forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-18, 08:29:18

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669558 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2347003 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41592

Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1620 : 2013-03-10, 15:19:49 »

siema Zyon Smile
dalej pijesz kawę z masłem? próbowałem, może jako szybkie kalorie to jest OK, ale kawą to ciężko nazwać Smile

Gavro,
mam takie przemyślenie w zw. z tym że zagajają Cię ludki o programy na masę
żeby przejść np. z 60 kilo na 80 kilo wagi to trzeba jeść jeść jeść - kilka razy więcej niż delikwent je do tej pory.
ćwiczenia to tylko dodatek żeby wytworzyć hormony które będą syntezować mięśnie zamiast magazynować tłuszcz.
Zatem ja bym tłumaczenie jak "rosnąć" zaczął od wytłumaczenia że trzeba jeść tyle żeby w ciągu miesiąca przybyło co najmniej 5 kilo (mięśnie albo i nie - jeżeli nic nie przybyło to żadne ćwiczenia nie pomogą)
a potem dopiero można się zastanawiać czy wybrać super squat czy MC czy coś jeszcze innego
Masę robi się w kuchni.
To oczywiste.
Jak piszę: wywalić źródło energii(Ww lub T)pod sufit, to mam na myśli 5-7 krotność B/kg wagi.
Ale, podejrzewam groch o ścianę, jak i w wielu innych punktach.
Długość przerw, brak upadku, progresja czy zmiana ćwiczeń to wolna amerykanka.
W efekcie mój plan po "delikatnych" przeróbkach zainteresowanego, pierwowzoru nie przypomina ni cholery.
Za to bajeranckie i wypasione plany mistrzów z kolorowych pisemek, to dopiero czad!
Dlatego nie chce mi się walczyć z wiatrakami, zamiast jeść i trenować jak facet, lepiej się brandzlować na maszynach i pić serwatkę...
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1621 : 2013-03-10, 16:17:20 »

serwatka spoko jest,a szczegolnie oxidation leucine. A to wszystko tylko za >100zl Very Happy
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1622 : 2013-03-10, 18:15:39 »

Tak, wrocilem po zimie do rocket coffee Smile A dlaczego ciezko mowisz?

Wg mnie jest doskonala, kupuje taka "dedykowana" kawae, bo niedawno odkrylem wypalarnie, parze w aeropressie, uzywam metalowych filtrow, smak tej kawy to poezja.
do samej kawy, zwłaszcza świeżo palonej, z aero (nie mam, ale wiele dobrego słyszałem) nie mam nic (kto ma?) - miałem tylko na myśli sprofanowanie smaku kulą masła Smile
Profanowanie to jest dodawanie cukru i innych zabielaczy Very Happy Dodanie masla subtelnie podkresla aromat, delikatnie wysmukla body kawy i nadaje jej aksamitej oleistosci. Piekielna moc nie wydaje sie taka dzika i brutalna w swej nieposkormionej gorzkosci ale raczej cywilizowana i elegancka niczym James Bond. Maslo uwydatnia te cechy, podkresla je i jednoczesnie dodaje wlasny charakter oraz zbawienna moc siebie oraz kwasow tluszczowych.  Po prostu KAWA  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72202

« Odpowiedz #1623 : 2013-03-10, 18:32:34 »

Ciekawe jaka firma Ciebie sponsoruje... Rolling Eyes Laughing Może jakaś czeska "Kawiczku z masiczku"... Rolling Eyes

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1624 : 2013-03-10, 18:44:18 »

Wg mnie jest doskonala, kupuje taka "dedykowana" kawae, bo niedawno odkrylem wypalarnie, parze w aeropressie, uzywam metalowych filtrow, smak tej kawy to poezja.
do samej kawy, zwłaszcza świeżo palonej, z aero (nie mam, ale wiele dobrego słyszałem) nie mam nic (kto ma?) - miałem tylko na myśli sprofanowanie smaku kulą masła Smile
Profanowanie to jest dodawanie cukru i innych zabielaczy Very Happy Dodanie masla subtelnie podkresla aromat, delikatnie wysmukla body kawy i nadaje jej aksamitej oleistosci. Piekielna moc nie wydaje sie taka dzika i brutalna w swej nieposkormionej gorzkosci ale raczej cywilizowana i elegancka niczym James Bond. Maslo uwydatnia te cechy, podkresla je i jednoczesnie dodaje wlasny charakter oraz zbawienna moc siebie oraz kwasow tluszczowych.  Po prostu KAWA  Laughing Laughing
Nie ważne z jakim dodatkiem, ważne, że z kofeiną.
Kawa z kofeiną podnosi poziom testosteronu, obniża poziom estradiolu.
Kawa, ale tylko z kofeiną działa jak naturalny inhibitor aromatazy oraz wpływa na poziom globuliny wiążącej hormony płciowe donosi ostatni nr "Steroids".
Na zdrowie!
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1625 : 2013-03-10, 19:11:43 »

