Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2347131 razy)
|
vigo
Go
|
Gavro, olać linki, kompiluj z głowy i z doświadczenia. My przetestujemy. Jakiś plan na masę mięśniową ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A bez linków, nikt dzisiaj nie uwierzy na słowo, że gdzieś w książce jest A masz jakieś badania w tym temacie? Jak nie, to nic nie wiesz....... Dotknąłeś sedna. Lata temu (zauważyliście, że wszystko co dobre zaczyna się od "lata temu") wszystko napisali Werkoszański i Zaciorski. Reszta tylko powtarza, tak samo jak ja. Ale na pytania odpowiem, jeśli tylko będę znał odpowiedź. Z treningiem siłowym jest podobnie jak z dietą optymalną: jeśli nie rozumiesz tak jak jest, to nie zrozumiesz, choćbym ci nie wiem ile tłumaczył
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gavro,ale Ty na LC z siłówką (PB w martwym 310kg) już od 10 lat lecisz. Popraw mnie jak się mylę. Nie można nie wykorzystać takiego doświadczenia i potencjału. Jka przyjdzie stosowny "kwartał" obgadamy sprawę przy pół litrze kawy . Nie zapomnij tylko dać znać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro, olać linki, kompiluj z głowy i z doświadczenia. My przetestujemy. Jakiś plan na masę mięśniową ? Dziesiątki. Może Ty ułóż, a ja ocenię i skoryguję Nie znam Cię, a więc Twoich problemów medycznych, złamań, wad postawy, starych kontuzji, na jakim jesteś poziomie nie wiem, jakie ćwiczenia lubisz, których nie, jakie masz cele krótkoterminowe i te dalsze, jak u Ciebie z poziomami hormonów, regeneracją, praca, rodzina, zajęcia dodatkowe, rytm dobowy, temperatura ciała i wiele innych To bardzo trudne i bardzo proste pytanie zarazem.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No i to już pokazuje jak profesjonalnie podchodzisz do tematu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro,ale Ty na LC z siłówką (PB w martwym 310kg) już od 10 lat lecisz. Popraw mnie jak się mylę. Nie można nie wykorzystać takiego doświadczenia i potencjału. Jka przyjdzie stosowny "kwartał" obgadamy sprawę przy pół litrze kawy . Nie zapomnij tylko dać znać. Mylisz się, Mariusz, można Nie mam żadnej misji, internetowych mundrołków od siłki jest już opór. Nie jestem też nic winien nikomu, ani krajowi Oczywiście mogę się trzymać jakiś założeń i zdawać regularnie relację, póki mi to będzie sprawiało frajdę, ale ani chwili dłużej.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
eech, te sfd-y, pamietam jakies 7-8 lat temu pojawil sie watek o tluszczowym LC dla pakerkow. Watek na paredziesiat stron, kupa podniety i wodotryskow. Potem temat umarl, znowu kurczaki, ryz, kreatynka no i - oczywiscie - dla wtajemniczonych SAA i teraz ponownie ekscytacja tluszczowka. I tak w kolo macieju Panie . Sinusoida zycia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A już nie wyryli? Przecież jestem Gavroche, syn Kwaśniewskiego I taki Gapcio weźmie i zrozumie po swojemu duże ciężary i trening dwa razy dziennie i krzywdę se zrobi, a potem będzie miał pretensje do garbatego, że ma proste dzieci
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj smarowalem gwinty z nudow, co 45minut-godzina po 30-50 pompek, heh emialem nic nie robic ale tak czytalem i pomyslalem, ze sobie posmaruje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
A już nie wyryli? Przecież jestem Gavroche, syn Kwaśniewskiego I taki Gapcio weźmie i zrozumie po swojemu duże ciężary i trening dwa razy dziennie i krzywdę se zrobi, a potem będzie miał pretensje do garbatego, że ma proste dzieci A jak miażdżycy, niedoborów się na bawi, bo warzyw i ryb nie jada, to dzieci nie będzie, nic nie będzie...... Ola boga
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dzisiaj smarowalem gwinty z nudow, co 45minut-godzina po 30-50 pompek, heh emialem nic nie robic ale tak czytalem i pomyslalem, ze sobie posmaruje
Z masłem ta kawa, czy może ze śmietanką? Też przed chwilą posmarowałem co nieco przed pójściem spać
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jak miażdżycy, niedoborów się na bawi, bo warzyw i ryb nie jada, to dzieci nie będzie, nic nie będzie...... Ola boga Taki niedoboru miażdżycy się nabawi to "kaplica"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Z masłem ta kawa, czy może ze śmietanką? Też przed chwilą posmarowałem co nieco przed pójściem spać z maslem, ze smietanka jest kompletnie bez smaku
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zbiggy
Go
|
siema Zyon dalej pijesz kawę z masłem? próbowałem, może jako szybkie kalorie to jest OK, ale kawą to ciężko nazwać Gavro, mam takie przemyślenie w zw. z tym że zagajają Cię ludki o programy na masę żeby przejść np. z 60 kilo na 80 kilo wagi to trzeba jeść jeść jeść - kilka razy więcej niż delikwent je do tej pory. ćwiczenia to tylko dodatek żeby wytworzyć hormony które będą syntezować mięśnie zamiast magazynować tłuszcz. Zatem ja bym tłumaczenie jak "rosnąć" zaczął od wytłumaczenia że trzeba jeść tyle żeby w ciągu miesiąca przybyło co najmniej 5 kilo (mięśnie albo i nie - jeżeli nic nie przybyło to żadne ćwiczenia nie pomogą) a potem dopiero można się zastanawiać czy wybrać super squat czy MC czy coś jeszcze innego
|
|
|
|
|
|
|
zbiggy
Go
|
no może "co najmniej 5 kilo / miesiąc" to trochę mnie poniosło ale co myślisz o takim ujęciu tematu?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
siema Zyon dalej pijesz kawę z masłem? próbowałem, może jako szybkie kalorie to jest OK, ale kawą to ciężko nazwać Tak, wrocilem po zimie do rocket coffee A dlaczego ciezko mowisz? Wg mnie jest doskonala, kupuje taka "dedykowana" kawae, bo niedawno odkrylem wypalarnie, parze w aeropressie, uzywam metalowych filtrow, smak tej kawy to poezja. Zauwazylem, ze podejrzeanie duzo znajomych , zwlaszcza kolezanek wpada tak sobie i prosi o kawke Na pewno rano, na czczo i przed treningiem daje sporego speeda, nawet zaczalem wstawac pol godziny wcesniej, zeby odbyc ten rytual parzenia i picia. Niedlugo bede o 5 wstawal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zbiggy
Go
|
Tak, wrocilem po zimie do rocket coffee A dlaczego ciezko mowisz? Wg mnie jest doskonala, kupuje taka "dedykowana" kawae, bo niedawno odkrylem wypalarnie, parze w aeropressie, uzywam metalowych filtrow, smak tej kawy to poezja. do samej kawy, zwłaszcza świeżo palonej, z aero (nie mam, ale wiele dobrego słyszałem) nie mam nic (kto ma?) - miałem tylko na myśli sprofanowanie smaku kulą masła
|
|
|
|
|
|
|
|
|