MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co Gavro już się "psychicznie szykujesz " na niskie spożycie białka BiT 1:3,5-4 oraz wysokie zukero na czczo 110-140mg% oraz nie jedzenie po wysiłku, gdy "brak potrzeby" ? He,he,he, tak to wygląda? Troszkę tak Generalnie szukam usprawiedliwienia dla diety mojej i kolegów z pomostu, skąd takie zapotrzebowanie na białko, gdy cykl siłowy się rozkręca... Trafiam tylko na badania kulturystów i trochę futbolistów amerykańskich, ale oni ćwiczą tak samo. Jeśli trafią się badania na ciężarowcach olimpijskich, to mówią o wydatkowaniu energii, a nie rozkładzie GSO.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wszędzie podają że, jak energia, to z Ww lub T. A jak budulec to B Również nie natknąłem się na dobre opracowania. Może warto poszukać w jakiś zamierzchłych czasach, w historii XIX siłacze lub cofnąć się dalej do goryli (rasy czarnej)-właśnie czytam sobie Bastard`a?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Może poszperać u Franco Columbo?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może poszperać u Franco Columbo?
U Columbu natknąłem się na badanie na młodych trójboistach, dotyczące uzyskiwania białek z produktów naturalnych pożywienia oraz suplementów płynnych kazeiny i albuminy jaj. Spożywanie 2 g białek na kilo wagi z pożywienia, pozwalało czynić postępy i wykonywać ciężkie treningi 5 razy w tygodniu. Dostarczanie 0,5 g z pożywienia oraz 1,5 z suplementów, spowalniało regenerację i blokowało progres. Ale to już wiemy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przeglądałem "Bodybuilders nutrition book" by Franco, ale ten mały pasterz, niczego ciekawego( z mojej perspektywy )tam nie napisał.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja dostać u siebie nie mogę Szał robi na dzielnicy-żarcik Może jutro się uda Co to multi ławeczka?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj zakupiłem kolejna czesc Opty Kulturysty.... Co to jest?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dzisiaj zakupiłem kolejna czesc Opty Kulturysty.... Co to jest? Taki nowy miesięcznik o kulturystach, nie widziałeś w Empiku?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ściemniasz chyba...
|
|