forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-18, 05:19:03

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669556 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 276 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I  (Przeczytany 2346770 razy)
administ
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1800 : 2013-03-22, 13:25:34 »

Cooler ostatnio o tym pisał Very Happy

Poważnie?  Shocked
Wydawało mi się, że tylko cytować potrafi.  Very Happy
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1801 : 2013-03-22, 13:26:15 »

Albo galarety sobie robić, albo częściej goloneczkę sobie zafundować i ją zjeść razem ze skórą i chrząstkami, salceson jest dobry. A wit. C to ja dawałam do galarety sok z cytryny zamiast octu (bezpośrednio przed jedzeniem). A do golonki to można "zieleniny" do obiadu np. sporo posypać, ja lubię. Albo paprykę dodać, czy surówkę z kapusty kiszonej....albo żurawiny... Laughing
Czarna porzeczka z bitą śmietaną posypana czekoladą, mniam!
Skad bierzesz bita smietane?
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1802 : 2013-03-22, 13:27:16 »

My z żonką ostatnio narobiliśmy galarety z 8 słoików i teraz tak podjadam sobie codziennie po trochę Wink

Opłaca się narobić zapasu co jakiś czas ...
Porzeczki też git - mrożone z działki Wink
Papryka czerwona....

Cytuj z: admin
I słusznie, bo terapeutki są lepsze.  Very Happy

No ba , i jak czas szybko leci na takiej wizycie ... Smile


Wcale nie trzeba dużo tego kolagenu, łyżkę-dwie dziennie, albo 100-150 g tygodniowo.
Zapisane
chill
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1803 : 2013-03-22, 13:28:36 »

Schłodzona 30-36% z lodówy zblenderowana , czy tam zmiksowana , byle nie na masło .... ale koniecznie zimna musi być bo nie wyjdzie
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1804 : 2013-03-22, 13:29:45 »

Skad bierzesz bita smietane?

Syfon, a w naboju nitro zamiast ditlenku węgla...  Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1805 : 2013-03-22, 13:30:20 »

Cooler ostatnio o tym pisał Very Happy

Poważnie?  Shocked
Wydawało mi się, że tylko cytować potrafi.  Very Happy
I to ledwoledwo Laughing
Zapisane
chill
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1806 : 2013-03-22, 13:31:07 »

Cytuj z: Gavroche
Wcale nie trzeba dużo tego kolagenu, łyżkę-dwie dziennie, albo 100-150 g tygodniowo.

No ja to traktuję właśnie jako taki suplemencik Smile Przy tych moich problemach skórnych , czytam że bardzo wskazane , na pewno nie strace jak zjem więcej Smile
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1807 : 2013-03-22, 13:32:57 »

Cytuj z: Gavroche
Wcale nie trzeba dużo tego kolagenu, łyżkę-dwie dziennie, albo 100-150 g tygodniowo.

No ja to traktuję właśnie jako taki suplemencik Smile Przy tych moich problemach skórnych , czytam że bardzo wskazane , na pewno nie strace jak zjem więcej Smile
Ale w jakiej postaci to jesz ten kolagen?


Z ta bita to za duzo zachodu, wole  w zwyklej postaci jednak niz jakies cuda wianki hehe
Zapisane

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72202


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1808 : 2013-03-22, 13:33:41 »

Ziol i przypraw uzywam duzo, szczypiorek caly czas w doniczce, czosnek codziennie jem wiec  z witamina w miare ok, gorzej ze nie przepadam za skorkami i chrzastkami i golonka...

Ja dwa dni temu narobiłam galarety z łba wieprzowego (mieliśmy całą świnię to i z "łepem" coś trzeba było zrobić). Gotowałam go ponad 4 godziny. Wszystkie tłuszcze, skóry i chrząstki przepuściłam przez maszynkę, przez drobne sito. Chude mięso i ozór (bez skóry) pokroiłam w kostkę i dodałam bez mielenia (część wywaru zostawiłam w słoiku do zupy, aby galareta nie była zbyt rozrzedzona i dodałam żelatyny). Smaczna jest... Very Happy
Zapisane

Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1809 : 2013-03-22, 13:33:49 »

Cooler ostatnio o tym pisał Very Happy

Poważnie?  Shocked
Wydawało mi się, że tylko cytować potrafi.  Very Happy
I to ledwoledwo Laughing
niewazne, ze koslawo i nieudolnie, wazne ze merytorycznie cytuje i to jest najwazniejsze  Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1810 : 2013-03-22, 13:34:07 »

Schłodzona 30-36% z lodówy zblenderowana , czy tam zmiksowana , byle nie na masło .... ale koniecznie zimna musi być bo nie wyjdzie
Moją kochanką jest ostatnio Piątnica 36 %, schłodzić i robotem bzyk-bzyk ze szczyptą cukru.
Może być cukier wanilinowy, albo olejkiem do ciasta skropić.
Niedawno odkryłem olejek do ciasta śmietankowy, ale nie jem cukru i owoców, więc czeka.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1811 : 2013-03-22, 13:34:35 »

Ale po co przepłacać za kolagen, jak można zastąpić go ponoć żelatyną.   Shocked
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1812 : 2013-03-22, 13:34:43 »

Ziol i przypraw uzywam duzo, szczypiorek caly czas w doniczce, czosnek codziennie jem wiec  z witamina w miare ok, gorzej ze nie przepadam za skorkami i chrzastkami i golonka...

