  Very Happy przy intensywnym trybie pracy  Cool

ja ma wypracowaną swoją formułę per day: shaker 0,8l do niego 600ml smietanki 30% + 200ml jogurtu owocowego (dla smaku i węgli) - dla mnie bomba
O, i takie coś będzie świetne i jako pre i postworkout meal.
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1583 : 2013-03-09, 15:26:09 »

szamiesz taką ilość 0,8L przed treningiem, w trackie i po? Smile
ja bym jogurt zamienił na maślaneczkę,ale taką bez mleka z proszku Razz  http://www.forummleczarskie.pl/RAPORTY/252/
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1584 : 2013-03-09, 16:43:23 »

szamię w zależności od potrzeb. Można i z maślanką, tylko smakowo - bez cukru - to już nie to. Bo przecież wiadomo nie od dzisiaj że "cukier krzepi"  Smile
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1585 : 2013-03-09, 16:47:18 »

Chodziło mi raczej o to, czy z tych 0,8L ;0,2L przed treningiem, 0,2L w trakcie i 0,4L po Smile
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1586 : 2013-03-09, 16:56:36 »

Mariusz, podpuszczasz mnie? Oj nie ładnie  Smile. Przeca wiadomo że należy jeść kiedy się jest głodnym. Dlatego może być tak jak napisałeś powyżej, a może być że wypiję po/przed treningiem. W trakcie staram się nie pić, poza wodą. Aczkolwiek przy wyczerpującym treningu zwłaszcza z udziałem MC lub przysiadów, zawsze staram się golnąć ze 2 sety shake śnietankowego przed. Bez tego po treningu mam problemy z "dojściem" do siebie.
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1587 : 2013-03-09, 17:02:22 »

Zapytuję, ponieważ może się to przydać tym ,co startują z ŻO w bojach siłowych,wytrzymałościowych, podglądają a robią inaczej Smile Very Happy
Moje zamiary nie są niecne  Very Happy  Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1588 : 2013-03-09, 17:09:19 »

Mariusz, podpuszczasz mnie? Oj nie ładnie  Smile. Przeca wiadomo że należy jeść kiedy się jest głodnym. Dlatego może być tak jak napisałeś powyżej, a może być że wypiję po/przed treningiem. W trakcie staram się nie pić, poza wodą. Aczkolwiek przy wyczerpującym treningu zwłaszcza z udziałem MC lub przysiadów, zawsze staram się golnąć ze 2 sety shake śnietankowego przed. Bez tego po treningu mam problemy z "dojściem" do siebie.
Przy robieniu sylwetki, płynny posiłek przedtreningowy, jest bardzo wskazany.
Mariusz to kiedyś tłumaczył fajnie, że organizm lubi brać z przewodu pokarmowego, bardziej, niż sięgać do zapasów.
Zyon miał doświadczenia ze śmietanką przed treningiem z ciężarami, trzeba go zapytać o zdanie.
Śmiem twierdzić, że odrobina śmietanki, żółtko i szczypta cukru(nie potrzeba wypijać galonu)będzie jeszcze lepsza od śmietanki souté  Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1589 : 2013-03-09, 17:15:20 »

Wariantów trochę jest,każdy musi sobie samodzielnie obadać .  Very Happy
zbiggy
Go

Email
« Odpowiedz #1590 : 2013-03-09, 18:05:09 »

czytam teraz "Power to the People" i widzę Gavro że masz podobne podejście do PT Smile

ale co pozostaje dla takich jak ja - mam zaalokowane powiedzmy 2x 60 min w tygodniu na treningi, a nawet gdybym miał w domu siłkę to powiem że pewnie by mi się nie chciało kilka razy dziennie robić np. po 15 minut.

czyli rozumiem, że dla mnie pozostaje trening wysokowolumenowy, który zrobi ze mnie niedźwiedzia?? Wink
(co zresztą i tak słabo idzie w moim wieku)
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1591 : 2013-03-09, 18:36:58 »

czytam teraz "Power to the People" i widzę Gavro że masz podobne podejście do PT Smile

ale co pozostaje dla takich jak ja - mam zaalokowane powiedzmy 2x 60 min w tygodniu na treningi, a nawet gdybym miał w domu siłkę to powiem że pewnie by mi się nie chciało kilka razy dziennie robić np. po 15 minut.

czyli rozumiem, że dla mnie pozostaje trening wysokowolumenowy, który zrobi ze mnie niedźwiedzia?? Wink
(co zresztą i tak słabo idzie w moim wieku)
Sam sobie odpowiedziałeś Very Happy
Skoro masz tylko 2 x godzina, to wykorzystuj to co masz.
W takim przypadku metoda ciężkoatletyczna w krótkich cyklach 4-5 tygodniowych.
Ale zdaje się Tobie na sile specjalnie nie zależy, poza tym, jak napisałeś nie chce Ci się...
Standardowe 5x5 Billa Starra bym tu widział, albo ten ruski niedźwiedz, bo pewno Ci się spodobał.
Mój kumpel, ma jeszcze gorzej, bo ma tylko 90 minut w poniedziałek Very Happy
Robi więc przez półtorej godziny przysiady, ciągi i GM, 6x6, a przez pozostałe dni tygodnia szlifuje pompki na jednej ręce.
Bez wykrętów.
vigo
Go

Email
« Odpowiedz #1592 : 2013-03-09, 18:39:06 »

noż kurdę, siedzę sobie grzebię po necie i widzę Mariusz że nieźle zamąciłes. Widzę twoje uwagi w menshealth, sportacademy i paru innych. Środowisko wrze  Very Happy
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1593 : 2013-03-09, 18:48:35 »

noż kurdę, siedzę sobie grzebię po necie i widzę Mariusz że nieźle zamąciłes. Widzę twoje uwagi w menshealth, sportacademy i paru innych. Środowisko wrze  Very Happy
Prawda?
Ten wirus już się rozprzestrzenia od jakiegoś czasu.
Może zdrowo przechorują?
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1594 : 2013-03-09, 20:06:41 »

chill
Go

Email
« Odpowiedz #1595 : 2013-03-09, 20:11:03 »

@Gavro ja proponuję napisać taki referacik w stylu @Mariuszowego "Kulturysty optymalnego od kuchni" -  jak trenować żeby : zwiększyć siłę , masę , wydolność itd.... Smile  Laughing

Nikt się nie obrazi Wink

A wielu wie że masz POJĘCIE  Very Happy Wink ...

Byłby niezły zestaw ....  Very Happy

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1596 : 2013-03-09, 20:14:07 »

Namawiałem do tego Gavro,ale nie miałem siły przebicia. Moje klocki som drewniane, a jago Lego Technics  Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1597 : 2013-03-09, 20:15:40 »

@Chill, nawet gdyby mi się chciało, to nie mam skąd wziąć linków Very Happy
A bez linków, nikt dzisiaj nie uwierzy na słowo, że gdzieś w książce jest Laughing
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1598 : 2013-03-09, 20:18:24 »

A bez linków, nikt dzisiaj nie uwierzy na słowo, że gdzieś w książce jest Laughing
A masz jakieś badania w tym temacie? Jak nie, to nic nie wiesz.......  Very Happy  Cool
chill
Go

Email
« Odpowiedz #1599 : 2013-03-09, 20:20:24 »

Eeee tam , ja ufam , z takim stażem Panie.... nie ma nawet za miedzą bliższą czy dalszą konkurencji- odpada w przedbiegach ...  Very Happy

Nie no tylko tak sobie ....marzę ... haha  Very Happy

A to bedę męczył na PW niedługo Wink
Strony: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.047 sekund z 20 zapytaniami.