Zyon Ty powinieneś książki kucharskie pisać. Ewentualnie prowadzić sklep z kawą. A w marketingu to Ty nie pracujesz przypadkiem? Rolling Eyes Dzika i brutalna, no , no, nieposkromiona gorzkość. Chyba dziś nie zasnę. Laughing
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1626 : 2013-03-10, 19:20:34 »

Od samego czytania o kawie? Very Happy

Laughing Kiedys pracowalem w marketingu  Very Happy

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1627 : 2013-03-10, 19:29:43 »

Tak.  Razz No, przecież zastosowałeś marketing sensoryczny.
Co prawda "body kawy" i hi,hi "aksamitna oleistość" brzmią dość oryginalnie, ale powodują niejakie dreszcze.  Laughing Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1628 : 2013-03-10, 19:33:48 »

A potem na deser post Gavroche'a taki pragmatyczny , endokrynologiczny  Laughing Laughing. Kurka wodna a może sobie zrobię kawę. Rolling Eyes
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1629 : 2013-03-10, 20:01:23 »

Tak.  Razz No, przecież zastosowałeś marketing sensoryczny.
Co prawda "body kawy" i hi,hi "aksamitna oleistość" brzmią dość oryginalnie, ale powodują niejakie dreszcze.  Laughing Laughing
Taka zmysłowa z Ciebie babeczka?
Proszę, jak karkówka z masłem działa  Laughing
W takim razie od kawy lepsze wino...
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1630 : 2013-03-10, 20:06:16 »

Od kawy lepsze słowa i skojarzenia.  Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1631 : 2013-03-10, 20:13:17 »

Ciepły i wilgotny szept, docierający do głębi rozedrganego jestestwa ?
Rozumiem teraz reakcję na używane wody płodowe Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1632 : 2013-03-10, 20:17:47 »

Laughing
Szybko chwytasz.
Blade
Go

Email
« Odpowiedz #1633 : 2013-03-10, 20:53:15 »

Ciepły i wilgotny szept, docierający do głębi rozedrganego jestestwa ?
Rozumiem teraz reakcję na używane wody płodowe Laughing
Kurczę, moment mnie nie było a tu taka różowa landrynka?Wink
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1634 : 2013-03-11, 14:54:54 »

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1635 : 2013-03-11, 17:06:36 »

"Enhanced amino acid sensitivity of myofibrillar protein synthesis persists for up to 24 h after resistance exercise in young men" Burd N.A., et al. oraz "Protein requirements and supplementation in strenght sports" Phillips S.M.
Badania sprzed dwóch lat, które zadają kłam lansowanemu poglądowi 2,5-3 g białka na kilogram wagi.
Z badań wynika, że zapotrzebowanie wynosi 1,2 g białka na kilogram masy ciała u osób zaawansowanych oraz 1,5-1,7 g na kilogram masy ciała u osób początkujących.
Jeżeli wziąć pod uwagę "wydajność rzeźną" o której wspominał Admin, może być jeszcze mniej.
"Effect of glucose supplement timing on protein metabolism after resistance training" Roy B.D., et al.
Silny ochronny wpływ pozabiałkowych źródeł energii na mięśnie, ze wskazaniem na wyższy poziom cukru we krwi.
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1636 : 2013-03-11, 21:00:41 »

Co Gavro już się "psychicznie szykujesz " na niskie spożycie białka BiT 1:3,5-4 oraz wysokie zukero na czczo 110-140mg% oraz nie jedzenie po wysiłku, gdy "brak potrzeby"  WinkLaughing Very Happy
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1637 : 2013-03-11, 21:02:44 »

Tylko jak sie teraz masowac?  Confused Z bialka masy nie ma, z wegli tez, z tluszczu? Czy moze z witamin i mineralow (miedz, zelazo i te sprawy?)

Work Buy Consume Die
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1638 : 2013-03-11, 21:06:53 »

To wiedzą tylko najstarsi gorole Very Happy
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1639 : 2013-03-11, 21:11:37 »

Trza czekac na powrot macka, on z pewnoscia dysponuje najswiezszymi badaniami  Laughing To nic ze myli surowice z moczem ale na pewno ma  Laughing

Work Buy Consume Die
Strony: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 20 zapytaniami.