Ja dwa dni temu narobiłam galarety z łba wieprzowego (mieliśmy całą świnię to i z "łepem" coś trzeba było zrobić). Gotowałam go ponad 4 godziny. Wszystkie tłuszcze, skóry i chrząstki przepuściłam przez maszynkę, przez drobne sito. Chude mięso i ozór (bez skóry) pokroiłam w kostkę i dodałam bez mielenia (część wywaru zostawiłam w słoiku do zupy, aby galareta nie była zbyt rozrzedzona i dodałam żelatyny). Smaczna jest... Very Happy
Poczekam az mama bedzie robila, ona zawsze pyszne galarety robi i wrzuca do nich jajko gotowane  Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1813 : 2013-03-22, 13:35:46 »

Schłodzona 30-36% z lodówy zblenderowana , czy tam zmiksowana , byle nie na masło .... ale koniecznie zimna musi być bo nie wyjdzie
Moją kochanką jest ostatnio Piątnica 36 %, schłodzić i robotem bzyk-bzyk ze szczyptą cukru.
Może być cukier wanilinowy, albo olejkiem do ciasta skropić.
Niedawno odkryłem olejek do ciasta śmietankowy, ale nie jem cukru i owoców, więc czeka.
Ja nie przepadam za piatnica, bo tam sypia jakies wapno do niej, nie lubie jak mi w zebach zgrzyta
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1814 : 2013-03-22, 13:38:20 »

A ja właśnie przez to wapno kupuje Laughing
Nie ma jak dobry zgrzyt!
Zapisane
chill
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1815 : 2013-03-22, 13:38:44 »

Cytuj z: renia
Ja dwa dni temu narobiłam galarety z łba wieprzowego (mieliśmy całą świnię to i z "łepem" coś trzeba było zrobić). Gotowałam go ponad 4 godziny. Wszystkie tłuszcze, skóry i chrząstki przepuściłam przez maszynkę, przez drobne sito. Chude mięso i ozór (bez skóry) pokroiłam w kostkę i dodałam bez mielenia (część wywaru zostawiłam w słoiku do zupy, aby galareta nie była zbyt rozrzedzona i dodałam żelatyny). Smaczna jest... Very Happy

Czuję jak wydziela mi sie ślina w jamie ustnej ...

Zyon nie gada że zachód ze śmietaną Smile Orzesz Ty , w lodówce na pewno zawsze trzymasz , miksujesz i tyle , chyba że pozmywać się nie chce po sobie Wink
Ja tak czasem robię dla małego , żeby jakiś deserek mu tłusty przemycić , chociaż taką nie bita tez pije ....
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1816 : 2013-03-22, 13:40:47 »

Nie, po prostu wole taka nomralna, bita to jak jakas galaretka albo pianka jest, nie lubie takiej konsystencji
Zapisane

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72202


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1817 : 2013-03-22, 13:41:17 »

Ziol i przypraw uzywam duzo, szczypiorek caly czas w doniczce, czosnek codziennie jem wiec  z witamina w miare ok, gorzej ze nie przepadam za skorkami i chrzastkami i golonka...

Ja dwa dni temu narobiłam galarety z łba wieprzowego (mieliśmy całą świnię to i z "łepem" coś trzeba było zrobić). Gotowałam go ponad 4 godziny. Wszystkie tłuszcze, skóry i chrząstki przepuściłam przez maszynkę, przez drobne sito. Chude mięso i ozór (bez skóry) pokroiłam w kostkę i dodałam bez mielenia (część wywaru zostawiłam w słoiku do zupy, aby galareta nie była zbyt rozrzedzona i dodałam żelatyny). Smaczna jest... Very Happy
Poczekam az mama bedzie robila, ona zawsze pyszne galarety robi i wrzuca do nich jajko gotowane  Laughing

Tak moja Teściowa robiła i jeszcze dodawała sporo surowego siekanego czosnku... jedli galaretę do gorących ziemniaków. Mi to dziwne było bo na Kaszubach jadło się galaretę tylko z chlebem...
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1818 : 2013-03-22, 13:41:57 »

Ale po co przepłacać za kolagen, jak można zastąpić go ponoć żelatyną.   Shocked
U mnie na dzielni gadają, że tonieto Very Happy
A golonka czyni bardziej męskim i ratki świńskie nie drogie...
Zapisane
grenis
Go


Email
Odp: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I
« Odpowiedz #1819 : 2013-03-22, 13:45:27 »

Ale po co przepłacać za kolagen, jak można zastąpić go ponoć żelatyną.   Shocked
Mozna jeszcze zaufac wiedzy JW i na stawy wcinac truskawki  Laughing
Zapisane
Strony: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 276 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.047 sekund z 20 zapytaniami.