Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2346356 razy)
|
Zyon
|
Budowanie wytrzymałości uważam za stosunkowo łatwe. Denerwujące jest tylko to, że potrzeba do tego dużego zmęczenia. Zanim się je osiągnie, mnóstwo czasu i powtórzeń ucieka bezproduktywnie...
Nic nie ucieka bezproduktywnie Robie takim ciezarem, ze jest za ciezki na tracenie bezproduktywne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Budowanie wytrzymałości uważam za stosunkowo łatwe. Denerwujące jest tylko to, że potrzeba do tego dużego zmęczenia. Zanim się je osiągnie, mnóstwo czasu i powtórzeń ucieka bezproduktywnie...
Nic nie ucieka bezproduktywnie Robie takim ciezarem, ze jest za ciezki na tracenie bezproduktywne Idzie mi o to, że z punktu widzenia trenującego wytrzymałość siłową, znaczenie ma np. ostatnie 1,5 minuty 12-minutowego długiego cyklu. Tylko te ostatnie powtórzenia zwiększają "pojemność" wytrzymałościową, cała droga od rozpoczęcia ćwiczenia, do tego newralgicznego momentu, nie ma znaczenia dla tego parametru. Niektórzy lubią gonić króliczka, w tym przypadku ja wolę go złapać
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
http://www.kbnj.com/FighterPullupByPavel.htm Fajna sprawa , chyba zrobię sobie taki miesiąc , ciekaw jestem efektów... tylko korci mi dodanie do tego jakoś dipsów
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja mysle, ze z tego mozna zrobic w ogole plan
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
ja mysle, ze z tego mozna zrobic w ogole plan
Ale rotacyjny
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Od paru dni nie tykam dzwonków, a od poniedziałku wracam na siłownię. Atak na rekord po świętach, mało czasu, więc 4x4 ~70%:
PON WL 3-5 seri rozgrzewowych i 4x4 Dociskanie x/3x3 /aktywne opuszczanie x/2x2 (co tydzień +2,5-5kg) Trzymanie sztangi na czas x/20sekund x2 (co tydzień +2,5k-5kg ) Wyciskanie wąsko 6,4,4,4 Poręcze 6,6,6
ŚR MC 3-5serii rozgrzewkowych i 4x4 Dociąganie x/3x3 /MC stojąc na podstawkach x/4x3serie (co tydzień +2,5-5kg) MC na prostych nogach 6,6,6 Szrugsy 12-8powt x 3-4 serie Brzuch
PT WL wszystkie serie 10% mniej niż w poniedziałek Wyciskanie na barki z przodu 8,6,5,4 Unoszenie na boki 8,8,8 Unoszenie na boki w opadzie tułowia 10,10,10
SB Przysiad 3-5serii rozgrzewkowych i 4x4 Przysiad 1/2 x/3x3 / przysiad 1/3 x/3x3 (co tydzień +2,5-5kg) Wolny przysiad z zatrzymaniem x/3x3 Żuraw 8,6,6,6 Brzuch
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jedziesz,jedziesz i nie ma lipy Znudziła mnie akcja "dzwonek", bo sensowny kierunek to wytrzymałość jednak... Spadłem z wagi na 88,5 teraz, trza nadrobić parę kilo. Wróci apetyt i "sękata" sylwetka, bo maja pani się zaczyna śmiać, że same żyły...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
I TAk dlugo wytrwales w 'rzezbie'
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I TAk dlugo wytrwales w 'rzezbie' Dziękuję za taką rzeźbę. Ręce i nogi chude, plecy wąskie i jakiś taki "Fit" się czuję. Za zdrowo dla mnie Pora podkręcić grawitację i wrzucić trochę mięsa na ruszt
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Moze miesni malo bylo? he he :p
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moze miesni malo bylo? he he :p Zostanę przy najlepszym białku i niskim węglu i będę zdawał relacje jak organizm reaguje. Proprcja 1:3-4:0,8 tak długo jak się da, jak nadal będę głodny, tylko B i T, jak kiedyś radziłeś...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Znudziła mnie akcja "dzwonek", bo sensowny kierunek to wytrzymałość jednak...
Ale nie biegowa, chyba?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... Znudziła mnie akcja "dzwonek", bo sensowny kierunek to wytrzymałość jednak...
Ale nie biegowa, chyba? Nie... Z całym szacunkiem dla biegaczy oraz najlepiejwypalającejśmieci betaoksydacji, ja znacznie lepiej się czuję mogąc podnieść mały samochód niż go obiec
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ale nie biegowa, chyba? Nie... Z całym szacunkiem dla biegaczy oraz najlepiejwypalającejśmieci betaoksydacji, ja znacznie lepiej się czuję mogąc podnieść mały samochód niż go obiec I takie kwiatuszki do kożucha również są potrzebne...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Od paru dni nie tykam dzwonków, a od poniedziałku wracam na siłownię. Atak na rekord po świętach, mało czasu, więc 4x4 ~70%:
PON WL 3-5 seri rozgrzewowych i 4x4 Dociskanie x/3x3 /aktywne opuszczanie x/2x2 (co tydzień +2,5-5kg) Trzymanie sztangi na czas x/20sekund x2 (co tydzień +2,5k-5kg ) Wyciskanie wąsko 6,4,4,4 Poręcze 6,6,6
ŚR MC 3-5serii rozgrzewkowych i 4x4 Dociąganie x/3x3 /MC stojąc na podstawkach x/4x3serie (co tydzień +2,5-5kg) MC na prostych nogach 6,6,6 Szrugsy 12-8powt x 3-4 serie Brzuch
PT WL wszystkie serie 10% mniej niż w poniedziałek Wyciskanie na barki z przodu 8,6,5,4 Unoszenie na boki 8,8,8 Unoszenie na boki w opadzie tułowia 10,10,10
SB Przysiad 3-5serii rozgrzewkowych i 4x4 Przysiad 1/2 x/3x3 / przysiad 1/3 x/3x3 (co tydzień +2,5-5kg) Wolny przysiad z zatrzymaniem x/3x3 Żuraw 8,6,6,6 Brzuch
ulala, widze, ze plan "pucowanie na plazowy sezon" w toku hehe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale nie biegowa, chyba? Nie... Z całym szacunkiem dla biegaczy oraz najlepiejwypalającejśmieci betaoksydacji, ja znacznie lepiej się czuję mogąc podnieść mały samochód niż go obiec Ale chyba nie jeden raz, bo tu o wytrzymałość przecież idzie. Biega! Znaczy "biega" miało być. O bicku zapomniałem Bicka przy biegu żylastego dobrze mieć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O bicku zapomniałem A tej klaty na co ci tyle? I co to jest to dociskanie i dociaganie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
O bicku zapomniałem A tej klaty na co ci tyle? I co to jest to dociskanie i dociaganie? To trójbojowa rozpiska. Ostatnio ławka mi się podobała, no i słabą mam. Dociskanie i dociąganie, to częściowe ruchy, które przepracowują "trudne momenty" ruchu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|