Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2346967 razy)
|
Gavroche
|
3. Ciało Cię okłamuje, podchodź do jego sygnałów z rezerwą. poważnie ciekawe kiedy żyłka pęknie Stare szkoły najlepsze, a to dlatego, że sprawdzone na paru pokoleniach. Jak mnie grypa powali, to też wolę starodawne "askorbiniany i salicylany" niż te nowomodne Teraflu czy jak... Każdy autor programu popada w skrajności, bo musi być wyjątkowy, więc jeśli nie ma samodzielnego myślenia, to żyłka w końcu pęknie
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tacy "młodzi gniewni", co ....... Życie/praktyka weryfikuje wszystkie teorie,nieubłaganie
|
|
|
|
|
|
|
zbiggy
Go
|
Maniek poczytałem Twój tytułowy artykuł (jeszcze nie skończyłem bo wolno czytam hehe) mam taką oto uwagę do tego pasażu: "Zjadanie nadmiernej ilości białka (....). W pewnych warunkach może okazać się nawet szkodliwe dla zdrowia (Dieta Dunkana / Atkinsa)" i tak bez żadnego przypisu skąd pochodzi info o nadmiernej ilości białka (i jego szkodliwości, ale to już następny poziom piramidy) na diecie Atkinsa. O Dukanie się nie wypowiadam, bo nie znam (przy okazji błąd w nazwisku - powinno być Dukan a nie Dunkan) ale przeczytałem w swoim czasie książkę Atkinsa i nie pamiętam żeby tam były podane dokładne ilości białka metoda Atkinsa polegała na tym żeby zacząć od niskich węgli (20g) i potem dodawać po trochu aż dojdzie się do momentu w którym utrzymuje się waga należna - nie było tam mowy ile ma być białka względem tłuszczu. można by nawet rzec że DO jest szczególnym przypadkiem diety Atkinsa
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Życie polega na pozyskiwaniu a nie wydatkowaniu energii,dlatego należy wplyw na fosforylacje oksydacyjna wraz z dalszymi, towarzyszacymi 'zjawiskami' przyczynowo-skutkowymi w tym zaburzeniami psychicznymi. Po ostatnie lekturze doszedlem do wniosku,ze mloda rasa biala (11tys lat) slabo sobie radzi z nadmiarami za to calkiem,calkiem z fotosynteza np wit D
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Życie polega na pozyskiwaniu a nie wydatkowaniu energii,dlatego należy wplyw na fosforylacje oksydacyjna wraz z dalszymi, towarzyszacymi 'zjawiskami' przyczynowo-skutkowymi w tym zaburzeniami psychicznymi. Po ostatnie lekturze doszedlem do wniosku,ze mloda rasa biala (11tys lat) slabo sobie radzi z nadmiarami za to calkiem,calkiem z fotosynteza np wit D Może dlatego nasza rasa jest inna: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?action=printpage;topic=2367.0He,he,he.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Stworzenie Homo Sapiens nie obyło się jednak bez kłopotów. Na powyższy temat natrafiłem już dość dawno. Pisał o tym np. dr Jan Kwaśniewski w doskonałej książce pt. "Tłuste życie +
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Eskimo podobno "dobrze" sobie radzą z tymi ~300-350g białka człowiek nr IV chyba
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Życie polega na pozyskiwaniu a nie wydatkowaniu energii,dlatego należy wplyw na fosforylacje oksydacyjna wraz z dalszymi, towarzyszacymi 'zjawiskami' przyczynowo-skutkowymi w tym zaburzeniami psychicznymi. Po ostatnie lekturze doszedlem do wniosku,ze mloda rasa biala (11tys lat) slabo sobie radzi z nadmiarami za to calkiem,calkiem z fotosynteza np wit D Może dlatego nasza rasa jest inna: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?action=printpage;topic=2367.0He,he,he. Co robic? Jak odżywiac i „trenowac” mózg. Po pierwsze, według mnie należy przestac zatruwac swój mózg gliadyną. Przestac jeśc pszenicę, a najlepiej wszystkie zboża glutenowe - pszenica,żyto,jęczmień,owies. Owies jest najmniej toksyczny, prawie nieszkodliwy. Zwiększyc spożycie tłuszczów zwierzęcych (najlepsze paliwo dla mitochondriów komórkowych). Ograniczyc najlepiej do zera spożycie fruktozy (cukier,miód,soki,owoce) zalewającej szlaki mataboliczne wątroby. Fruktoza nie jest spalana przez człowieka. Organizm przetwarza ją na trójglicerydy i cholesterol. w wątrobie. Wg mnie spożycie glukozy (skrobii) powinno byc na pozomie około 200-250 gr na dobę, tłuszczu 100 gr, bałka 30 gr. W sprawach diety polecam książki Jana Kwaśniewskiego, szczególnie "Tłuste życie", ale tylko jako bazę. Zalecana przez niego ilośc węglowdanów jest niezwykle niska i dyskusyjna. Twierdzi on, że mózg nie potrzebuje glukozy do produkcji energii tylko odzyskuje z niego tlen przetwarzając glukozę na trójglicerydy ( w źle odżywionym organizmie). Do produkcji energii zużywa natomiast specjalne paliwo, wysokoenergetyczne związki fosforowe, pochodne ATP produkowane przez wątrobę. Teoria jest dyskusyjna. Teoria?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj siedzę w domu i robię sobie całodzienny trening. Wybrałem podrzut na pełny siad z dwoma odważnikami 48kg. Zacząłem o 8.00 rano robiąc 1x10. Mam za sobą już 5 takich serii, ciekawe, o której skończę. Na razie jestem świeżutki jak poranna rosa
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teoria? Czytam to cały czas. Sporo tego. Dla mnie kompletny odpał, nie moja baja...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Teoria? Czytam to cały czas. Sporo tego. Dla mnie kompletny odpał, nie moja baja... Dla mnie bardzo ciekawe, pare ksiazek juz sobie zapisalem Od jakiegos czasu ciagnie mnie w te strony.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Teoria? Czytam to cały czas. Sporo tego. Dla mnie kompletny odpał, nie moja baja... Dla mnie bardzo ciekawe, pare ksiazek juz sobie zapisalem Od jakiegos czasu ciagnie mnie w te strony. Ewolucja, paleoantropologia, archeologia nawet egzobiologia, tak. Ale czary mary wyjście z ciała i kara Reptilian za niecne myśli w 2012...?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
do tego jeszcze nie dotyczalem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Paskudnie wyglada ten koles, ohyda fuj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Paskudnie wyglada ten koles, ohyda fuj Side effect
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Paskudnie wyglada ten koles, ohyda fuj Side effect Wielu oddałoby wiele, aby ......
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Paskudnie wyglada ten koles, ohyda fuj Side effect Wielu oddałoby wiele, aby ...... Lewe jądro na przykład
|
|
|
|
|
|
|
|
|